...

TA Tesla, AEX, IMCD, Heineken, Philips en Relx

7 februari 2023, 00:16 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Zoals te doen gebruikelijk krijgt u zes grafieken van mij. Wilt u een favoriet aanvragen dan kan dat hieronder bij de reacties. Daar gaan we!Relx:

Zijwaarts met een licht opwaartse tendens, kunnen we de grafiek zo samenvatten? Als we naar het laatste jaar kijken dan zien we uitslagen, maar per saldo gaat het zijwaarts. Licht opwaarts, daar valt ook iets voor te zeggen met de groene trendlijn en vooral recent met de blauwe trendlijn. Aan de bovenkant lokt rond het niveau van de rode lijn iedere keer verkoop uit.

Ik vraag me af of de blauwe lijn het gaat houden. Zouden verkopers niet weer in actie komen en zodoende de koers door de blauwe lijn drukken?

Philips:

Herkent u de beweging van Philips nog van eerdere columns? De draai van neerwaarts naar zijwaarts naar opwaarts?

Boven de rode weerstandslijn die nu dienst doet als steun zien we een stijgend trendkanaaltje. Philips probeert heel dapper die hogere bodems en hogere toppen neer te zetten. Long...blijf zitten, met een stop.

Heineken:

In oktober vorig jaar was er die ene dag met een uitschieter naar beneden waarbij het slot van die dag nog best wel acceptabel was. Daarna is Heineken gaan stijgen en door de blauwe trendlijn gebroken. Er staat sinds die ene dag al een duidelijke hogere bodem en top. U kunt blijven zitten en afwachten of de rode weerstandslijn gaat sneuvelen. Vergeet u uw stop niet?

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u mee­doen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schri­jf u meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

IMCD:

Zo, het koersdoel op basis van de H&S is gehaald, eindelijk. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Als iemand heel kort op de bal speelde, wat ik me kan voorstellen, dan heeft u de rit naar boven slechts deels meegemaakt, omdat u werd uitgestopt. All in the game!

Zit u long gebruik dan de trailingstop om niet de winst weer terug te geven aan de markt en te kijken of wellicht de twee horizontale weerstanden willen sneuvelen.

AEX:

In het weekend schreef ik dat de koers verder omhoog kon, naar het koersdoel, de bovenkant van het rode blokje. Zit u long wees dan superalert door hetgeen zich binnen het cirkeltje afspeelt. Dit kan een daling inluiden. Zo, u bent gewaarschuwd.

Tesla:

Tesla komt ook regelmatig in de column voorbij en ik vind het een hele mooie draai!

De koers is nu ter hoogte van de rode weerstandslijn aangekomen en dan wordt het zeker spannend wat er gaat gebeuren. Gaat dat verkoop uitlokken of zijn de Bulls zo sterk dat ze de koers er in één keer doorheen drukken? Ik ben zeer benieuwd en heb geen clou wat er gaat gebeuren.

Zit u long en weet u het ook niet? U heeft waarschijnlijk een papieren winst en het is zaak die niet terug te geven aan de markt. Gebruik een (strakke?) trailing stop en blijf voorlopig zitten.

Tot donderdag!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

7 februari 2023, 23:41

Kan u een korte update geven van AMG ? U was niet zo negatief over de grafiek. Bedankt.

(0)
7 februari 2023, 08:32

Hoi Marcel zou je Brent nog een keer kunnen behandelen?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.