...

TA - S&P 500, Nasdaq, Meta (Facebook) en Apple

22 november 2021, 07:48 | Mister Jordan | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


S&P 500


Nadat de koers afketste op de 4550 USD werd de onderkant van het opgaande trendkanaal gebroken. Er vond in oktober een pullback plaats waarna de 4550 USD wel gebroken werd. De index vertoont verkracht want de koers noteert weer netjes in het lichtblauwe opgaande trendkanaal. Zolang de onderkant van deze range ongeschonden blijft, kan er nog meegelift worden met longposities.

Nasdaq


De Nasdaq vertoont ook nog steeds een mooie opwaartse trend, kijkt u maar naar de diagonale trendlijn. Begin oktober werd er zelfs een versnelling van de trend ingezet welke nog steeds aan de gang is. De weerstand op 15700 werd gebroken waarna er een kleine pull back (paarse ellips) te zien was richting dit niveau.

Wat mij op dit moment zorgen baart is de hoge stand van de RSI, het noteert namelijk in de overbought zone. De index zal op korte termijn een stap terug moeten zetten en dat de steilste trendlijn intact blijft is niet aannemelijk. Bij een eventuele breuk van de steilste trendlijn zal de eerste weerstand op 15700 liggen.

Meta / Facebook


De naam van Facebook is onlangs veranderd in Meta. Facebook sorteert hiermee voor op de volgende trend welke niet genegeerd moet worden, namelijk de Metaverse. Heel kort door de bocht, de Metaverse is een interactieve 3D-wereld waar de mogelijkheden letterlijk ongekend zijn. Het kan geen kwaad om even op Google / Youtube te kijken wat de Metaverse inhoudt.

Sinds de all time high op 382 USD is het sentiment omgeslagen. Er is een lagere top neergezet ter hoogte van de tweede rode pijl. Zolang deze neergaande trendlijn intact is, zijn longposities nog niet aan de raden. Daarvoor zou ik eerst een opwaartse breuk van de trendlijn willen zien. De afgelopen drie beursweken zijn wel de volgende positieve ontwikkelingen te zien:

  1. Opwaartse breuk van het 20-daags voortschrijdend gemiddelde (groen lijn)
  2. Opwaartse breuk van het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (rode lijn)
  3. De koers hikt tegen de trendlijn aan (tweede rode pijl)

Een aandeel om in de gaten te houden dus. Bij een uitbraak vormt de oude top op 382 USD het eerste koersdoel.

Apple


Apple kwam afgelopen week in het nieuws met het bericht dat het bedrijf in 2025 een zelf rijdende auto op de markt zou willen brengen. Is dat de reden voor de versnellende koers? Het aandeel beweegt gestaag omhoog via de opgaande trendlijn. Sinds jullie zat het aandeel in een zijwaartse range tussen 138 - 157 USD. Vorige week wist het door de weerstand op 157 USD heen te breken. Hiermee schoot de RSI wel ver de overbought zone in.

Aankomende week zou de 157 USD zone al meteen op de proef gesteld kunnen worden. Ook als dit niveau (nog) niet standhoudt is er niet veel aan de hand zolang de opgaande trendlijn (diagonale blauwe lijn) intact blijft.

Disclaimer

De informatie is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of aankopen. Indien u gebruik maakt van de verstrekte informatie doet u dat voor eigen rekening en risico.

Mister Jordan heeft geen positie in de bovengenoemde aandelen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.