Beursdagboek Trader Guy 17 augustus 2016, 08:55

...

AEX zwakjes, Wall Street blijft rond topzone

17 augustus 2016, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een klein ver­val gis­teren op de beurzen, het begon al in Azië waar de Nikkei een stap terug moest, lat­er vol­gde Europa met in de avon­duren Wall Street dat ook een stap terug moest. Wall Street ver­loor dan wel tot een halve pro­cent maar dat doet weinig tot niets aan de recor­dreeks die daar gaande is, alle 3 de belan­grijke indices (S&P, Dow en Nas­daq) bli­jven sterk en dicht bij hun hoog­ste stand ooit. Zoals ik al een paar keer heb aangegeven verwacht ik daar pas een einde aan de reeks als er een dolle dag met meer vol­ume voor­bij komt, dan moeten ze alle 3 een sessie met 2 tot 2,5% omhoog gaan om daar een hoge top neer te zetten die kan wor­den verkocht door de slimme traders die daar dus op wacht­en om shorts in te kopen. Nog wat geduld, het kan best nog een tijd­je duren voor het zo ver is. Tot dan kri­jgt ook Europa de tijd om zich te ver­beteren, de AEX bli­jft achter maar zou hier­door een inhaal­slag kun­nen mak­en al moet onze index wel eerst door die 456 – 458 pun­ten zien te breken.

Gis­teren was er weinig nieuws te melden, wel wat cijfers die voor­bij kwa­men waaron­der de ZEW index in Duit­s­land die goed was, lat­er kre­gen we nog bouw en inflatieci­jfers op Wall Street en die vie­len iets tegen. Opval­lend bli­jft de oliepri­js die verder doorsti­jgt, zo komen we plots weer heel dicht bij de 50 dol­lar voor een vat Brent. Van­daag komen er weinig cijfers, alleen kijkt men uit naar de FOMC meet­ing min­utes ofwel een ver­slag van de laat­ste FED ver­gader­ing. Dat kan de markt mogelijk een impuls geven na 20:00.

Verder is er weinig nieuws te vertellen behalve dat de beurzen er nog steeds sterk uitzien en dat er behalve wat win­st­ne­min­gen er weinig ver­val op zit. We bli­jven omhoog kijken tot het tegen­deel zich ont­plooit, we hebben dan nog alle tijd om over te schake­len naar short posi­ties. Met de markt mee­gaan dus, alleen dan kan men over­leven bij de huidi­ge omstandigheden.

Sig­naal dien­sten:
Augus­tus is halver­wege, we staan in ieder geval weer met plussen voor deze maand, het jaar resul­taat loopt zo verder op ter­wi­jl u ook het totaal sinds de start kunt zien in de tabellen hieron­der. Deze maand ziet u mooie win­sten bij Polleke Trad­ing en Guy Trad­ing, daar­door komt het abon­nement COM­BI-Trad­ing uit op €1300 winst na 2 actie momenten deze maand.

De markt komt mijn inziens toch weer in de buurt van een belan­grijk punt waar er een vol­gende grote beweg­ing uit kan ontstaan. Daar proberen we iets mee te doen, u kunt als nieuw lid nog mee met ons door lid te wor­den. De leden kri­j­gen bij een actie alti­jd een SMS bericht om in te stap­pen en als het nodig is dus ook om er weer uit te stap­pen. U kunt mee­doen met onze posi­ties, we bewi­jzen keer op keer de goeie manier van han­de­len toe te passen, han­de­len is meer dan velen ervan verwacht­en en eist de nodi­ge flex­i­biliteit van de Trad­er. Dat doe ik dus voor U, ik geef mijn leden vertrouwen en vooral RUST. Mee­doen via de aan­bied­ing kan nu, dan leert u in ieder geval veel van hoe we werken. De aan­bied­ing kan vanaf €39 tot 1 OKTO­BER… Dan komt u meteen op de verzendli­jst te staan.

