...

TA - S&P500 en zijn deze techaandelen klaar voor herstel?

10 januari 2022, 07:36 | Mister Jordan | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


S&P500


Eind augustus stuitte de S&P500 op de 4550 USD weerstand. Dit betekende dat de koers uit de lichtblauw gemarkeerde uptrend brak (trend 1). Er was geen sprake van een trendwisseling, de uptrend werd namelijk hervat langs een nieuwe trendlijn (trend 2). Deze keer werd de weerstand wel gebroken. Begin en eind december van vorige jaar werd hetzelfde niveau getest maar nu als steunlijn. De steun werd niet neerwaarts gebroken waarna de uptrend verder doortrok.

Op dit moment is de uptrend nog steeds intact. De afgelopen twee handelsweken is wel gebleken dat de volgende horde op 4800 USD ligt. Dit niveau kon niet gebroken worden waarna de koers weer terugviel richting de trendlijn. Zolang de trendlijn intact blijft is er geen reden om longposities te liquideren.

Tesla


Vanaf het moment dat de weerstand op 880 USD gebroken werd, veranderde de chart in een soort achtbaan. De koers schoot heen-en-weer tussen de 900 en 1200 USD, een volatiel aandeel dus. Er ligt een stevige weerstand op 1200 USD, dit niveau is tussen november en januari al driemaal zonder succes getest. Afgelopen week ketste de koers ook af met een verkoopgolf als gevolg. De koers werd uiteindelijk opgevangen door de MA-20 (groene lijn). Als dit niveau toch gebroken wordt kan het aandeel zomaar de oude steun op 880-900 USD gaan opzoeken. Dat niveau biedt een nieuwe instapkans. Stalen zenuwen zijn wel vereist want schommelingen van 20-30% in één handelsweek zijn niet ongebruikelijk.

Nio

Gaan we verder met de Chinese tegenhanger van Tesla genaamd Nio. U ziet het waarschijnlijk al, de chart ziet er niet al te florisant uit. Vanaf de januari 2021 top is er zo’n 58% van de prijs af. Sinds december van vorig jaar lijkt het aandeel wel wat te stabiliseren. Er lijkt namelijk een stevige steun te liggen op de 28 USD. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit daadwerkelijk een instapmoment is. Daarvoor zie ik op dit moment nog niet genoeg positieve aanknopingspunten. Als eerst zou ik willen zien dat de neergaande trendlijn oftewel de paarse ellips, opwaarts gebroken wordt.

Alibaba


We sluiten af met een van de grootste spelers in China. Alibaba zit al meer dan één jaar in een downtrend. Vanaf de top is er al zo’n 65% ingeleverd. Net zoals bij Nio vertoont de chart wat lichtpuntjes. Er is een bodem neergezet op de 110 USD. Vanaf daar vond er een rebound plaats waarbij de MA-20 (groene lijn) opwaarts werd gebroken. Wanneer dit aandeel herstelt gaat het ook hard, binnen één handelsweek werd er al zo’n 10% goedgemaakt. Instapkansen zie ik pas wanneer de MA-50 (rode lijn) en de paarse ellips opwaarts worden gebroken. Dit zou namelijk een moment kunnen zijn waarbij een ommekeer van de trend plaatsvindt.

Disclaimer

De informatie is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of aankopen. Indien u gebruik maakt van de verstrekte informatie doet u dat voor eigen rekening en risico.

Mister Jordan heeft een geen positie in de bovengenoemde index / aandelen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.