Beursdagboek Trader Guy 31 oktober 2016, 08:21

...

Week begint vrij positief, AEX naar de 458?

31 oktober 2016, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Maandag­mor­gen update:
Van­mor­gen zien we hogere futures op Wall Street met een iets lagere start bij de DAX en de AEX index, let er op dat op Wall Street alles een uurt­je vroeger begint in ver­band met de win­ter­ti­jd die hier al loopt en in de VS pas vol­gende week van start gaat. Deze week kri­j­gen we wel de nodi­ge cijfers en cen­trale banken momenten, de FED en de Bank of Eng­land ver­gaderen woens­dag en don­derdag maar ook Japan (dins­dag) is aan de beurt. Aan cijfers ook geen gebrek, de belan­grijk­ste komen onder andere van Shell, ING, Face­book en Time Warn­er dat net werd overgenomen.

Economis­che cijfers kri­j­gen we deze week ook vanu­it de VS waaron­der vri­jdag de werkgele­gen­heid. Tussendoor nog de FED, het ADP banen­rap­port en de PMI. Genoeg te doen wat betre­ft finan­cieel nieuws, het kan weer een volatiele week wor­den. Hieron­der ziet u de update van zater­dag nog met een analyse van de indices met grafieken. Voor onze leden kijken we uit naar wat mogelijkhe­den om op te han­de­len, u kunt uit­er­aard ook mee­doen via de aan­bied­ing die loopt tot 1 jan­u­ari voor €39 .. Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Mark­tup­date van zater­dag:
De week in een noten­dop, er gebeurde veel maar eigen­lijk niks. Veel cijfers drup­pe­len bin­nen waaron­der Apple, Alpha­bet, Ama­zon vanu­it de tech­nolo­gie hoek en Boe­ing, Coca Cola en Proc­ter om er een paar te noe­men bin­nen de Dow Jones index. De cijfers waren over het alge­meen goed maar ze kre­gen de indices niet op gang. Dat zegt al veel over de tech­nis­che con­di­tie van de markt, die is en bli­jft zwak wat betre­ft Wall Street waar­door het wacht­en is op de lang verwachte grote cor­rec­tie. In het tech­nisch blok meer uit­ge­breid daarover maar we zit­ten in een gevaar­lijke dal­ende driehoek waar­van de kans heel groot is dat er een uit­braak omlaag komt.

Over de gehele week zien we dat Wall Street ver­loor, de Dow Jones kon wel nog net een plus­je print­en van 15 pun­ten (0,1%) maar de S&P 500 ver­loor 15 pun­ten (-0,7%) ter­wi­jl de Nas­daq dat eerst nog tot zijn top ger­aak­te deze week 67 pun­ten lager de week afronde (-1,2%). De Dow Jones Trans­port ver­loor 8 pun­ten (-0,1%). Europa ver­loor ook, de DAX min­i­maal met 14 pun­ten (-0,15%) ter­wi­jl de AEX 2 pun­ten ver­loor op week­ba­sis (-0,45%). Een week met wel veel beweg­ing maar met over het alge­meen kleine ver­liezen, en wat belan­grijk­er is een negatieve onder­toon vooral op Wall Street. Met andere woor­den, de boel staat op uit­breken naar omlaag, we moeten wel oplet­ten de komende week voor wat betre­ft Wall Street.

De komende week kri­j­gen we nog de nodi­ge bedri­jf­ci­jfers te ver­w­erken en zal er ook het nodi­ge economis­che nieuws voor­bij komen met aanstaande vri­jdag de cijfers over de werkgele­gen­heid om 13:30 door dat we met een uur ver­schil zit­ten. Vol­gende week lopen we met een uur ver­schil ten opzichte van Wall Street, daar gaan we open om 14:30 uur en sluit Wall Street om 21:00 uur . De week erop is alles weer zoals vanouds. Vol­gende week verwacht ik wel dat er enkele posi­ties kun­nen wor­den opgenomen bij onze abon­nementen, lees het stuk­je hieron­der daarover en wordt voor maandag ook lid zodat u niets hoeft te mis­sen de komende dagen. In het tech­nisch blok ziet u nog de belan­grijke niveaus van de Dow Jones, de S&P 500, de AEX, de DAX en de euro en de olie.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt weer richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan op de markt. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses kun­nen we inspe­len op een beweg­ing bei­de kan­ten op. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar beweg­in­gen die zich bin­nen enkele dagen kun­nen vor­men. Als we een kans vin­den dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie in, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Maar in posi­tie wil zeggen dat we zow­el het doel of de sto­ploss afwacht­en. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvinden.

Lat­er gaan we dat getal ook lat­en zien in de trader­shop uit­er­aard. We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en nog min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

De maand okto­ber ver­liep heel goed voor alle advies­di­en­sten, hieron­der ziet u de tabellen voor de maand okto­ber en over het gehele jaar 2016. We scoren 8 maan­den posi­tief dit jaar en 2 maan­den met een klein ver­lies. De score is dus 80% plus en 20% min.

Maand okto­ber resultaat:

Resul­taat 2016:

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa
De AEX begon heel zwak vri­jdag maar wist zich goed te her­pakken gedurende de sessie, tegen het slot werd het ver­lies gere­duceerd tot bij­na vlak. Ste­un voor de AEX bli­jft in eerste instantie de zone 452 – 453 pun­ten, lat­er de bek­ende 448 pun­ten met daaron­der de 444 – 445 en de 438 – 440 pun­ten. Weer­stand nu de 456 en de 458 – 460 pun­ten, lat­er de 463 en de 466 pun­ten (jaar­top). De AEX verzwakt nu ook duidelijk, uit­er­aard wordt er naar Wall Street gekeken waar de zak­en niet zo best overkomen. De over het alge­meen goeie cijfers die dagelijks voor­bij komen kun­nen de indices daar nog niet eens op gang kri­j­gen. De opge­bouwde diver­gen­tie met Wall Street hier kan wel eens snel goed wor­den gemaakt, we kri­j­gen denk ik enkele slechte weken hier in Europa waar­bij de AEX wel eens fors terug kan vallen.

