...

TA Short: Goud & Zilver

17 november 2023, 17:32 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (1)

In de "Short" van vandaag twee edelmetalen: Goud & Zilver.
Verder mag u nu al uw favorieten voor de volgende column aan mij doorgeven.Goud:

Ik heb heel veel lijnen en balken laten staan. Het zou goed kunnen dat ik bij een volgende analyse er een aantal weghaal.

De oktoberbodem was een dubbele steun. Het was de onderzijde van het dalende trendkanaal en de onderzijde van een brede steunbalk. Het goud zocht en vond er steun. Daarna ging het rap omhoog tot aan waar ik inmiddels de blauwe lijn heb getekend. Onder de blauwe lijn zag ik een kleine H&S, weet u nog van eerdere columns? Het neerwaartse koersdoel van de hoofd-schouder is gehaald en er is steun gezocht op het blauwe steunbalkje.

Het is nu de vraag of het goud onder de blauwe weerstand een lagere top gaat neerzetten of dat de blauwe lijn opwaarts uitgenomen gaat worden. Ik zit licht op het pad van het laatste scenario. We gaan het zien.

+++++
Lezer Mike123: als uw bedoelde dat Shell zou gaan dalen door de negatieve divergentie van de RSI bij het aantikken van de rode lijn dan ben ik het u eens. In die zin, een negatieve divergentie zou een voorloper kunnen zijn van een daling. Voor mij een van de puzzlestukjes.
Als iemand zich afvraagt waar dit over gaat blader dan nog even terug naar mijn column van gisteren.
+++++

Zilver:

Ik heb geen idee wat er nu met het zilver gaat gebeuren. Ik zie het volgende.

De koers is opwaarts door de blauwe dalende trendlijn gebroken. Dat was sterk en mag zeker als positief worden gezien. Direct daarop moet ik melden dat de koers nu bij een (iets belangrijker) rode dalende trendlijn is aanbeland. Daar zal ongetwijfeld weerstand worden ondervonden. Ben ik heel negatief? Nee, echt niet, de koers zou zomaar uit kunnen breken. Alleen ik heb werkelijk geen idee wat er nu gaat gebeuren.

Als ik op zoek zou zijn naar een trade dan zou ik deze chart na 4/10 van een seconde overslaan. Zilver zou wel op mijn watchlist gaan.

+++++
Lezeres dmantione: wederom bedankt voor uw uitgebreide bijdrage. Wellicht ten overvloede: het is nog lang geen H&S.
Aan alle andere lezers: u weet nu bij wie u uw aandelen Shell kwijt kunt!

Als iemand zich afvraagt waar dit over gaat blader dan nog even terug naar mijn column van gisteren.
+++++

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie een tijd­je een sig­naal­dienst wil vol­gen dan kunt u nu gebruik mak­en van de proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 JAN­U­ARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat zit­ten met wat posi­ties in de markt nu, u kunt deze nog opne­men. Verder verwacht­en we nog veel mogelijkhe­den om op te han­de­len richt­ing het einde van het jaar.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

18 november 2023, 13:40

Met het verschroeiende verloop van de indexen ben ik wel benieuwd waar het verder naartoe zou kunnen gaan.
Graag AEX, SP500 en DOW. Bedankt.

(0)
18 november 2023, 09:30

Technische analyse van Au en Ag kan ik ten zeerste appreciëren. Wanneer het eens past, eenzelfde voor AGI en NXE. Met dank.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.