Beursdagboek Daïm Boscart 26 juli 2017, 11:04

...

BeursUpdate: Europa verder omhoog, FED in focus

26 juli 2017, 11:04 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Een hogere open­ing van de Europese van­daag waar de mark­ten langza­am maar zek­er verder omhoog kruipen nadat vorige week de beurzen iets lager wer­den gezet. De AEX oogde vorige week al sterk door geen koer­swaarde in te lev­eren op week­ba­sis en is bezig aan een nieuwe test van de 528 weer­stand die de index de zal moeten door­breken om een nieuwe poging te wagen om de jaar­top van 538 pun­ten aan te scher­pen. Onze Duitse buren doen het van­daag ook goed en zijn bezig aan een her­stel­poging nadat de koersen vorige week ruim 3% kelderde. Zodoende sloot de index rond de 12.200 pun­ten waar tevens een oplopende ste­un­li­jn onder de bodems wacht­en die de index op dag­ba­sis al zo’n 13 maan­den onder­s­te­und. De test van deze ste­un­li­jn is voor­lop­ig genoeg gebleken voor de DAX om een beweg­ing omhoog te mak­en waar­bij de Duitse hoofdin­dex inmid­dels alweer boven de 12.300 pun­ten staat. Hier­mee heeft de DAX tevens gebro­ken met de stugge 12.290 weer­stand en ligt de vol­gende uitdag­ing van 12.390 pun­ten waar de top van 2015 wacht.

Verder staan er nog wat leuke events op het pro­gram­ma waar­van de FED natu­urlijk het belan­grijk­ste is. De Amerikaanse cen­trale bank zal van­daag een rap­port pub­liceren met daarin de toelicht­ing op haar mon­e­taire- en rente­beleid. De verwacht­ing is dat de rente onveran­derd zal bli­jven maar met name de opmerkin­gen aan­gaande het mon­e­taire beleid kun­nen de Euro/​Dollar ver­houdin­gen weer op scherp zetten. Verder komen er nog cijfers uit de Amerikaanse huizen­markt en zullen ook de olievoor­raden uit de VS bek­end wor­den gemaakt. Genoeg voer voor de beleg­gers dus van­daag en na het mid­dagu­ur mogen we dan ook wat meer actie verwacht­en.

Verder mogen we van­daag weer de nodi­ge cijfers vanu­it de VS ver­w­erken, nabeurs is techgi­gant Face­book aan de beurt ter­wi­jl van­mid­dag Ford, Coca-Cola en Boe­ing aan de beurt zijn.


AEX
De AEX is bezig aan een sterke reeks en heeft met de plus van van­daag de 527528 weer­stand­szone bereikt waar de BULLS zullen moeten door­drukken om de index verder richt­ing het noor­den te bren­gen. De inten­tie om de index verder noord­waarts te bren­gen is in ieder geval duidelijk geuit de afgelopen dagen gezien de spron­gen die de AEX heeft gemaakt. Verder is het bedri­jf­s­nieuws op het Dam­rak ook nog goed ont­van­gen, ASML, Uni en Akzo die allen toch flink waren geste­gen zijn niet afges­traft en lijken gewoon verder noord­waarts te bewe­gen ondanks de hoge waarderin­gen dit jaar. Mor­gen in ieder geval een inter­es­sante dag op het Dam­rak aangezien er mor­gen maar lief­st zes fond­sen naar buiten zullen tre­den met hun Q2 cijfers: Aal­berts, Gala­pa­gos, Roy­al Dutch Shell, Arcelor Mit­tal, RELX & Altice zullen allen hun resul­tat­en pub­liceren. Vanzelf­sprek­end zal dit het nodi­ge effect hebben op de AEX koers en met name Roy­al Dutch en Mit­tal wor­den nauwlet­tend in de gat­en gehouden.

Voor de AEX zet ik het koers­doel nu eerst op 528 om via een opwaartse uit­braak door te bewe­gen tot de 534 tussen­stop om uitein­delijk de jaar­top van 538 pun­ten aan te vallen.

Hourly AEX:DAX
De DAX index is momenteel bezig aan een her­stel­be­weg­ing nadat de Duit­sers vorige week ruim 3% moesten inlev­eren. Vanaf de ATH die op 12.951 pun­ten staat zak­te index zelfs 750 pun­ten aan waarde en dus is het tijd om wat van deze ver­loren waarde goed te mak­en. Op de dag­grafiek is goed te zien dat men een belan­grijke ste­un­li­jn heeft ger­aakt en dat dit een trig­ger kan zijn voor een her­stel­be­weg­ing tot zo’n 1250012.700 pun­ten. De Duit­sers zullen de komende dagen moeten door­be­we­gen richt­ing de 12.390 top van 2015 om vanu­it dit punt de beoogde 12.500 zone te bereiken.

Dai­ly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.