...

TA Signify, Arcadis, Russell 2000, Arcelor, Barrick Gold en Shell

5 maart 2023, 11:23 | Marcel Bronner | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Zekers, in het gedeelte waar ik zit in Brazilië schijnt de zon veelvuldig, Maar de afgelopen weken was het af en toe flink raak met enorme onweersbuien. De veelvuldige regenval zorgde voor landslides en doden. Het lijkt nu iets tot rust te komen.


Maar net als op de beurs weet je het nooit met het weer. Over de beurs gesproken, ik heb weer zes grafieken voor u. Drie op verzoek en drie in de reeks van de 25 AEX aandelen. Zit uw eerdere aanvraag er dit keer niet bij dan komt die vanzelf voorbij in een van de volgende columns.

Signify:

Nummer 11 in de reeks van de 25 AEX aandelen is Signify. Deze grafiek is niet zo heel veel veranderd sinds de laatste keer dat ik het aandeel voorbij liet komen in mijn columns.

De draai van dalend naar eigenlijk nauwelijks zijwaarts en vervolgens opwaarts is mooi te zien. Het nauwelijks zijwaarts gebeurde in de vorm van een mooie H&S bodem.

De koers zit al maanden gevangen binnen het licht stijgende trendkanaaltje. Als ik naar de uitbraak bij de RSI kijk dan neem ik voorzichtig aan dat de beweging binnen het trendkanaal nog wel even doorgaat.

Russell 2000 op verzoek van lezer ted.hulsman:

Dat is een leuke aanvraag, ik kan me de tijd niet heugen dat ik de Russell 2000 hier heb behandeld, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn respectabele leeftijd liggen!!!

++++
Ik bleek de verkeerde grafiek te hebben gebruikt. Bedankt voor de alertheid lezer ted.huisman! Hier alsnog de goede grafiek. Toch?
++++

Ik heb iets meer koershistorie dan bij Signify gepakt om te laten zien over welke toppen de groene dalende trendlijn ligt. In januari zien we de Russell 2000 opwaarts door de groene dalende trendlijn breken en de uitbraak werd vrijwel direct gevolgd door de test. Een geslaagde test zoals we nu weten.

Boven de paarse trendlijn, die wat mij betreft nog niet zoveel waarde heeft, is de koers vrijdag opwaarts door het blauwe dalende trendlijntje gebroken. Dit is op zich goed nieuws, de koers zou nu wel eens de top van februari op kunnen gaan zoeken.

Blijven zitten met een stop.

Arcelor Mittal:

Nummer 12 in de reeks van de 25 AEX aandelen Arcelor Mittal komt regelmatig in de column voorbij. Toch heb ik een aantal nieuwe lijnen getrokken.

Met de drie blokjes, die ik binnen afzienbare tijd ga weghalen, heb ik de drie targets aangegeven. We zien dan ook direct dat twee van de drie zijn gehaald. Alleen het grote groenachtige blokje is (nog) niet gehaald, maar dat is wat mij betreft een kwestie van tijd. Dan zal ook het aantikken van de rode horizontale weerstandslijn tot de wapenfeiten gaan horen.

Zit u long? Blijf en pas op stop opwaarts aan met de trailing stop.

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u mee­doen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schri­jf u meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Arcadis op verzoek van lezer Jobo:

Ik weet niet zo goed wat ik aan moet met Arcadis. Ik ga toch proberen iets op te schrijven.

Ik zie het (niet zo geweldige) stijgende trendkanaal. Ik zie vervolgens ook dat Arcadis daar recent neerwaarts uit is gebroken. Dan hebben we de groene horizontale steunlijn. Daar is de koers de afgelopen beursweek naartoe gelopen en heeft daar vooralsnog steun gevonden.

Zou er een nieuwe test van de groene steun komen? En gaat de steun het dan redden? Ja en ik weet het zo net nog niet zijn dan mijn antwoorden.

Gaat Arcadis opwaarts en weet het dan het stijgende trendkanaal weer binnen te dringen? Zou kunnen en eerst zien, dan geloven zijn dan mijn antwoorden.

U ziet, dit is voor mij geen lekkere grafiek. Zit u long dan kunt u echter wel blijven zitten en de regelmatige lezer van mijn columns weet inmiddels: met een stop.

Shell:

Net als nummer 12 in de reeks van de 25 AEX aandelen komt nummer dertien ook regelmatig in de column voorbij: Shell. Een korte update.

Ik heb veel lijnen en trendkanalen weggehaald. KISS, Keep It Simple, Stupid.
Shell is opwaarts door de oranje lijn gebroken. Donderdag leek dat een eitje te worden, afgelopen vrijdag zagen we dat het leven niet zo makkelijk is. Ook de RSI werkt niet mee.

Tot op moment van schijven geloof ik dat Shell toch hoger kan (eigenwijs?). Zit u long gebruik dan een stop!

Barrick Gold op verzoek van lezer Poull:

De draai was lekker onderweg, van dalend naar zijwaarts naar stijgend. Geen vuilte aan de lucht. Althans, zo leek het....

Na een nieuw high boven de rode stijgende trendlijn werd de droom wreed verstoord. De koers van Barrick Gold zakte door het ijs en begon aan een redelijk forse daling. Over die daling heb ik de groene trendlijn getrokken en die werd onlangs opwaarts doorbroken. Dat moest bijna wel gezien de hellingshoek van die lijn!

De koers die geen lagere bodem neerzet en de RSI die dat wel deed is een tweede positieve signaaltje. Dit is wat mij betreft allemaal te weinig om long te gaan. Dat zie ik technisch niet zitten, maar hopelijk heb ik ongelijk. Ik wil dit aandeel niet in mijn portefeuille. Zit u long kijk dan a.u.b. waar uw stop komt te liggen...

Er zitten nog enkele verzoeken in de pijplijn en de meeste daarvan kunt u dinsdag tegemoet zien. Laat het u niet weerhouden nieuwe verzoeken in te dienen!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

5 maart 2023, 17:16

Ik zou graag een analyse vd Dow Jones, Nasdaq en goud willen zien.

(0)
5 maart 2023, 11:56

Je hebt de grafiek van de Russell 3000 gebruikt, terwijl 2000 de bedoeling was. Tickercode RTY....

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.