Beursdagboek Trader Guy 4 november 2016, 08:37

...

Wall Street zakt door steun, AEX richting 438

4 november 2016, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De markt bli­jft wegza­kken, in een kalm tem­po eigen­lijk waar­door een diepe prik tot nog toe uit­bli­jft. Mogelijk is het nu een echte draai die vooral langer kan gaan duren, de vorige prikken omlaag waren eerder kort maar heftig (jan­u­ari en rond de Brex­it). Als ik op de grafiek van de S&P 500 kijk dan zie ik na de 8 afgelopen sessies wel een sta­biele dal­ing op gang komen maar zon­der dat er paniek te zien is, het maakt in ieder geval wel een beet­je Bear­ish daar­door. Korte en heftige cor­rec­ties wor­den vaak snel opgekocht en gevol­gd door een nieuwe fase in de Bull Mar­ket, cor­rec­ties zoals we die nu op gang zien komen hebben eerder een fun­da­mentele oorza­ak, ofwel het is voor nu even goed geweest met sti­j­gen. We houden (ik in ieder geval) dat wel even in het hoofd en we kun­nen hier lat­er op terugk­ijken. De markt lijkt zich aan het omvor­men in de andere richt­ing, de kant van de Bear” dus.

Europa vol­gt momenteel goed in de dal­ing, de diver­gen­tie die er was wordt zoals verwacht snel weg gew­erkt. De DAX en de AEX zakken nu ook onder belan­grijke ste­un­niveaus. Van­mid­dag kri­j­gen we nog belan­grijke cijfers uit de VS (werkgele­gen­heid), dat kan bij zow­el de indices als bij de val­u­ta­markt zor­gen voor extra beweg­ing. Welke kant op moeten we nog zien rond 13:30 vanmiddag …

We gaan het alle­maal wel zien de komende dagen, zoals u weet hou ik me rustig tot na de verkiezin­gen om ver­rassin­gen uit te sluiten.

We gaan het alle­maal wel zien de komende dagen, onze leden weten al lang de strate­gie voor de komende week, via men­tor-coach­ing mails hou ik iedereen die lid is bij US Mar­kets op de hoogte. Niet alleen sig­nalen zijn belan­grijk, ook het delen van ervar­ing hoort daarbij.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt weer richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan op de markt. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses kun­nen we inspe­len op een beweg­ing bei­de kan­ten op. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar beweg­in­gen die zich bin­nen enkele dagen kun­nen vor­men. Als we een kans vin­den dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie in, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Maar in posi­tie wil zeggen dat we zow­el het doel of de sto­ploss afwacht­en. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvinden.

Lat­er gaan we dat getal ook lat­en zien in de trader­shop uit­er­aard. We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en nog min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

De maand okto­ber ver­liep heel goed voor alle advies­di­en­sten, hieron­der ziet u de tabellen voor de maand okto­ber en over het gehele jaar 2016. We scoren 8 maan­den posi­tief dit jaar en 2 maan­den met een klein ver­lies. De score is dus 80% plus en 20% min.

Maand okto­ber resultaat:

Resul­taat 2016:

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa
De AEX ver­li­est na de 448 nu ook snel grip onder de 444 pun­ten ste­un, nu ste­un rond de 440 met daar net onder de 438 pun­ten. We zien daar de oplopende ste­un­li­jn uitkomen samen met het belan­grijke 200-daags gemid­delde en dat punt moeten we maar eens heel goed in de gat­en houden. Weer­stand nu eerst de 444 – 445 met daar net boven de 448 pun­ten, pas lat­er komt de 450+ weer in beeld maar dat kan wel eens moeil­ijk wor­den. We let­ten dan op de 452 – 453 en de 458 pun­ten. De komende dagen wor­den voor wat betre­ft de AEX index belan­grijk zeer belangrijk.

De DAX waar we vorige week nog een nieuwe jaar­top hebben gemaakt op 10.830 pun­ten zakt nu snel terug en komt al onder de zone 10.37510.400 pun­ten terecht. Oplet­ten onder die ste­un­zone, dan kan de index wel eens snel op zoek naar de 10.150 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 10.400 met lat­er de 10.600 en de 10.750 pun­ten, de jaar­top rond de 10.830 pun­ten ligt nu plots een stuk verder.

