Beursdagboek Trader Guy 5 november 2016, 10:51

...

Beurzen onstabiel in aanloop verkiezingen, AEX en DAX stevig omlaag

5 november 2016, 10:51 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een moeil­ijke week voor wat betre­ft de beurzen, we zien over­al dalin­gen met uit­zon­der­ing van de Dow Jones Trans­port die op Week­ba­sis een winst van 56 pun­ten (+0,7%) kon boeken. Op zich mogelijk aangezien beleg­gers switchen naar andere sec­toren die al verder zijn weggeza­kt om het geld te park­eren, de Dow Trans­port staat er al lang slechter voor dan de tra­di­tionele indices. 

De Dow Jones ver­loor op week­ba­sis 270 pun­ten (-1,5%) ter­wi­jl de S&P 500 de week 41 pun­ten (-1,9%) lager afs­luit. De Nas­daq was de index die op Wall Street het meest onder druk stond maar die hield de sti­jging dan ook wat langer vast dan de Dow en de S&P 500. De Nas­daq ver­loor de afgelopen week 143 pun­ten (-2,8%).

Door die dal­ing op Wall Street komen er veel indices en dus ook aan­de­len in de gevaren­zone terecht net voor het belan­grijke meet­punt van vol­gende week, daarmee bedoel ik de verkiezin­gen. Wint Trump, dan kun­nen de indices het wel eens zwaar te ver­duren kri­j­gen en op zijn minst snel terug richt­ing de genoemde doe­len. Bij de Dow Jones is dat de 17.350 pun­ten, bij de S&P 500 de 2035 pun­ten. Die kun­nen er vol­gens mij wel eens heel snel staan nu, maar het kan ook nog slechter aflopen mocht­en die ste­un­pun­ten het ook niet houden. Dat is mijn visie mocht Trump met de over­win­ning lopen.

Een ander sce­nario is dat mevrouw Clin­ton wint. In dat geval zal het vol­gens mijn visie nu niet zoveel doen met de huidi­ge trend ofwel de op gang gekomen draai op Wall Street, wel kan het tot een oplucht­ingsral­ly lei­den die tot de eerste weer­standen doorzet. Schrik niet als er daar­door een sti­jging van 400 – 500 pun­ten komt op de Dow Jones in 1 dag ofwel 1 sessie want bij de Dow zien we de 18.000 als eerste weer­stand met daar­boven de 18.250 pun­ten. Vergelijk het met de reac­tie van Shell en ING op de dag dat ze hun cijfers pub­liceer­den, bei­de aan­de­len won­nen die dag tot meer dan 4% maar nadi­en lever­den ze bei­den veel in van die winst en staan ze nage­noeg weer op het niveau van daar­voor. Voor de verkiezin­gen zie ik de Dow nog wat inlev­eren door onzek­er­heid, een 17.700 pun­ten zit er dan zek­er in maandag of dins­dag in de loop van de dag. Hou daar dus reken­ing mee, het kan snel gaan alle­maal en je kunt als trad­er hele­maal ver­keerd in de markt zit­ten daar­door. Zelf doe ik niets voor mijn leden tot na de defin­i­tieve uit­slag die woens­dag bek­end wordt gemaakt. 

Het is dus kiezen tussen goed en slecht maar het zal vol­gens mij de trend niet aan­tas­ten, we ger­ak­en stil­let­jes aan weer in een Bear Mar­ket” gezien er geen nieuwe top­pen meer wor­den gemaakt en er daar­toe de afgelopen weken geen enkele poging suc­cesvol werd opgezet met die inten­ties. De markt verzwakt dus duidelijk, de trend is aan het draaien naar negatief voor een lan­gere periode.

