Beursdagboek Trader Guy 25 maart 2017, 12:12

...

Wall Street wat verder omlaag, Europa blijft sterk

25 maart 2017, 12:12 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De afgelopen week was niet gemakke­lijk, een behoor­lijk slechte dag dins­dag op Wall Street met voor het eerst na 5 maan­den een dal­ings­dag met meer dan 1% over de gehele markt. Europa ging even mee omlaag maar her­pak­te zich richt­ing het einde van de week goed. Dit alles zette de markt op week­ba­sis op ver­lies, Wall Street ver­loor daar­bij wat meer dan het­geen we in Europa kwi­jt zijn ger­aakt. De AEX moest met 4,7 pun­ten (-0,9%) terug ter­wi­jl de DAX slechts 31 pun­ten ver­loor (-0,25%), de CAC 40 eindigde de week zelfs zo goed als vlak met een ver­lies van 0,15%.

Op Wall Street grotere ver­liezen op week­ba­sis, daar liet de Dow Jones 318 pun­ten liggen ofwel een dal­ing van ‑1,5%, de S&P 500 ver­loor 35 pun­ten (-1,45%) ter­wi­jl de Nas­daq 72 pun­ten lager de week afs­loot het­geen goed is voor een dal­ing van ‑1,2%. De groot­ste ver­liez­er op Wall Street was de Dow Jones Trans­port index, die liet 215 pun­ten liggen wat goed is voor ‑2,4%. U ziet dat Wall Street er wat slechter bij lag vorige week en het is ook voor het eerst sinds lange tijd dat de indices meer dan 1% ver­loren op week­ba­sis, de laat­ste keer was in sep­tem­ber 2016.

De reden van de twi­jfel op Wall Street ken­nen we, Trump kreeg een wet er niet door want zijn eigen par­tij lag deels dwars. Dit feit ligt nu achter ons en de markt die er eerst nog slecht op reageerde wist zich na de uitkomst wel te her­pakken. Beleg­gers denken nu dat Trump maar weinig voor elka­ar zal kri­j­gen van al zijn beloftes, er komen dit jaar nog meerdere zak­en voor het Con­gres en nu zijn eigen par­tij ervoor zorgde dat er geen meerder­heid kwam is dat toch een tegen­valler. Maar we ken­nen Trump al een beet­je, mogelijk gooit hij het op een akko­ord­je met leden van zijn par­tij met als inzet OK we ver­liezen deze ronde maar ik wil jul­lie alle­maal wel mee bij mijn plan om de belastin­gen fors te ver­la­gen lat­er dit jaar. Trump deed wel heel snel de boeken dicht wat betre­ft de zorg­wet waar­door ik toch denk dat het zoi­ets moet zijn. De markt reageerde ook posi­tief toen zijn ned­er­laag bek­end werd gemaakt. We gaan het zien de komende weken, de markt maakt een pull­back vanaf de top­pen die tot 2 – 3% groot is het­geen zou moeten vol­staan om over een kleine cor­rec­tie te prat­en. We gaan het zien de komende week, kan alles zich weer herpakken?

We han­de­len waar het kan via onze dien­sten, ook begelei­den we onze leden waar nodig en com­mu­niceren we met elka­ar waar dat nodig is. U kri­jgt dus sig­nalen, coach­ing en begelei­d­ing als u lid wordt van onze abon­nementen. We bieden u die nu aan via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI voor €39. Zorg dat u erbij bent want we zien nog mooie kansen op alle beurzen, de olie en de euro. Nu inschri­jven en dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kunt u gebruik mak­en van al onze coaching.

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JUNI vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones bli­jft door het gedoe ron­dom de zorg­wet van Trump hangen aan de onderkant, pro­centueel is er op zich nog niks aan de hand maar het wordt aan de andere kant de hoog­ste tijd om de draad weer eens op te pakken. De index lijkt nu wel onder­weg naar de 20.500 pun­ten waar we vri­jdag al dicht bij terecht zijn gekomen, mogelijk werd de test van die zone al afgerond? Mocht de Dow Jones onder die 20.500 pun­ten terecht komen dan moeten we reken­ing gaan houden met een terug­val tot de 20.000 pun­ten, een test van de oude weer­stand dus. Nu eerst maar eens zien hoe Wall Street zich verder kan ontwikke­len de komende sessies, de BULL kan uit­er­aard snel terugkomen maar daar hebben we wel een klink­ende sessie voor nodig met een forse con­tra­be­weg­ing omhoog. Weer­stand nu eerst de 20.75020.800 pun­ten met lat­er de 20.95021.000 pun­ten. De hoog­ste koers ooit wacht nog steeds op 21.170 pun­ten waar de top op 1 maart neer hebben gezet.

