Beursdagboek Trader Guy 24 maart 2017, 08:40

...

Markten divergeren wat, Wall Street minder sterk dan Europa nu

24 maart 2017, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
DeHet is opval­lend genoeg niet Europa dat onder druk staat, het is Wall Street dat het even niet trekt momenteel, gro­ten­deels komt het door dat Trump zijn plan over de zorg Trump­care” er niet doorkri­jgt. Het is niet zo erg wat betre­ft deze nieuwe wet, het gaat er vooral om wat voor een gevol­gen dit zal oproepen voor alle andere din­gen die hij beloofde te doen? Denk aan de belastin­gen, de muur met Mex­i­co, immi­gratie enz… daar reageert de markt op momenteel. We staan nog hoog, de mark­ten kun­nen makke­lijk nog hoger maar er moet geen kink in de kabel komen. Daar vrezen beleg­gers nu een beet­je voor en daarom ontstaat er op Wall Street wat druk op de koersen.

Europa kon wel her­stellen na even mee te zijn gedaald met Wall Street, op zich zou je ook kun­nen denken dat het logisch is want mogelijk verkoopt men uit vei­ligheid na de grote ral­ly topaan­de­len uit de Dow en de S&P 500 en koopt men achterge­bleven mark­ten zoals Europa waaron­der de AEX en de DAX vallen. Het is ook niet zo dat als Wall Street 5% gaat zakken we hier vrolijk omhoog zullen gaan maar wie weet in min­dere mate. En als er wat her­s­tel komt dan trekken wij hier wat sneller omhoog het­geen we gis­teren duidelijk hebben gezien bij zow­el de AEX als bij de DAX en de rest van de indices hier in Europa. Kijk bijvoor­beeld maar naar de AEX, toen de Dow de 21.170 pun­ten neerzette dan stond de AEX amper boven de 500 pun­ten. Nu staan zow­el de AEX als de DAX hoger dan waar we op 1 maart ston­den, Wall Street nu toch gemid­deld 2% lager. We gaan zien hoe zich dat verder zal ontwikke­len, toch iets om reken­ing mee te houden. Hier dus min­der diep zakken en sterk­er her­stellen dan wat we op Wall Street zien, ben benieuwd en zal er in ieder geval goed op letten.

We han­de­len waar het kan via onze dien­sten, ook begelei­den we onze leden waar nodig en com­mu­niceren we met elka­ar waar dat nodig is. U kri­jgt dus sig­nalen, coach­ing en begelei­d­ing als u lid wordt van onze abon­nementen. We bieden u die nu aan via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI voor €39. Zorg dat u erbij bent want we zien nog mooie kansen op alle beurzen, de olie en de euro. Nu inschri­jven en dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kunt u gebruik mak­en van al onze coaching.

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JUNI vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones kreeg een tik te ver­w­erken, pro­centueel nog niet eens zo grof maar door dat het 5 maan­den is gele­den dat de Dow Jones met zo’n dal­ing te mak­en kreeg komt die wel even hard aan. De index lijkt nu onder­weg naar de 20.500 pun­ten, als ook die eraan moet geloven dan moeten we reken­ing gaan houden met een terug­val tot de 20.000 pun­ten. Nu eerst zien hoe een en ander zich verder ontwikkeld op Wall Street de komende sessies, de BULL kan uit­er­aard terugkomen maar dan hebben we een klink­ende sessie voor nodig met her­s­tel. Weer­stand nu eerst de 20.75020.800 pun­ten met lat­er de 20.95021.000 pun­ten. De hoog­ste koers ooit wacht nog steeds op 21.170 pun­ten waar de top op 1 maart neer hebben gezet. Hoe dan ook wordt het oplet­ten de komende peri­ode wat betre­ft de Dow Jones, de 20.000 pun­ten lonkt nu plots en lijkt aantrekke­lijk om te wor­den getest.

