...

TA Tesla, Worldline, AEX, DAX, Bel-20 en Shell

23 mei 2023, 23:44 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Het is op de valreep. Het is nog net dinsdag en daar is de column. Ik kwam er vandaag niet aan toe vanwege reizen. Maar daar gaan we dan toch nog!Shell:

Als ik de paarse lijn over de bodies van de candles trek en dan naar de slotkoers van deze dinsdag kijk dan hebben we een uitbraakje! Heel teder, heel teer, maar het staat er wel degelijk. Dus alle bezitters van Shell: blijf zitten, doe niets en wacht af of er hogere koersen komen. O ja, doe toch wel iets, namelijk het bepalen van het niveau van uw stop.

DAX op verzoek van lezeres lda:

Het gaat goed met het neerzetten van hogere bodems en hogere toppen boven de paarse stijgende trendlijn. De meest recente hogere top staat rechts op de grafiek en dat betekent direct dat de koers uit het paarse balkje is gebroken. De kans is in theorie nu nóg groter dat de bovenkant van het rode blok gehaald gaat worden.

Bericht van Guy Boscart:

Let op, voor wie er een tijdje onze abonnementen wil volgen dan loopt er nu een nieuwe aanbieding. Probeer zo een abonnement uit tot 1 AUGUSTUS voor €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Bel-20 op verzoek van lezeres lda:

Ja, en zo lekker als de DAX er technisch bij ligt, zo belabberd ligt de Bel-20 erbij. Bij de Bel-20 hoeft u niet in paniek te raken, zo slecht is het nu ook weer niet.

Onder de rode dalende trendlijn ziet u de oranje dalende trendlijn. Onder de oranje dalende trendlijn ziet u lagere toppen en lagere bodems. Meestal niet iets om blij van te worden.

Rechts op de grafiek zie ik dat de Belgische index zelfs stiekem een H&S top heeft neergezet. Ziet u hem ook? Dat betekent dat de target nog net iets lager ligt dan de recente bodem.

Worldline op verzoek van lezer Willy999:

Ik heb een lange reis per auto achter de rug vandaag en ik moest het verzoek van lezer Willy999 even goed lezen. Stond daar nu Worldonline? Na een tweede of derde keer zag ik het pas, het is Worldline op de beurs van Paris. Volgend mij heeft u nog nooit een verzoek gedaan dus welkom in het rijtje van daredevils die zo moedig zijn een grafiek aan te vragen. En dan ook nog een grafiek van een aandeel waar ik nog nooit van heb gehoord, leuk!

Om een beter beeld te krijgen heb ik er een weekgrafiek van gemaakt. Misschien niet uw bedoeling, maar zo heb ik (en de lezer!) een beter beeld. Het was me een mooie uptrend zeg! Maar aan alles komt een eind zo ook aan de uptrend van Worldline. Het jaar dat daarop volgde stond in het teken van het verkennen van het Zuiden.

Nu neem ik een triangle waar en dat kan twee dingen betekenen: een verdere daling of een omkeer. Lekker zult u zeggen, heb je daar nu jaren TA voor gestudeerd? Ehm ja, mooier kan ik het nu niet maken. Maar de uitbraak gaat wel iets zeggen. Bij een uitbraak aan de bovenzijde of aan de onderzijde kunnen we het koersdoel berekenen. Even afwachten dus. Vraag het aandeel gerust nog een keer aan, bijvoorbeeld bij een uitbraak.

AEX:

Update: boven de groene stijgende trendlijn is de index aan een leuke serie bezig. De grote vraag is natuurlijk of dat aan blijft houden en of dan ook de rode balk opwaarts wordt uitgenomen. Ik zeg blijf zitten en kijk eens of dat gaat gebeuren. Ik heb er wel een beetje vertrouwen in.

Tesla op verzoek van lezeres lda:

Tesla heeft zich mooi uit het rode blokje weten te werken. Dat lijkt me nu "definitief", want het recente topje binnen het blauwe blok is nu opwaarts uitgenomen. Daarnaast is de gap geclosed, om het maar eens in mooi Nederlands te zeggen. Bijna net zo mooi als jullie Mercikes.

Mijn eerste koersdoel is nu de paarse dalende trendlijn. Mocht deze opwaarts worden uitgenomen dan wordt de bovenkant van het blauwe blok de target.

Tot donderdag!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

24 mei 2023, 19:00

Graag een update voor Aalberts, goede cijfers en toch een pandoering. Kan 40 steun bieden ?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.