Dan komen we bij onze indices terecht, de AEX en de DAX. In mijn vorige updates die elke dag op de site staan heb ik diverse keren aangegeven dat er een behoor­lijke diver­gen­tie zat tussen Europa en Wall Street. Daarop gaf ik aan dat die wel eens in een snel tem­po kon wor­den weggew­erkt het­geen nu is gebeurd. De AEX ver­loor op week­ba­sis 15 pun­ten (-3,3%) ter­wi­jl de DAX 440 pun­ten liet liggen (-4,1%). Dat komt natu­urlijk mede door de sti­jging van de euro die opliep naar de 1,115 dol­lar vri­jdag en daar de week op afs­luit. Vorige week stond de euro nog op 1,085 dol­lar, een winst van 3 cent dus. Dat kan deels de terug­val van de indices hier in Europa verk­laren, in ieder geval de grotere dal­ing ten opzichte van Wall Street. Hoe dan ook, het ziet er ook hier niet best uit en nu kun­nen de AEX en de DAX full­speed mee met Wall Street in de richt­ing waar men daar voor kiest.

U merkt het, een posi­tief ver­haal kan ik er niet van mak­en, het was een slechte week voor wat betre­ft de finan­ciële mark­ten en het ziet er ook voor het ver­volg op de mid­longe ter­mi­jn ook niet goed uit. We zit­ten nu te wacht­en op de verkiezin­gen, u kunt beter niks doen tot de uit­slag bek­end is. Ik weet dat er wel wat te halen is maar ook heel wat te ver­liezen dus het is een soort 50 – 50 beurs nu. Mijn leden weten dat ik niks doe tot na de uit­slag, waarom zou ik dat risi­co lopen? Als coach ofwel men­tor voor mijn leden zit ook de taak om bescherming te bieden in de vorm van ervar­ing met dat soort momenten. In het verleden zijn er maar weini­gen die er veel beter aan zijn gewor­den door te gokken op een moeil­ijk event. Denk ook eens aan het moment ron­dom de BREX­IT? De ene dag fors hoger, de andere fors omlaag om daar­na weer hoger te gaan. Veel mensen hebben tot 3 keer zwaar ver­loren door de volatiliteit, ik heb toen ook hele­maal NIKS gedaan voor mijn leden, het jaar resul­taat werd er dan ook niet door aange­tast en dat is de opzet bij ons, met een goeie Risk-Reward te scoren en uit de markt bli­jven wan­neer die er NIET is … 

We bli­jven rustig aan de kant en wacht­en af ….

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt weer richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan op de markt. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses kun­nen we inspe­len op een beweg­ing bei­de kan­ten op. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar beweg­in­gen die zich bin­nen enkele dagen kun­nen vor­men. Als we een kans vin­den dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie in, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Maar in posi­tie wil zeggen dat we zow­el het doel of de sto­ploss afwacht­en. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvinden.

Lat­er gaan we dat getal ook lat­en zien in de trader­shop uit­er­aard. We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en nog min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

De maand okto­ber ver­liep heel goed voor alle advies­di­en­sten, hieron­der ziet u de tabellen voor de maand okto­ber en over het gehele jaar 2016. We scoren 8 maan­den posi­tief dit jaar en 2 maan­den met een klein ver­lies. De score is dus 80% plus en 20% min.

Maand okto­ber resultaat:

Resul­taat 2016:

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
De dal­ing van de afgelopen weken hebben de beurzen weer op scherp gezet. De indices hebben enkele flinke klap­pen gekre­gen en zodoende begint het tech­nisch beeld van met name de Europese indices te veran­deren. Waar de AEX en de DAX de afgelopen peri­ode in een gematigde uptrend zat­en begint met daar nu enkele zeer belan­grijke ste­un­niveaus onder druk te zetten. Op Wall Street was men al ges­taag aan het inlev­eren en de cor­rec­tie na het bereiken van de jaar­top lijkt nu volop in de maak na het breken met de 18.000 pun­ten ste­un.