De S&P 500 zakt net als de Dow Jones ver door, de 2360 pun­ten was een niveau dat al lang als ste­un diende maar werd zon­der par­don door­bro­ken en met het nodi­ge geweld ook nog. Ste­un nu de 2330 – 2335 pun­ten met daaron­der de 2300 – 2305 pun­ten. Weer­stand wordt nu vanzelf­sprek­end eerst de 2355 – 2360 pun­ten, lat­er de 2375 en de top­zone rond de 2400 pun­ten. Van­daag kan het een belan­grijke dag wor­den op Wall Street, gis­teren een poging omhoog gezien maar die werd tij­dens het laat­ste uur weg geveegd met zelfs een kleine min op de bor­den. In tegen­stelling tot Europa ondervind Wall Street wat meer moeite om zich te herpakken.

De index waar velen zich al een tijd­je zor­gen over mak­en is de Dow Trans­port, die gaf al een tijd­je aan dat het er min­der fraai uit kwam te zien al was de 9000 pun­ten die als ste­un werd gezien belan­grijk. De index zakt daar nu duidelijk onder waar­door de index meteen meer poten­tie omlaag kri­jgt. Ste­un nu de 8900 met lat­er de 8750 pun­ten, lat­er komt zelfs de 8500 pun­ten als ste­un in beeld. Weer­stand nu de 9000 en de 9150 punten.

De Nas­daq is zich aan het her­pakken maar ook dat maakt het er niet veel beter op, gezien de diep rode streep omlaag zou de index als het sen­ti­ment op Wall Street slecht bli­jft nu naar de 5750 pun­ten terug kun­nen. Lat­er zien we de 5650 pun­ten als ste­un, weer­stand nu eerst de 5900 en de top­zone rond de 5925 pun­ten met daar­boven de eerdere tar­get op 6000 pun­ten. De con­di­tie is wel wat afgezwakt wat betre­ft de Nas­daq maar kan zich als eerste weer her­pakken de komende sessies. Ik ben dan ook benieuwd of we te mak­en hebben met een beartrap op Wall Street.

Europa:
De AEX moest onder de 510 waar ik had verwacht dat de korte trend het zou opgeven, ik liep in de beartrap ofwel werd op het ver­keerde been gezet. De index door­brak die 510 net zo makke­lijk weer met zelfs een slot boven de 512 pun­ten. We moeten ons weer richt­en op hogere koersen nu waar de 517 – 518 het eerste doel kan wor­den, lat­er komt de 520 – 522 pun­ten in beeld als doel. De kans wordt door die over­steek boven de oude weer­stand redelijk groot. Ste­un weer die 510, de 508 en de 505 – 506 pun­ten waaron­der het er niet goed uitzi­et. De 500 – 501 pun­ten zal dan de poort wor­den richt­ing een grotere cor­rec­tie maar we staan daar nu 11 – 12 pun­ten boven, dus niks aan de haden op dit moment maar we bli­jven alert.

De DAX had een sterke dag gis­teren, een mooie plus en vooral weer boven die 12.000 pun­ten waar­door we de dal­ing voor­lop­ig slechts als een beartrap kun­nen beschouwen. We richt­en ons weer op de top­zone nu, eerst de 12.150 pun­ten met lat­er de 12.250 en de All Time High rond de 12.390 pun­ten. Ste­un nu die 12.000 pun­ten met lat­er de 11.850 punten.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JUNI nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro-dol­lar:
De euro werd sterk­er en kon tot net boven de 1,08 dol­lar ger­ak­en, weer­stand nu de 1,085 en de 1,095 dol­lar. Ste­un zien we rond de 1,075 met daaron­der de 1,06 en de 1,05 dol­lar. De euro wint duidelijk aan kracht, als deze beweg­ing zich door weet te zetten komen er mogelijkhe­den richt­ing de bek­ende 1,105 dol­lar. Van­mor­gen wel wat lager maar nog boven die 1,075 dollar.

Brent olie:
De Brent moet inlev­eren en komt zo op de ste­un terecht, onder die ste­un rond de 50 – 51 dol­lar kan de Brent makke­lijk richt­ing eerst de 47,5 dol­lar en lat­er zelfs tot de 45 dol­lar. Weer­stand nu eerst de 52 dol­lar, lat­er de 5353,5 dol­lar al weer­stand. Mocht de olie verder her­stellen wat ik nog niet zo snel verwacht dan ligt de vol­gende weer­stand rond de 55 – 56 dol­lar. Nu maar eens kijken of de olie boven die 50 dol­lar kan blijven.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.