...

TA Nasdaq, Philips, Unilever, AEX, Akzo en Just Eat

15 november 2022, 20:59 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Ik mocht de grafieken helemaal zelf uitzoeken en ik denk dat ik weer een aantal interessante heb gevonden. Zonder dralen schiet ik direct uit de startblokken.AEX:

De gunstige ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen bij de AEX. De allerrecentste in het rijtje is de opwaartse uitbraak van de dalende trendlijn. Ik ga niet beweren dat we nu in één streep naar de rode horizontale weerstandslijn knallen, maar ik verwacht dat we daar per saldo wel uit gaan komen.

Philips:

Ik heb ze niet alle 25 bekeken, maar ik denk dat Philips er technisch het slechtste bijligt van alle aandelen uit de AEX. En toch kan ik iets positiefs melden, in de categorie één zwaluw maakt nog geen zomer.

Rechts op de grafiek zien we twee slotkoersen boven de blauwe horizontale weerstandslijn. Nu, als dat geen goed nieuws is in de lange reeks lagere toppen en lagere bodems dan weet ik het ook niet meer. Alle gekheid op een stokje, dit is geen uitnodiging massaal in Philips te stappen, zeker niet.

Akzo:

Deze ligt er technisch in ieder geval beter bij dan Philips. Akzo is opwaarts door de paarse dalende trendlijn gebroken en is nu aanbeland bij een belangrijk niveau en wel de rode horizontale weerstandslijn. Het is nog niet zover maar mocht die rode lijn opwaarts worden doorbroken dan gaat het er zelfs nog beter uitzien voor Akzo. Technisch dan wel te verstaan.

Unilever:

Dit is een beetje een grafiek van noch vlees noch vis. Unilever ligt er zeker niet slecht bij maar ook zeker niet goed. Als ik wat positieve punten moet zoeken dan is het de opwaartse uitbraak uit het rode dalende trendkanaaltje en dat de koers al geruime tijd steun zoekt en vindt op de oranje horizontale steunlijn. Heeft u het aandeel blijf dan zitten en leg een stop ergens onder de oranje lijn.

Wie mee wil doen met de sig­nalen die we naar de leden sturen kan via de aan­bied­ing tot het einde van dit jaar inschri­jven. Vooral het momen­tum voor een in- of uit­stap kri­j­gen is hier­bij belan­grijk. Men kan met de sig­nalen doen wat men wil, of die opvol­gen met de details die Guy stu­urt of er zelf voor uw eigen beslissin­gen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aan­bied­ing voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JAN­U­ARI 2023 en dat voor €35 … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Just Eat Takeaway:

Just Eat Takeaway ligt er zeker ook beter bij dan Philips! Zo hebben we de opwaartse uitbraak uit het dalende trendkanaal, de zijwaartse beweging en waar we even het vergrootglas voor nodig hebben de derde slotkoers op rij boven de rode lijn. Daarbij moet ik direct opmerken dat het slot vandaag niet overtuigend was en bovenop de rode (nu) steunlijn ligt. Dit aandeel zou 100% zeker op mijn watchlist komen!

Nasdaq:

Vanaf het moment dat ik een schermafdruk van de grafiek van de Nasdaq maak zal de index niet al te lang meer open zijn. Laten we doen alsof dit de slotkoers is. In dat geval is de koers gesloten boven de blauwe lijn en die zouden we weer kunnen zien als de neklijn van een H&S bodempatroon. Niet een die de theorieboekjes ingaat, maar desalniettemin.

De bovenkant van het blauwe blokje zou dan de target zijn. Doe er uw voordeel mee, i.c.m. een stop graag.

Ik probeer er donderdag weer te zijn, u ook?

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

17 november 2022, 09:19

Graag eens analyse van NN. Vandaag dreun.
Misschien ook nog korte update IMCD en DSM bedankt.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.