...

TA Nvidia, S&P 500, Alfen, ASML, Shell en Adyen

1 februari 2024, 13:05 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik noteer twee verzoeken en de rest komt dan uit eigen koker. Mochten de aandelen niet in uw straatje zijn, vraag dan gerust uw persoonlijke favoriet aan!


Shell:

Shell zakte door een aantal steunen (drie om precies te zijn) maar is zich goed aan het herpakken de laatste beursdagen. Twee voormalige weerstanden (nu dus weer steuntjes) zijn al opwaarts uitgenomen. Maar is dat voldoende voor een verdere rit omhoog? Ik heb geleerd nooit iets uit te sluiten op de beurs, maar ik ben nog even voorzichtig. Ik zie de stijgende trendlijn nog als weerstand en ik heb een dalend trendkanaaltje getekend. Aan dat kanaal hecht ik niet al teveel waarde, het staat er meer als geheugensteuntje. De bovenzijde doet echter wel dienst als weerstand.

De komende dagen worden dus spannend voor Shell.

Alfen op verzoek van Mister bluesky:

Het dalende trendkanaal heb ik laten staan. Bij een volgende bespreking van Alfen zal ik het trendkanaal waarschijnlijk wissen.

Alfen is opwaarts door de groene weerstand gebroken en wellicht belangrijker opwaarts uit het trendkanaal gebroken. De stijging die daarop volgde maakt nu even pas op de plaats binnen de twee naar elkaar toelopende blauwe lijnen. In zo'n geval zien we vaak een uitbraak in dezelfde richting als de beweging ervoor. Naar boven dus. U kunt dus nu al voorzichtig voorsorteren op een continuatie van de voorgaande trend.

Ik zou blijven zitten en kijken waar mijn stop zou komen.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie graag een tijd­je één van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen kan nu gebruik mak­en van onze proe­faan­bied­ing. U kunt dan een abon­nement proberen tot 1 maart 2024. Sys­teem Trad­ing voor €35, Guy Trad­ing voor €40, Polleke Trad­ing voor €45 en COM­BI-Trad­ing voor €75. Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…

S&P 500:

De index ligt er op het eerste gezicht technisch heel mooi bij. Toch raad ik aan extra alert te worden. Waarom? Wel, de S&P 500 is uit het stijgende trendkanaaltje gevallen. Dat is op zich niet zo heel erg. Vandaag zakt de index intraday redelijk weg en test de groene stijgende trendlijn. Op zich ook niet zo'n heel groot probleem. Als we deze twee zaken combineren met de negatieve divergentie bij de RSI hebben we toch een situatie die we scherp in de gaten moeten houden. Wees op uw hoede.

Nvidia:

Alles koek en ei op de chart van Nvidia. Als ik dan iets zou moeten noemen dan is het de RSI in oversold gebied. Diegenen die mij al wat langer volgen hier weten dat ik daar niet zoveel mee heb. Het zij maar vermeld.

De koerstarget die was te berekenen met de uitbraak uit het blauwe blokje is al ruim en breed behaald. Een reactie op de enorme stijging zou niet meer dan normaal en gezond zijn, maar Nvidia ligt er goed bij. Gebruik een trailing stop. Dicht op de huidige koers als u kort op de bal speelt, iets verder weg als u grotere bewegingen wilt bespelen.

Adyen op verzoek van Mister bluesky:

Als ik naar de laatste analyse van Adyen kijk en naar de huidige grafiek dan heb ik niet veel nieuws onder de zon te melden. De koers beweegt nog steeds binnen het blauwe blokje en onder de rode weerstandslijn. Ik zou dus op een Houden uitkomen.

Bij een opwaartse doorbraak van de rode lijn maar vooral buiten het blauwe blokje kan ik mijn technische beeld aanpassen naar een (speculatieve) Koop. Zover is het echter (nog?) niet.

++++
Bedankt voor uw vraag lezers lda. Deze vraag kunt u echter beter wegleggen bij een fundamenteel analist of strategisch analist.
++++

ASML:

Of het (nog) hoger kan bij ASML? Je zou denken van niet maar ik acht de kans wel aanwezig. Met de candle van vandaag én als we de beurs nu zouden sluiten, dan hebben we een kleine opwaartse uitbraak te pakken. Dit kan een signaaltje zijn dat we nog hoger kunnen. Natuurlijk is het afwachten waar de slotkoers van vandaag gaat komen.

Met ASML in de portefeuille zou ik zeker blijven zitten. ASML staat bij mij op Kopen en dat zou worden bevestigt bij een slotkoers op het huidige niveau.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

1 februari 2024, 14:01

Graag eens analyse van goud. Goed gebodemd en hogere koersen in het verschiet ?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.