De S&P 500 zakt de afgelopen week net zoals de Dow Jones ver door, de 2360 pun­ten was een niveau dat al lang als ste­un diende maar werd zon­der par­don door­bro­ken en met het nodi­ge geweld ook nog. Ste­un nu de 2330 – 2335 pun­ten met daaron­der de 2300 – 2305 pun­ten. Weer­stand wordt nu vanzelf­sprek­end eerst de 2355 – 2360 pun­ten, lat­er de 2375 en de top­zone rond de 2400 pun­ten. Vol­gende week wordt belan­grijk wat betre­ft Wall Street, de afgelopen 2 dagen toch een poging omhoog gezien maar die wer­den telkens tij­dens de laat­ste uren geneu­traliseerd tot vlak met zelfs een kleine min op de bor­den. In tegen­stelling tot Europa ondervind Wall Street wat meer moeite om zich te her­pakken al bli­jven we wel met een mogelijk con­tin­uer­ings patroon zitten.

De index waar velen zich al een tijd­je zor­gen over mak­en is de Dow Trans­port, die gaf al een tijd­je aan dat het er min­der goed uit kwam te zien al werd verwacht dat de 9000 pun­ten die als ste­un dienst kon doen. De index zakt daar nu duidelijk onder maar zoals we op de grafiek kun­nen zien komt rond de 8900 – 8925 pun­ten de oplopende ste­un­li­jn nu uit. Als de Trans­port daar boven kan bli­jven de komende week dan kan er her­s­tel op gang komen. Ste­un nu dus die 8900 met lat­er de 8750 pun­ten, daaron­der komt zelfs de 8500 pun­ten als ste­un in beeld. Weer­stand nu de 9000 en de 9150 punten.

De Nas­daq is zich aan het her­pakken maar ook dat maakt het er niet veel beter op, gezien de index de diep rode streep omlaag van afgelopen dins­dag nog niet kon weg­w­erken. Wel zien we na die dal­ing van dins­dag duidelijk her­s­tel op gang komen nu bij de Nas­daq, we komen op min­der dan 100 pun­ten onder de top ofwel de All Time High terecht. Ste­un nu eerst de 5800 pun­ten met daaron­der de 5750 pun­ten, lat­er zien we de 5650 pun­ten als ste­un. Weer­stand nu eerst de 5900 met daar net boven de 5925 pun­ten waar de top nu wacht, lat­er hou ik reken­ing met de vol­gende psy­chol­o­gis­che grens die wacht op 6000 pun­ten. De con­di­tie is wel wat afgezwakt wat betre­ft de Nas­daq maar kan zich als eerste opnieuw her­pakken de komende sessies.

Europa:
De AEX kwam onder de 510 pun­ten terecht afgelopen woens­dag waar­door ik even dacht dat de korte uptrend het zou begeven, het lijkt erop dat we met een Beartrap” te mak­en had­den ofwel we wer­den op het ver­keerde been gezet. De index door­brak don­derdag gemakke­lijk die 510 pun­ten weer met zelfs een slot boven de 512 pun­ten. We moeten ons nu mogelijk weer gaan richt­en op hogere koersen waar ik vooral uitk­ijk naar de 517 – 518 pun­ten waar het eerste doel kan uitkomen. In een lat­ere fase komt de 520 – 522 pun­ten in beeld als doel, de kans wordt door die over­steek boven de oude weer­stand nu opnieuw redelijk groot. Ste­un hoe dan ook die 510 met daar net onder de 508 en de 505 – 506 pun­ten. Pas als de AEX onder de 500 – 501 pun­ten terecht komt zal dat de poort ope­nen richt­ing een grotere cor­rec­tie. Daar staan we nu nog ruim 11 pun­ten boven, dus niks aan de hand op dit moment maar we bli­jven alert.

De DAX bli­jft sterk boven de 12.000 pun­ten liggen, gis­teren opnieuw een mooie plus waar­door we de dal­ing van eerder vorige week als een beartrap kun­nen beschouwen. We richt­en ons weer op de top­zone nu, weer­stand rond de 12.150 pun­ten met lat­er de 12.250, daar­na komt de All Time High rond de 12.390 pun­ten als doel snel op ons af. Ste­un wordt nu die 12.000 pun­ten met lat­er de 11.850 punten.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JUNI nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro-dol­lar:
De euro werd sterk­er en kon de afgelopen week tot net boven de 1,08 dol­lar ger­ak­en, weer­stand nu de 1,085 en de 1,095 dol­lar. Ste­un zien we rond de 1,075 met daaron­der de 1,06 en de 1,05 dol­lar. De euro wint nu duidelijk aan kracht, als deze beweg­ing zich door weet te zetten de komende weken dan voorzie ik mogelijkhe­den richt­ing de bek­ende 1,105 dollar.

Brent olie:
De Brent draait nu al meerdere dagen ron­dom de belan­grijke ste­un tussen de 50 en 51 dol­lar, bij een uit­braak omlaag zit er een verdere dal­ing in tot de 47,5 of zelfs de 45 dol­lar. Toch is het nu oplet­ten want door dat de ste­un het nu al een tijd­je kan houden zou de olie vanaf die sterke ste­un weer kun­nen opv­eren om verder te sti­j­gen bin­nen de lan­gere uptrend. Doe­len kun­nen dan plots veel hoger uitkomen, eerst de 53 met lat­er de 54 – 55 dol­lar, daar­na zien we zelfs mogelijkhe­den mocht de bovenkant van de uptrend in beeld komen rond de 63 – 64 dol­lar. De top­zone van dit jaar wacht tussen de 57 en 57,5 dollar.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Dow Trans­port:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.