...

TA Philips

1 oktober 2021, 14:16 | Marcel Bronner | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Hieronder vindt u de chart van Philips. Het regent een beetje hier in Brazilië dus wat doe je dan? Juist, dan gaat de laptop aan. Ik dacht kom, laat ik eens een extra analyse schrijven!


De chart van Philips is er een op verzoek en wel van lezer Mister bluesky. Hij vroeg of de vermeende H&S nu van tafel kan en het nu gewoon een langgerekte bodem kan worden die als basis voor een stijging kan dienen.

Hierboven iet u de intraday grafiek van Philips. Als antwoord op de eerste vraag, ik verlaat inderdaad het scenario van een hoofd-schouder bodemformatie. Natuurlijk, het kan nog een misvormde rechterschouder worden, maar daar ga ik niet vanuit. Zie ook de candle van vandaag tot nu toe, waar de rode pijl naar wijst. De koers noteert nu onder de oranje trendlijn en zou daarmee wel eens de onderkant van de zijwaartse beweging op kunnen gaan zoeken. Indirect heb ik daarmee de tweede vraag al beantwoord. Ik ben het met Mister bluesky eens dat we nu meer aan een langgerekte beweging cq. bodem moeten gaan denken. Een beweging dus binnen de groene steunlijn en de paarse weerstandslijn.

+++++ + + + + +

Als er vandaag niet nog meer verzoeken binnenkomen dan behandel ik in het weekend de technische gesteldheid van de AEX (op verzoek) en vijf aandelen uit de AEX, te weten IMCD, Aegon, ASML, Unibail-Rodamco en Signify. Geef even een reactie en laat weten waar u graag een technische analyse over leest. Laat dan ook direct even weten welke van de vijf aandelen ik moet laten vallen.

+++++ + + + + +

Als laatste wil ik de derde vraag beantwoorden, of die vermoedelijk langer gerekte zijwaartse beweging als basis voor een stijging gaat dienen. Ik denk zo niet en dat moet ik even uitleggen. Ik ga nu niet al denken of hier een stijging uit voort kan komen. De drie bewegingen die kunnen volgen zijn een nog langer zijwaartse beweging, een daling en ja, ook een stijging. Maar ik zie het als verspilling van tijd om mijn wens van een stijging te projecteren. Ik wacht liever rustig af, de kat uit de boom kijkend of en wanneer een trade zich aandient.

Tot in het weekend!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

1 oktober 2021, 19:03

Beste Marcel,
U schrijft dat u liever wacht tot er zich een trade aandient. Maar wanneer gebeurt dat? Wat vind u de mooiste chart die zich kan voordoen? Een retracement na een nieuwe top, de onderkant van een stijgend kanaal? Een hogere top en/of bodem na een diepe bodem? Welke formatie geeft de beste risk/reward verhouding?

(0)
1 oktober 2021, 18:46

Bedankt Marcel voor de extra TA. Kan zilver nog eens de revue passeren. ASML vind ik super interessant. Verder laat ik de keuze aan jou of andere lezers over.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.