...

TA Tesla, DSM, Akzo, AEX, UMG en BESI

30 augustus 2022, 15:05 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik heb weer een aantal mooie grafieken voor u. Vier uit eigen koker en twee op verzoek. Waar ik zit staan alle sloten en vijvers droog, zo lang heeft het niet geregend. Doet iemand mee met de regendans?


Alle grafieken van vandaag zijn intraday, het is maar dat u het weet. Ik begin met

Universal Music Group:

Aan de bovenzijde ziet u drie "lagere" toppen en aan de onderzijde komen kopers op ongeveer hetzelfde niveau in de markt. Lagere tussen aanhalingstekens, want er staan nu eenmaal geen lagere bodems.

Kijkt u dan rechts op de grafiek, dan ziet u wel officiële lagere toppen (onder de pijltjes), want we hebben ook met lagere bodems te maken.

Moet u nu per direct UMG aanschaffen? Wel, op basis van de grafiek tot nu toe zou ik daar nog even mee wachten.

BESI op verzoek van lezer Mister bluesky:

Op basis van de vermeende H&S bij de paarse pijl gecombineerd met de opwaartse uitbraak van de groene neklijn zou het koersdoel de groene pijl/ oranje lijn zijn. Maar het zit niet mee. Onder de oranje dalende trendlijn zet BESI al twee lagere toppen en lagere bodems neer. Of er dan nog hoop is? Dat is er nog, maar wel minder. Vandaag of morgen moet de koers weer heel snel boven de oranje dalende trendlijn komen.

AEX op verzoek van lezer Mister bluesky::

De target, de onderzijde van het rode blokje, is gisteren al ruimschoots gehaald. Ik blijf persoonlijk op basis van deze grafiek uit de index daar de kans groter is dat de daling voortduurt dan dat de koers stijgt.

Akzo:

Van links naar rechts kijkend lijkt het wel het vertrouwen in onze op alle fronten falende regering weer te geven, dalend dus. Na het afketsen op de oranje horizontale weerstand heeft Akzo al een lager topje en lager bodempje neergezet.

Wat mij betreft ligt er niet zoveel in de weg voor een verdere daling naar de groene horizontale steun.

DSM:

DSM is op een belangrijk punt aanbeland, namelijk de groene horizontale steunlijn. Dat de trend op dit gedeelte van de koershistorie dalend is hoeft geen betoog. De enige vraag is of de groene steunlijn erger gaat voorkomen of dat de sluizen opengaan voor een voortzetting van de daling.

Op dit niveau zou u nu kunnen blijven zitten in DSM, maar kijkt u s.v.p. heel goed waar uw stop komt te liggen.

Tesla:

+++++ + + + + +
Mocht u in de column van donderdag uw favoriet willen tegenkomen, laat het me dan hieronder bij de reacties even weten.
+++++ + + + + +

Tesla doet iets waar de markt altijd naar streeft maar zelden lukt: evenwicht zoeken. Tesla doet dit binnen het groene blokje. Dat mag u ook een tradingrange noemen. In de maanden mei tot en met juli zocht Tesla, weliswaar op een andere manier, ook evenwicht. Gelukkig voor het aandeel wist het daar opwaarts uit te breken. De vraag is natuurlijk of dat ook dit keer wil gaan lukken. Ik ben daar nog niet van overtuigd en houd daarom het kruit nog even droog.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

31 augustus 2022, 13:18

TKH DUBBELE BODEM of klaar voor de afgrond ?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.