Beursdagboek Trader Guy 23 maart 2017, 08:37

...

Wall Street toont weinig kracht, AEX onder de 510

23 maart 2017, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De dal­ing op Wall Street brengt de indices daar toch wat van slag nu want tot een her­s­tel kwam het nog niet. Wel een poging tot en uit­er­aard zien we dat de Nas­daq het beter doet dan de rest door gis­teren met een halve pro­cent te her­stellen maar goed ziet het er bij lange na nog niet uit. Vooral de Dow Trans­port komt onder een belan­grijke ste­un terecht nu. De rest gaf in feite ook al aan dat de con­di­tie min­der werd, de Dow en de S&P 500 lieten al een tijd­je con­sol­i­datie zien met de inten­tie om uit te breken. Eerlijk gezegd dacht ik dat het omhoog zou zijn maar het werd omlaag, in 75% van de gevallen breek je dan naar boven uit, in 25% van de gevallen omlaag en zoals we merken koos de markt voor een uit­braak omlaag. Tot nog toe duidelijk maar we moeten wel 3 tot 4 dagen onder die con­sol­i­datiezone bli­jven om beves­tig­ing van de uit­braak te kri­j­gen, zo ja dan zet de markt in op een 5% cor­rec­tie en wie weet omdat we al zo hoog staan nog wat meer.

Europa kri­jgt het ook lastig nu, de AEX zakt weer onder de oude top (510) en kan hier­door in een ver­snelling omlaag terecht komen. Ook dat moeten we nog afwacht­en en dus 3 – 4 dagen eron­der bli­jven om beves­tig­ing te kri­j­gen. Bij de AEX was het niet hand­ig om short te gaan boven de 510 pun­ten, wel eron­der door dat je dan een belan­grijke ste­un door­breekt. Maar ook hier is het wacht­en op beves­tig­ing om die grotere beweg­ing omlaag door te zien zetten. Dezelfde voor­waar­den zien we wat betre­ft de DAX, daar is die 12.000 pun­ten belan­grijk nu.

We han­de­len waar het kan via onze dien­sten, ook begelei­den we onze leden waar nodig en com­mu­niceren we met elka­ar waar dat nodig is. U kri­jgt dus sig­nalen, coach­ing en begelei­d­ing als u lid wordt van onze abon­nementen. We bieden u die nu aan via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI voor €39. Zorg dat u erbij bent want we zien nog mooie kansen op alle beurzen, de olie en de euro. Nu inschri­jven en dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kunt u gebruik mak­en van al onze coaching.

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JUNI vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones kreeg een tik te ver­w­erken, pro­centueel nog niet eens zo grof maar door dat het 5 maan­den is gele­den dat de Dow Jones met zo’n dal­ing te mak­en kreeg komt die wel even hard aan. De index lijkt nu onder­weg naar de 20.500 pun­ten, als ook die eraan moet geloven, en de kans daarop is redelijk groot, dan moeten we reken­ing gaan houden met een terug­val tot de 20.000 pun­ten. Nu eerst zien hoe een en ander zich verder ontwikkeld op Wall Street de komende sessies, de BULL kan uit­er­aard terugkomen al verwacht ik het door die dal­ing nu even niet zo snel. Weer­stand nu eerst de 20.75020.800 pun­ten met lat­er de 20.95021.000 pun­ten. De hoog­ste koers ooit wacht nog steeds op 21.170 pun­ten waar de top op 1 maart neer hebben gezet. Hoe dan ook wordt het oplet­ten de komende peri­ode wat betre­ft de Dow Jones, de 20.000 pun­ten lonkt nu plots en lijkt aantrekke­lijk om te wor­den getest.

De S&P 500 zakt net als de Dow Jones ver door, de 2360 pun­ten was een niveau dat al lang als ste­un diende maar werd zon­der par­don door­bro­ken en met het nodi­ge geweld ook nog. Ste­un nu de 2330 – 2335 pun­ten met daaron­der de 2300 – 2305 pun­ten. Weer­stand wordt nu vanzelf­sprek­end eerst de 2360 – 2365 pun­ten, lat­er de 2375 en de top­zone rond de 2400 punten.

