Beursdagboek Daïm Boscart 7 maart 2017, 16:10

...

Uurcharts: Wederom lagere opening Wall Street

7 maart 2017, 16:10 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Wederom een lagere open­ing op Wall Street van­daag waar met name de finan­cials matig ope­nen door uit­sprak­en van Pres­i­dent Trump. Via zijn vaste com­mu­ni­catie kanaal Twit­ter kondigde Trump eerder van­daag aan dat hij aan een her­vorm­ing werkt die de con­cur­ren­tie in de far­ma­ceutis­che indus­trie zal ver­groten. Zodoende lev­eren grote jon­gens zoals Mer­ck & CO, John­son & John­son en Pfiz­er wat in bij open­ing van de beurzen van­daag.

Dow Jones
Bij open­ing zien we dus een lagere Dow Jones die onder druk komt te staan door tegen­val­lende presta­ties van de far­ma­ceutis­che bedri­jven. Vlak na open­ing viel de Dow Jones tijdelijk terug tot de 20.900 ste­un­li­jn waar de index weer wat aan kracht heeft weten te win­nen. Zodoende staat de index op het moment van schri­jven zo’n 40 pun­ten lager rond de 20.920 pun­ten. Vanu­it hier zal de index weer zijn best gaan doen om weer te her­stellen tot de oude ste­un­li­jn rond de 20.960 pun­ten waar­na de 21.000 grens weer in beeld komt. Ste­un voor de Dow Jones nu 20.900 pun­ten met daaron­der een ste­un­li­jn rond de 20.850 pun­ten. Bij een neer­waarste door­braak van deze ste­un­li­jn kan de trend van de Dow Jones op de korte ter­mi­jn omslaan en komen de ste­un­li­j­nen rond de 20.740 & 20.540 pun­ten in beeld. Verder staan er van­daag geen bij­zon­der­he­den op de agen­da in Ameri­ka en dus hebben de beurzen vrij spel in de loop naar het slot vanavond.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 laat ook een matige open­ing zien waar­bij de index zo’n 6 – 7 pun­ten moet inlev­eren. Met deze dal­ing komt de 2.368 ste­un­li­jn in beeld voor de index. De komende uren zal de index deze ste­un­li­jn moeten respecteren wil de index niet verder terug­vallen. Bij een verdere doorzetting van de huidi­ge dal­ing kan de index door de oplopende ste­un­li­jn rond de 2.365 pun­ten zakken waar­na de index de 2.360 ste­un­li­jn kan opzoeken. Naar mijn mening zal de index echter her­stellen rond de huidi­ge koer­sniveaus waar­na de beurzen weer kun­nen her­stellen tot de slotko­ersen van gis­teren en zelfs weer even verder omhoog kun­nen kijken. Doe­len voor de index liggen rond de 2.375 pun­ten met daar­boven de 2.380 pun­ten waar­na de index weer kan hopen op een her­s­tel tot de ATH van 2.401 pun­ten.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart | US Markets


...

Uurgrafieken: Voorzichtige opening Europa

7 maart 2017, 11:20 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




De Europese beuren ope­nen voorzichtig van­daag en momenteel is het aftas­ten van enkele belan­grijke weer­stand­sniveaus begonnen. Zo nadert de AEX langza­am maar zek­er de 505 weer­stand­szone met daar­boven de 506 jaar­top die de nodi­ge neer­waartse druk met zich mee zullen bren­gen. Ook de DAX laat een kleine plus zien waar­door de 12.000 weer bin­nen bereik komt voor de Duitse hoofdin­dex. De komende uren zullen dan ook een gevecht rond de top­pen lat­en zien waar­bij er bij een opwaartse door­braak mogelijkhe­den voor de indices komen om de jaar­top­pen te gaan testen.

AEX
In de loop van de mor­gen laat de AEX een plus van ongeveer één punt zien waarmee de index de 505 weer­stand­szone nadert. Opvallers bin­nen de AEX index zijn Gemal­to die de sterke reeks van de afgelopen week doorzet ter­wi­jl ook Unilever een graan­t­je meepikt. Unilever staat ruim een pro­cent hoger en noteert hier­mee ruim boven de €45,-.

De uur­grafiek van de AEX laat een posi­tieve ontwik­kel­ing van de koers zien. Na de sterke open­ing van vorige week woens­dag laat de AEX een sterke UPtrend zien op het korte ter­mi­jn beeld waar­bij de index meerdere malen ste­un heeft gevon­den bij de oplopende ste­un­li­jn onder de bodems van afgelopen week. Na de test van de 502 zone gis­teren klimt de AEX langza­am richt­ing de 505 pun­ten. Hier wacht een serieuze weer­stand voor de index aangezien de 505 zone in 2015 al eerder een lastige horde voor de index bleek te zijn. Toch wist de AEX vorige week deze weer­stand te door­breken om ver­vol­gens een jaar­top te zetten op 506 pun­ten. Deze 506 jaar­top zal nu het vol­gende doel voor de index zijn. Uitein­delijk zal men op het Dam­rak proberen de 510,6 weer­stand­szone te passeren waarmee de index de hoog­ste stand sinds 2008 zou bereiken. Voor­waarde voor een sti­jging tot deze 510,6 top­zone is een verdere sti­jging tot boven de jaar­top van 506 pun­ten waar­na de index moet afreke­nen met de weer­stand van 508 pun­ten. Ste­un voor de AEX nu de oplopende ste­un­li­jn onder de bodems die momenteel uitkomt rond de 502 – 503 pun­ten met daaron­der een betrouw­bare ste­un­zone rond de 500 – 502 pun­ten.

Hourly AEX:DAX
Ook de DAX is weer onder­weg naar een belan­grijke punt op de grafieken. Met de plus van deze mor­gen (+24) laat de DAX haar inten­ties zien om snel weer boven de 12.000 pun­ten te noteren. Hier­voor zal de DAX de komende uren extra kracht moeten tonen om de afs­tand van zo’n 20 pun­ten te over­bruggen. Bij een opwaartse beweg­ing tot boven de 12.000 pun­ten zal het vol­gende doel voor de DAX rond de 12.030 pun­ten liggen waar de vol­gende weer­stand op de index wacht. Bij een opwaartse door­braak van deze weer­stand kan de DAX haar pijlen richt­en op de jaar­top van de index die momenteel rond de 12.083 pun­ten ligt waar­na het uitein­delijke doel van de index zo’n 2 – 3% hoger ligt: de ATH van 12.390 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.