Hieron­der ziet u de 3 tabellen per advies­di­enst, eerst de maand augus­tus, dan dit jaar en als laat­ste tabel sinds we zijn ges­tart in 2013 (mei-juni). Deze resul­tat­en zijn cor­rect en hele­maal in te zien op de web­site voorzien van reviews die leden hebben geschreven over hun deel­name. Klik hier om de reviews te lezen …

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX zette eerst door tot de 455 – 456 pun­ten waar de eerste weer­stand wacht maar de index moet wat inlev­eren, het bli­jft wacht­en tot de index uit­breekt en ook boven de 458 pun­ten ger­aakt. Boven die 458 pun­ten ligt de weg open richt­ing de 470 – 472 pun­ten, de kans op een uit­braak is ondanks de terug­val grot­er aan het wor­den nu de DAX al de zware weer­stand achter zich liet en doorzet omhoog en omdat Wall Street op recor­drace bli­jft. Ste­un nu de 450 – 451 pun­ten, lat­er de 448 pun­ten. Onder de 448 komt de 444 pun­ten als ste­un in beeld, pas daaron­der kan het breken. De DAX wist vorige week dins­dag door de zware weer­stand te breken, de 10.47010.500 pun­ten werd met geweld door­bro­ken. Deze uit­braak opent nu de deur richt­ing de 10.820 pun­ten waar de vol­gende hin­der­nis wacht, lat­er kan de DAX mogelijk doorstoten richt­ing de 11.000 en zelfs tot de 11.400 pun­ten. Ste­un nu de 10.475 pun­ten ofwel de weer­stand waar de DAX dins­dag door wist te stoten. Lat­er de 10.400 en de 10.250 pun­ten als ste­un. Het is de vraag of men de index nu die is uit­ge­bro­ken ver terug zal lat­en vallen, ik verwacht eerder nieuwe top­pen nu de DAX los is ger­aakt uit de lange downtrend.

Wall Street bli­jft dicht bij de All Time Highs, weinig weer­stand meer nu bij de S&P 500. We kun­nen het vol­gende doel rond de lijn over de top­pen leggen, dat zou nu rond de 2195 – 2200 pun­ten uitkomen. Lat­er loopt die lijn ges­taag op richt­ing de 2210 en 2220 pun­ten. Ste­un nu eerst de 2175 met lat­er de 2150 en de 2135 pun­ten, pas onder die 2120 ziet het er voor de S&P 500 slecht uit. De Dow Jones bli­jft net als de S&P 500 dicht bij de hoog­ste koers ooit, de weg bli­jft open liggen naar meer. Weer­stand nu eerst die 18.750 pun­ten, daar­na let­ten we vooral op het nieuwe ronde getal 19.000 pun­ten. Ste­un nu de 18.350 (oude top), daaron­der nog een sterke ste­un rond de 18.230 pun­ten. De Nas­daq doet het­zelfde, even een stap­je terug na de nieuwe All Time High, boven die ATH nu weer­stand rond de 5275 en de 5320 pun­ten, lat­er is er een over­shoot tot de 5500 pun­ten mogelijk. Ste­un nu eerst de 5175 met lat­er de 5132 punten.

Euro-dol­lar:
De euro liet een spike omhoog zien gis­teren tot rond de 1,13 dol­lar, een uit­braak boven de 1,125 dol­lar weer­stand. Van­mor­gen komt de munt weer terug tot dat niveau met kansen dat de trad­in­grange 1,1051,125 dol­lar weer wordt opge­zocht. De kans op een verdere sti­jging zit er ook in maar op dit moment verwacht ik dat niet. Weer­stand nu de 1,13 tot 1,135 dol­lar met daar net boven de 1,14 dollar.

Brent olie:
De olie pakt nu echt door en breekt door de zware weer­stand, een slot boven de 48 dol­lar is heel sterk, nu moet blijken of de Brent kan doorstoten richt­ing de 50 dol­lar of niet. Ste­un nu de 4646,5 dol­lar met daaron­der de 44 en 42,5 dol­lar. We staan al een behoor­lijk eind boven de bodem van deze maand die werd gemaakt op 41,5 dol­lar. Door de uit­braak is de kans vrij groot dat de olie door kan stoten tot de 51 – 52 dol­lar, zolang de olie kracht omhoog kan bli­jven ontwikke­len dan bli­jft deze richt­ing aan­houden. Het is woens­dag, dus van­mid­dag rond 16:30 kri­j­gen we de voor­raden uit de VS nog, dat brengt de olie vaak in beweging.

We zien mogelijk weer wat kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:

Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.