Net als bij de AEX moeten we bij de DAX ook op het ver­loop van Wall Street let­ten, daar ligt de sleu­tel voor het ver­volg. Let voor de AEX en de DAX uit­er­aard ook op de aan­houdende sti­jging van de euro, een duur­dere euro is tra­di­tion­eel niet goed voor de indices hier in Europa.

Wall Street:
Wall Street kreeg het nogal zwaar na dat de ste­un­zone 2117 – 2120 pun­ten werd door­bro­ken bij de S&P 500 welke daar de meest uit­ge­brei­de index is. De index zakt nu duidelijk onder de dal­ende driehoek, het­geen waar­voor ik al een tijd­je waarschuw. Onder de 2117 pun­ten kan de index tot 80 pun­ten lager in eerste instantie wat ook meteen het doel wordt. Als we dan de omk­lap­for­mule toepassen bij de S&P 500 dan komen we uit op een koers­doel van 2037 pun­ten. Weer­stand wordt nu eerst de 2100 pun­ten, lat­er de 2117 – 2120 pun­ten als weerstand.

Bij de Dow Jones zien we het­zelfde, de index duikt nu duidelijk onder de belan­grijke ste­un­li­jn die rond de 18.000 pun­ten uitkomt, het ziet er bij deze index ook naaruit dat de Dow Jones uit het dal­ende driehoek patroon zakt met als we hier als doel vanaf de hoog­ste stand (18.650) de omk­lap­for­mule toe te passen uitkomen op 650 pun­ten dal­ing onder de ste­un­li­jn 18.000 pun­ten. Het doel komt dan uit op 17.350 pun­ten voor wat betre­ft de Dow Jones. Onder de genoemde ste­un-doel niveaus kan er zelfs nog een ver­snelling omlaag komen richt­ing een 10 – 12% cor­rec­tie op Wall Street maar dat is voor lat­er. Weer­stand bij de Dow Jones nu eerst de 18.250 en de 18.350 punten.

Gezien de ontwik­kelin­gen geen al te beste vooruitzicht­en voor wat betre­ft Wall Street, de eerste breuken zien we al, nu maar eens het ver­volg afwacht­en met de werkgele­gen­heid van­mid­dag en vooral de verkiezin­gen dins­dag aanstaande. We kun­nen nog genoeg vuur­w­erk verwacht­en op korte ter­mi­jn. Via mijn dien­sten hou ik onze leden op de hoogte via coach­ing per mail, belan­grijke infor­matie voor een han­de­laar in ieder geval.

Euro-dol­lar:
De euro wordt sterk­er en door­breekt nu de 1,11 dol­lar, weer­stand nu eerst de 1,115 dol­lar met daar­boven de bek­ende top van de oude range 1,1051,125 dol­lar wat ook een doel kan wor­den. Ste­un nu eerst die 1,105 dol­lar, lat­er de 1,095 en de 1,085 dol­lar waar we vorige week nog een bodem hebben neergezet.

Brent olie:
De Brent bli­jft verzwakken momenteel, de bodem­zone 45,546 dol­lar komt snel als eerste doel in zicht nu. Wel zakt de Brent nu duidelijk onder de belan­grijke ste­un­li­jn, weer­stand nu eerst de 47,548 dol­lar met daar net boven de 4949,5 dol­lar. Lat­er zien we de 51 en de 53 dol­lar als weer­stand waar de recente top­pen uitkomen. De pri­js van een vat olie komt onder druk te staan door dat er weer onenigheid is omtrend de pro­duc­tie, die valt voor­lop­ig nog niet weg waar­door de overvloed aan olie niet weg wordt gew­erkt en de pri­js daar­door onder druk komt te staan.

De oliepri­jzen bli­jven zich dus schom­me­len. Waar wij kansen zien zullen wij met onze ser­vice Guy Trad­ing” ook posi­ties innemen in de Brent Olie.

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.