Beursdagboek Daïm Boscart 22 mei 2017, 11:14

...

Uurgrafieken: Europa begint nieuwe beursweek met goede moed

22 mei 2017, 11:14 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




Na een volatiele en rumo­erige beur­sweek pakken de indices momenteel weer de draad op. De beurzen staan na een stroeve start van­mor­gen wat hoger en de win­sten lijken in de loop van de mor­gen toe te nemen. Vri­jwel alle indices in Europa noteren nu groen of vlak behalve de Bel­gis­che BEL-20, deze index lev­ert bij­na 1% in en dit heeft alles te mak­en met het fonds UCB, toch een van de zwaargewicht­en bin­nen de index, dat van­daag een enorme koersval maakt. Het Bel­gis­che far­ma­ceutis­che bedri­jf moet bij­na 15% inlev­eren nadat een van haar gep­lande medici­j­nen nogal negatieve bijw­erkin­gen schi­jnt te hebben. Funest voor een bedri­jf als UCB waar­van de koers toch voor­namelijk dri­jft op paten­ten, onder­zoeken en alles wat hier­mee gepaard gaat (denk bijvoor­beeld aan Gala­pa­gos). Ook Gala­pa­gos zien we van­daag trouwens wegza­kken, het aan­deel staat onder­aan bin­nen de AEX index met een min van bij­na 2% waarschi­jn­lijk gevoed door angst die is ontstaan na de koersval van UCB.

AEX
De AEX staat in de loop van de mor­gen en klein pun­t­je hoger en test hier­mee de weer­stand­sli­jn rond de 528 pun­ten. Met deze koers is de AEX wederom gek­lom­men tot een belan­grijke weer­stand­szone die ik vri­jdag al als voor­naam­ste doel voor de index had aange­duid. Nu men rond dit punt is belandt is de vraag die rijst of men voor­bij dit punt kan ger­ak­en. De BULLS zullen aan de bak moeten om de 528 grens in een keer te passeren, een sce­nario waar­bij de AEX eerst terug zal moeten tot de 524 pun­ten behoort namelijk ook tot de mogelijkhe­den. Hier­voor zal men de komende uren afhanke­lijk zijn van de ontwik­kelin­gen in Ameri­ka waar de beleg­gers zenuwachtig zijn gewor­den. De indices staan hier na een knappe her­s­tel beweg­ing rond enkele weer­stand­sniveaus die de koers weer kan lat­en zakken. Het grote voor­beeld op de AEX van­daag in ieder geval is Aegon dat na een verkoop van haar verzek­er­ings­ac­tiviteit­en in de VS weer wat meer kap­i­tale daad­kracht heeft en hier­mee wordt beloond met een koerssprong van ruim 6%.

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groeten,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.