De index waar velen zich al een tijd­je zor­gen over mak­en is de Dow Trans­port, die gaf al een tijd­je aan dat het er min­der fraai uit kwam te zien al was de 9000 pun­ten die als ste­un werd gezien belan­grijk. De index zakt daar nu duidelijk onder waar­door de index meteen meer poten­tie omlaag kri­jgt. Ste­un nu de 8900 met lat­er de 8750 pun­ten, lat­er komt zelfs de 8500 pun­ten als ste­un in beeld. Weer­stand nu de 9000 en de 9150 pun­ten. De Nas­daq kreeg dins­dag net als de rest op Wall Street een zware dag te ver­w­erken, eerst nog een nieuw record intra­day op 5928 pun­ten maar lat­er een diepe duik omlaag om op 5793 pun­ten te sluiten. Gis­teren her­s­tel maar ook dat maakt het er niet veel beter op, gezien de diep rode streep omlaag zou de index nu naar de 5750 pun­ten terug kun­nen, lat­er zien we de 5650 pun­ten als ste­un. De con­di­tie is wel sterk afgezwakt wat betre­ft de Nas­daq die eerder als voor­lop­er de markt hoger trok.

Europa:
De AEX was goed onder­weg naar de 520 pun­ten gis­teren maar plots kwam de duik omlaag getrig­gert door Wall Street dat plots de diepte indook. De 510 pun­ten werd snel door­bro­ken en de index ging zelfs terug tot de 506 pun­ten intra­day waar de bodem werd gemaakt. De oude top wordt nu weer­stand, dus de 510 pun­ten kan weer belan­grijk gaan wor­den de komende sessies. Ger­ak­en we daar niet meer boven dan kan de AEX eerst opnieuw die 506 op gaan zoeken met lat­er mogelijkhe­den richt­ing de 503 en de 500 – 501 pun­ten. Weer­stand nu eerst die 510 pun­ten, lat­er de 512 – 513 met daar­boven de top­zone van dins­dag rond de 518 pun­ten. Het zou wel eens een verve­lende peri­ode kun­nen wor­den als de 5% cor­rec­tie op gang komt op Wall Street, dan zit er zelfs een dal­ing in tot de 490 – 492 punten.

De DAX die rond die 12.000 pun­ten bleef hangen al een paar dagen moest ook inlev­eren de afgelopen dagen. Bij de DAX let­ten we nu vooral op de 11.80011.850 pun­ten als ste­un, daaron­der kan de index in een ver­snelling omlaag terecht komen met als doel de 11.400 pun­ten. Ook hier zal veel afhangen van wat er op Wall Street zal gebeuren de komende sessies want die duik omlaag daar ligt nogal gevoelig. Weer­stand bli­jft de 12.000 pun­ten, lat­er de 12.150 en de 12.250 pun­ten maar door de dal­ing van gis­teren wordt dat nu wat moeilijker.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JUNI nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro-dol­lar:
De euro wordt sterk­er en bereikt de 1,08 dol­lar, weer­stand nu de 1,085 en de 1,095 dol­lar. Ste­un zien we rond de 1,075 met daaron­der de 1,06 en de 1,05 dol­lar. De euro wint duidelijk aan kracht, als deze beweg­ing zich door weet te zetten komen er mogelijkhe­den richt­ing de bek­ende 1,105 dollar.

Brent olie:
De Brent moest wat inlev­eren en komt zo weer op de ste­un terecht, onder de ste­un die rond de 50 – 51 dol­lar wacht kan de Brent makke­lijk richt­ing eerst de 47,5 dol­lar en lat­er zelfs tot de 45 dol­lar. Weer­stand nu eerst de 52 dol­lar, lat­er de 5353,5 dol­lar al weer­stand. Mocht de olie verder her­stellen wat ik nog niet zo snel verwacht dan ligt de vol­gende weer­stand rond de 55 – 56 dollar.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.