Beursdagboek Trader Guy 22 juni 2017, 08:19

...

Dow Jones wat lager, olie zakt verder

22 juni 2017, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De beurzen bli­jven twi­jfe­len, Europa ligt er wel wat min­der goed bij dan Wall Street al probeerde de DAX aan het begin van de week door te zetten via nieuwe records. De AEX deed dat niet, onze index ligt er al een tijd­je min­der goed bij vooral omdat de oliepri­js niet meew­erkt. Shell weegt zwaar op de AEX en dat voe­len we dus alti­jd bij dal­ende oliepri­jzen. Ook de olie aan­de­len op Wall Street lat­en het weer afweten, de Dow moest wat terug en dat voor de 2e sessie na elka­ar maar zoals ik al aan­gaf zijn het slechts een paar aan­de­len die ervoor zor­gen dat de gehele index niet in een ver­snelling omlaag terecht komt. Opval­lend is ook dat de Nas­daq sterk voor de dag kwam en met bij­na 1% opliep in tegen­stelling tot de rest.

We bli­jven oplet­ten de komende peri­ode, de markt kan snel draaien met vooral Wall Street dat we in de gat­en moeten houden. Daar zit nog amper pijn in de markt in tegen­stell­ng tot bijvoor­beeld de AEX die al de draai heeft gemaakt. We bli­jven dus alert, berei­den ons nog alti­jd strate­gisch voor op de draai en zullen proberen wat te scoren met posi­ties voor onze leden.

Wall Street:
De S&P 500 kon net de 2450 pun­ten aan­tikken na de posi­tieve sessie van maandag maar dat luk­te niet om dat niveau vast te houden lat­er op de avond, de index moest inlev­eren zodat we nu opnieuw de 2430 – 2435 pun­ten zien via de futures. Ste­un bli­jft de 2418 – 2420 pun­ten, onder die 2418 kan de index behoor­lijk snel de oude top­zone ron­dom de 2400 pun­ten gaan opzoeken. Een terugtest van die 2400 pun­ten is iets waar we dus reken­ing mee moeten houden, ik voorzie dat zelfs redelijk snel en als de gehele markt mee gaat doen met de dal­ing dan ligt er maar weinig in de weg om dat te realis­eren. Eerst moet de index wel tot onder die 2418 – 2420 pun­ten ger­ak­en, daar wacht­en we nu dus op. We zien dat veel sec­toren verzwakking tonen, denk aan de tech aan­de­len, de olie gere­la­teerde sec­tor en sinds dins­dag ook de Trans­port aan­de­len. Oplet­ten dus, er kan snel veran­der­ing komen in het sen­ti­ment en wie dus dieper in de markt kijkt zal duidelijk zien dat er iets niet pluis zit op Wall Street. Weer­stand nu de 2450 – 2455 pun­ten ofwel de top­zone, ste­un de 2418 – 2420 met daar snel onder de 2400 pun­ten (oude toppen).

De Dow Jones wil nog niet ver­schuiv­en naar de verkoop modus, wel wat dal­ing op dit moment maar de top­zone bli­jft hoe dan ook in zicht. Ik zie niet zoveel rede­nen meer waarom de Dow Jones vergeleken met de rest verder omhoog zou moeten gaan. Zoals ik in eerdere updates al aan­gaf zijn het slechts een paar aan­de­len die de kar trekken, deze aan­de­len vra­gen dan wel om een extreme uitdag­ing om via hun kwartaal­ci­jfers de huidi­ge koer­sniveaus te ver­ant­wo­or­den. Boe­ing, 3M, J&J en Trav­el­ers wis­ten een extreme koers sprong te mak­en de afgelopen pak­weg 3 – 4 weken. Daar mag dus werke­lijk niks tegen­vallen in juli. De Dow wordt nu een­maal hoog gehouden door deze aan­de­len via pri­js­be­weg­in­gen maar de pri­js die men daar nu voor over heeft is behoor­lijk aan de hoge kant. Ik waarschuw alleen maar en velen met mij als ik enkele han­de­laren uit de VS erover hoor. De Dow Jones is rijp voor een cor­rec­tie, dat lijkt me meer dan duidelijk. Ste­un nu de 21.400 met daar snel onder de 21.170 pun­ten waar de oude top wacht. Verder zien we de 21.000 en de 20.800 pun­ten nog als ste­un. Weer­stand nu de 21.50021.525 pun­ten, lat­er de 21.65021.700 en de 22.000 pun­ten waar we dan nieuwe top­pen moeten neerzetten het­geen ik niet verwacht.

De Nas­daq ligt er na de ste­vige plus van maandag nog steeds twi­jfelachtig bij, we zit­ten ergens tussen de top en de bodem van 18 mei in maar de ste­un­li­jn die nu rond de 6150 pun­ten wacht kan snel weer onder druk komen te staan. Onder de 6150 pun­ten ziet het er dus behoor­lijk slecht uit, heel slecht zelfs want dan lonkt de bodem van 18 mei rond de 6000 pun­ten. Weer­stand nu de 6330 – 6340 pun­ten waar de top­zone wacht. Tech­nisch bekeken vertrouw ik de sit­u­atie niet, het lijkt erop dat de Nas­daq verder omlaag wil de komende weken, we gaan het zien en vol­gen de index met belangstelling.

Europa:
Ste­un tussen de 516 en 520 pun­ten waar de index tussen terecht kwam gis­teren. Onder die 516 kan de AEX snel de 512 – 513 gaan opzoeken, lat­er zelfs de oude top rond de 510 pun­ten. Weer­stand wordt nu eerst de 523 – 525 pun­ten, lat­er de 527 – 528 pun­ten waar de lijn over de top­pen uitkomt. Het tech­nis­che plaat­je wat betre­ft de AEX bli­jft zwak voor­lop­ig waar­door de strate­gie Sell The Ral­ly” aan bli­jft houden zolang de AEX onder de 532 pun­ten blijft.

De DAX kon dins­dag een nieuwe All Time High neerzetten intra­day maar richt­ing het slot moest de index toch inlev­eren zodat we weer tussen de 12.700 en 12.800 pun­ten uitkomen. Ste­un nu die 12.700 met snel daaron­der de zone 12.60012.625, lat­er zien we de 12.500 pun­ten als ste­un. De meest belan­grijke ste­un bij de DAX bli­jft de 12.390 pun­ten ofwel de oude top van 2015 samen met de top van begin dit jaar die daar ook voor de nodi­ge weer­stand zorgde. Weer­stand nu de 12.92512.950 pun­ten met daar snel boven de 13.000 en de 13.150 punten.

Brent olie:
De Brent zakt verder en komt al onder de 45 dol­lar terecht, geen goed teken want nu lonkt plots de bodem van begin augus­tus vorig jaar die rond de 41,5 dol­lar wacht. Dat kan het vol­gende doel wor­den voor de Brent, we komen vanaf de 57 dol­lar aangetikt op 12 april dit jaar. Een ste­vige cor­rec­tie dus bij zow­el de Brent en bij de WTI olie die nog lager staat. Weer­stand nu eerst de 46,5 dol­lar, lat­er de 47,5 en de 49 dollar.

Laat­ste kans, nu tot maandag nog €29 tot 1 SEP­TEM­BER:
Nu via een spe­ciale aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER voor €39, dan gaat het om de abon­nementen AEX Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing, Alles of Niets en TA Aan­de­len en indices. U ont­vangt dan alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €39 tot 1 SEP­TEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.