Europa:
De AEX staat met de 15 ver­liespun­ten van deze week nu rond de belan­grijke ste­un­zone van 438 – 440 pun­ten. De index sloot de week af op 440.5 en daarmee staat de index exact op de ste­un die het 200-daags gemid­delde biedt. Hier komt ook de ste­un­li­jn die onder de bodems van de AEX vanaf feb­ru­ari loopt uit, een zeer sterke ste­un­zone voor de AEX dus nu. Hieron­der ook nog ste­un voor de AEX op 438 pun­ten waar de index al sinds juli niet meer onder is gekomen. Aan de bovenkant weer­stand voor de AEX op 445 pun­ten met daar­boven 448 en 450 pun­ten als weer­stand voor de index.

Ook de DAX bevin­dt zich in een cru­ciale fase op de chart. De Duitse hoofdin­dex staat nu tussen de 10.260 weer­stand en 10.200 ste­un. Onder de 10.200 ste­un moet de 10.100 grens ste­un bieden aan de DAX waar­na het 200-daags gemid­delde op 10.075 in beeld komt. Ook voor de DAX geldt dat de koers van de index hier aan kracht moet win­nen om een tik naar bene­den te voorkomen. Weer­stand voor de DAX nu eerst 10.300 met daar­boven 10.37510.400 als weer­stand voor de DAX.

Wall Street:
Het tech­nisch beeld voor de Dow Jones bli­jft negatief na wederom een week met ver­liezen voor de Amerikaanse hoofdin­dex. Op de korte ter­mi­jn is een duidelijke neer­waartse trend te zien waar de Dow na het bereiken van de All Time High flink heeft moeten inlev­eren. Deze week brak de Dow Jones met de betrouw­bare 18.000 ste­un en dit lijkt een sig­naal te zijn voor de index om een verdere dal­ing in te zetten. Ste­un voor de Dow Jones nu eerst 17.800 pun­ten, hier wacht tevens het 200-daags gemid­delde dat ste­un zal bieden aan de Dow. Dit gebied op de chart rond de 17.80017.780 lijkt vooral­snog een zeer betrouw­bare ste­un­zone voor de Dow Jones. Weer­stand voor de Dow Jones nu eerst de 18.000 grens met daar­boven ruimte voor de index tot 18.200 pun­ten waar ook het 50-daags gemid­delde weer­stand biedt.

Ook voor de S&P bli­jft het tech­nisch beeld op de dagchart negatief. Net als de Dow Jones is de S&P in een down­trend verzeild ger­aakt na het noteren van de jaar­top. De negatieve trend die is getek­end op de dagchart bracht de S&P terug tot 2.100 waar­na de dal­ing in een nog sneller tem­po is doorgezet. Zo is de S&P aan het einde van de week teruggevallen tot het 200-daags gemid­delde op 2.083 waar de koers van de index voor­lop­ig wordt opgevan­gen. Hieron­der ste­un voor de index op 2.060 pun­ten met daaron­der ste­un voor de index op 2.025 pun­ten. Weer­stand voor de S&P nu eerst de 2.100 pun­ten waar­na de 2.120 pun­ten­grens weer­stand zal bieden aan de index.

Brent Olie:
Een drama­tis­che week voor Brent waar­door het tech­nisch beeld van Brent ver­slech­terd. De koers van Brent viel meer dan $4 terug wat een dal­ing van bij­na 10%. Hier­mee brak de Brent olie met de ste­un­li­jn die onder de bodems op de mid­del­lange ter­mi­jn loopt. Nu eerst ste­un voor Brent op $45.5, dit is tevens de koers waar Brent de week eindigde en zo zal maandag gelijk blijken of deze ste­un sterk genoeg is om de koers van Brent op te van­gen. Zo niet zal het vol­gende doel voor Brent op de dagchart $41.5 wor­den. Weer­stand voor Brent nu eerst $48 dol­lar waar­na de $50 weer­stand weer in zicht komt.

AEX:
DAX:
Dow Jones:
S&P 500:
Brent Olie:Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.