Het­zelfde bij de DAX, een nieuwe top deze week op 10.825 pun­ten maar ook daar komt er druk op de index te staan. Weer­stand dus die 10.825 pun­ten, bij een uit­braak moeten we reken­ing houden met een sti­jging tot rond de 11.00011.050 pun­ten maar gezien het­geen ik bij de AEX al aan­gaf aanstaande is kijk ik ook wat betre­ft de DAX omlaag. Ste­un wordt nu de 10.600 pun­ten met daaron­der de 10.500 en de 10.37510.400 pun­ten. Daar moeten we het voor­lop­ig mee doen, ook voor de DAX verwacht ik dus een moeil­ijke week met waarschi­jn­lijk een daling.

Let er ook op dat we vol­gende week met een ver­schil in tijd zit­ten, op Wall Street gaat alles een uur vroeger dan gewoon­lijk. Dus open om 14:30 en sluiten om 21:00, de cijfers komen ook een uurt­je vroeger vol­gende week.

Wall Street:
Wall Street, het lijkt op een Nev­er end­ing sto­ry” momenteel, elke ral­ly wordt teni­et gedaan. De indices ver­liezen opnieuw grip na de hero­plev­ing van vri­jdag die toch even ste­vig was, alles valt nog maar eens terug vanaf dat 50-daags gemid­delde waar we nu al enkele weken onder staan en waar er een ste­vige weer­stand wacht. Het lukt maar niet om de Dow Jones en de S&P 500 door te lat­en stoten richt­ing de jaartoppen.

Een teken dat Wall Street er momenteel zek­er niet bull­ish voor staat, een nieuwe test van de bodem­zone wordt opnieuw vrij groot, let bij de S&P 500 dus op de 2117 – 2120 pun­ten als ste­un als laat­ste hou­vast. Bij de Dow Jones is dat de 18.000 pun­ten waar we op moeten let­ten als belan­grijke ste­un. Weer­stand bij de S&P 500 nu eerst de 2140 – 2145 pun­ten, lat­er de 2170 – 2175 gevol­gd door de top­zone 2190 – 2195 pun­ten. Bij de Dow Jones wacht er een behoor­lijke weer­stand rond de 18.350 pun­ten, het wordt pas beter boven die 18.350 pun­ten, dan weer­stand rond de 18.500 en 18.600 punten.

Zow­el de S&P 500 en de Dow Jones zit­ten gevan­gen in een dal­ende driehoek, een patroon dat nogal Bear­ish overkomt. Als de indices onder de ste­un­li­jn zakken dan verwacht ik tech­nisch een diepe duik omlaag die min­i­maal het ver­schil vanaf de top­pen van dit jaar tot de ste­un­li­jn van de afgelopen weken zal wor­den. Bij de S&P 500 is dat dan vanaf 2195 tot 2115 en bij de Dow Jones vanaf de 18.650 tot de 18.000 pun­ten. Bij de S&P 500 dus tot min­i­maal 80 pun­ten onder de ste­un­li­jn, bij de Dow Jones 650 pun­ten. Koers­doe­len wor­den dan 2037 pun­ten bij de S&P 500 en 17.350 pun­ten bij de Dow Jones, onder die ste­un kan het trouwens wel heel snel gaan allemaal …

Euro-dol­lar:
De euro ronde de test op de 1,085 dol­lar ste­un af en laat een hero­plev­ing zien die vri­jda­gavond tot boven de 1,095 dol­lar doorzette. Ste­un bli­jft nog alti­jd die 1,085 dol­lar, daaron­der eerst de 1,075 met lat­er de bek­ende 1,05 dol­lar die we al lang niet meer hebben aangetikt en op de korte ter­mi­jn ga ik daar nog niet vanu­it. Eerder voorzie ik een oplev­ing richt­ing de bek­ende 1,105 dol­lar weer­stand. De oplev­ing tot of boven de 1,095 dol­lar die ik de afgelopen week al enkele keren aan­gaf kwam tot stand vri­jdag waar­door het eerste doel werd bereikt. We zit­ten duidelijk in een min­dere fase wat betre­ft de euro, de reden ken­nen we en dat is het rentev­er­schil tussen Europa en de VS. Er zijn al wat rentestap­pen inge­cal­culeerd nu, als de FED nog niet snel in actie komt kan de euro hierop eerst wat her­stellen richt­ing het einde van het jaar.

Brent olie:
De Brent valt nu duidelijk wat terug, bericht­en over de pro­duc­tiebeperkin­gen die niet ver­lopen zoals gehoopt sturen nu de oliepri­jzen wat omlaag. De Brent staat sinds vri­jda­gavond onder de 50 dol­lar van­mor­gen, ste­un rond de 49,5 dol­lar met lat­er de 47,5 en de 46 dol­lar als ste­un. De weer­stand zien we eerst rond de 51,552 dol­lar met lat­er de 53,5 dol­lar ofwel de top­zone.

De oliepri­jzen bli­jven zich dus schom­me­len. Waar wij kansen zien zullen wij met onze ser­vice Guy Trad­ing” ook posi­ties innemen in de Brent Olie.

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.