Beursdagboek Trader Guy 20 juni 2017, 08:43

...

Records, laag volume en hoop op meer

20 juni 2017, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een posi­tieve sessie gis­teren die al begon via Azië en over de gehele lijn doorzette, van­mor­gen zien we dat Japan opnieuw sterk voor de dag komt maar andere indices in Azië bli­jven wat hangen of moeten wat inlev­eren. Wall Street zet nieuwe records neer bij de Dow Jones, de S&P 500. De Nas­daq her­pakt zich wat maar kan niet mee met de andere indices wat betre­ft nieuwe records, wel een zeer ste­vig her­s­tel bij de Nas­daq gis­teren waar­bij we ons nu afvra­gen of het een tech­nis­che reac­tie was. Het kan ook een nieuwe alles overtr­e­f­fende herop­start van de ral­ly wor­den al verwacht ik dat niet. Wall Street staat hoog, is weinig cor­rec­tief en wordt zo ged­won­gen om op weinig dra­gende aan­de­len verder omhoog te klim­men. Dat alles met weinig vol­ume, weinig draagkracht en vooral totaal niet gedra­gen door de gehele markt.

Van­daag dus een nieuwe dag met nieuwe kansen, waar kun­nen we de indices verwacht­en in de loop van de dag en vooral na de open­ing van Wall Street? Weinig economisch nieuws, wel enkele FED mem­bers die iets gaan zeggen van­daag. Verder wacht­en we op waar er een mooi moment komt om wat te proberen, instap­pen rond hoge niveaus long is nu te gevaar­lijk waar­door ik uitk­ijk om wat shorts op te pakken in de loop van de dag. Wie nog geen lid is kan zich opgeven, dan ont­vangt u onze signalen. 

Wall Street:
De S&P 500 ger­aakt tot de 2450 pun­ten en kan ron­dom dit niveau weer een tijdelijke top neer gaan zetten. Weer­stand nu die 2450 met daar­boven de 2470 – 2475 pun­ten en de 2500 pun­ten waar er een nieuwe mijl­paal wacht voor deze index. Ste­un nu de 2435 met daaron­der de 2418 – 2420 pun­ten. Onder de 2415 – 2418 pun­ten pas grotere prob­le­men maar ik zeg nog­maals dat het sneller kan gaan dan velen denken, veel indi­caties bli­jven waarschuwen voor een grote cor­rec­tie op Wall Street. Die moet uit­er­aard eerst op gang komen maar ik denk als de cor­rec­tie op gang komt het behoor­lijk kan gaan ver­snellen in die richting. 

De Dow Jones zet weer een nieuwe top ofwel All Time High neer, de zoveel­ste na elka­ar en zon­der een cor­rec­tie tussendoor in vergelijk­ing met de Nas­daq. Ook gis­teren niet veel aan­de­len die een nieuwe All Time High wis­ten neer te zetten, wel waren de finan­cials sterk gis­teren, de olie aan­de­len wis­ten hun hoge stand vast te houden des­on­danks de dal­ing van de oliepri­js die nog doorzet. De sti­jging is er dus wel bij de Dow Jones maar die wordt maar dun gedra­gen zeg ik nog steeds. Uit­er­aard dra­gen de tech aan­de­len zoals Apple en Microsoft een sterke bij­drage voor de plus­dag van 145 pun­ten op de Dow Jones. 

De Nas­daq maakt een sterke rebound van 90 pun­ten, zeer sterk en het doet ons bij­na de dal­ing ver­geten maar we moeten oplet­ten. Het kan het her­s­tel zijn van de eerste poot omlaag van de te verwacht­en grote cor­rec­tie op deze index. Wel deed de lange ste­un­li­jn zijn werk, de koers werd goed opgevan­gen dus maar we ver­geten zek­er niet de kracht van de dal­ing en het grote vol­ume wat erbij hoorde. De BIG CAPS bin­nen de tech­sec­tor trokken duidelijk de kar gis­teren, het waren Ama­zon, Google, Apple en Microsoft die sterk voor de dag kwa­men. Van­daag moet daar een beves­tig­ing op vol­gen want de top­zone lonkt plots weer voor de Nas­daq en de Nas­daq 100. Het koopvol­ume bleef beperkt tot het gemiddelde.

Europa:
De AEX her­pakt zich ste­vig en ger­aakt tot boven de 525 pun­ten op slot­ba­sis, dat is bij­na 10 pun­ten boven de bodem van don­derdag. De index liet het toen afweten met kansen tot de 510 – 512 pun­ten, we accepteren de beweg­ing en trekken de con­clusie, nieuwe kansen verwacht ik een punt of 2 – 3 hoger ofwel vanaf de 528 – 530 pun­ten. Weer­stand nu dus die 528 met lat­er de 531 – 532 pun­ten, de top­zone wacht rond de 537 – 538 pun­ten. Ste­un nu de 523 en de 520 pun­ten, lat­er de 516 – 517 en de 510 – 512 pun­ten. Zow­el de niveaus omhoog en omlaag zien snel haal­baar de komende sessies.

De DAX zet een nieuwe opmars in tot de top­zone, de All Time High waar de index ook op kon afs­luiten, van­daag mogelijk nog half pro­cent erbij of tot dicht bij de 13.000 waar ik een nieuwe kans zie om short te gaan. Weer­stand nu dus die 12.90012.925 pun­ten, lat­er de 13K en mogelijk iets erboven maar dan kan de index hoogtevrees kri­j­gen. Ste­un nu de 12.800, de 12.700 en de 12.600 pun­ten die ale­maal heel snel haal­baar zijn bij verkoop­druk met vol­ume. Een ste­vige ste­un­zone wacht er tussen die 12.600 en 12.700 pun­ten, lat­er lonkt nog steeds die 12.390 pun­ten ofwel de oude top. We zoeken dus een goed moment om in te stap­pen bij de DAX en dus hoger dan waar we de stop hebben genomen gisteren.

Brent olie:
De Brent komt tot op ongeveer het doel terecht ofwel rond de bodem van begin mei bij de 46,5 dol­lar. Het wil nog niet zeggen dat het nu al zal ophouden met dalen want het vol­gende doel wacht nu rond de 44 – 45 dol­lar. Weer­stand eerst de 47,5 dol­lar met daar­boven de 49 en de 51 dol­lar, het zal wel moeil­ijk wor­den om de olie weer in een posi­tieve flow te krijgen.

Laat­ste kans, nu tot maandag nog €29 tot 1 AUGUS­TUS:
Nu via een spe­ciale aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €29, dan gaat het om de abon­nementen AEX Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing, Alles of Niets en TA Aan­de­len en indices. U ont­vangt dan alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €29 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.