Beursdagboek Daïm Boscart 5 september 2017, 15:46

...

Beursupdate: Zwakke opening Wall Street

5 september 2017, 15:46 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een lagere open­ing van de week op Wall Street van­daag waar we de beurzen van­daag voor het eerst deze week zien ope­nen. De mark­ten halen wat van de koersen af in de VS waar men nog steeds moet rea­geren op de gebeurtenis­sen omtrent Noord-Korea dit week­end. Gis­teren waren de beurzen in Ameri­ka namelijk ges­loten in ver­band met Labor Day waar­door we moesten wacht­en tot van­daag alvorens er een eerste reac­tie kon wor­den gegeven op de events van dit week­end. Verder zagen we dat de Amerikaanse koersen al erg hoog ston­den waar­door er enkele weer­stand­sli­j­nen wer­den getest. In Europa zagen we van­daag een posi­tieve stem­ming op de beurzen maar naar mate de open­ing van Wall Street dichter bij kwam slink­ten de win­sten in Europa. Vlak na de open­ing van Wall Street dook de AEX zelfs in de min en zo zien we dat de beoogde koer­swin­sten van eerder deze dag inmid­dels deels zijn ver­dampt. Ook de DAX die eerder van­daag ruim 100 pun­ten in de plus wist te noteren zakt wat weg richt­ing het einde van de sessie maar noteert nog wel in de plus. Met 85 plus­pun­ten noteert de Duitse hoofdin­dex momenteel 12.185 pun­ten en hier­mee stu­it men opnieuw op de zware weer­stand die de index nu al een aan­tal dagen weer­houdt van een verdere sti­jging tot bijvoor­beeld de 12.300÷12.390 weer­stand­szone.

Dow Jones
De Dow Jones duikt vlak na de open­ing van­daag ruim 100 pun­ten in de min en hier­mee heeft men tijdelijk afs­tand genomen van de 22.000 koer­szone die de BULLS voor ogen had­den. De weer­stand rond de 21.900÷22.000 koer­szone blijkt voor­lop­ig dus te groot waar­door men er niet in slaagt verder door te drukken tot de record­hoogtes voor de index rond de 22.170÷22.200 pun­ten. De Dow Jones is hier­mee een beet­je de achterbli­jver in Ameri­ka aangezien de index geruime tijd voor­liep op de S&P 500 en de Nas­daq die vri­jdag wel erg dicht tot hun ATH’s kwa­men. Dat de Dow Jones nu wel achterbli­jft is in mijn ogen een teken van zwak­te en onzek­er­heid op de markt. De indices tikken namelijk opnieuw de top­zones aan maar of er daad­w­erke­lijk kan wor­den doorge­drukt wordt links en rechts betwi­jfeld. Ook ik acht de rand­voor­waar­den op het moment niet sterk genoeg om de Dow Jones verder opwaarts te begelei­den

Dai­ly Dow Jones:DAX
De DAX bli­jft spe­len met de weer­stand­szone die wacht rond de 12.100÷12.200 pun­ten. Op de dag­grafiek wacht hier namelijk een forse weer­stand­sli­jn in de vorm van de bovenkant van het dal­ende trend­kanaal. Dit dal­ende trend­kanaal heeft de index al een aan­tal maan­den in de tang en heeft de DAX vanaf de All Time High van 12.951 pun­ten terugge­bracht tot onder de 12.000 pun­ten. Momenteel zien we dat er wat getwi­jfeld wordt in Duit­s­land, de index is de afgelopen dagen wat aan het con­solid­eren rond de 12.000÷12.200 pun­ten maar elke poging om opwaarts door te breken wordt verkocht waar­door de focus zuid­waarts bli­jft. Pas bij een slot van de DAX ruim boven de 12.150÷12.200 pun­ten kan men er van uit­gaan dat er een eerste beweg­ing tegen de trend zal wor­den ges­tart maar voor­lop­ig lijkt de DAX dus verder zuid­waarts te bewe­gen.


Dai­ly DAX:AEX
De AEX is van­daag een stuk zwakker dan de DAX en de Ned­er­landse hoofdin­dex wil niet mee in de rit richt­ing het noor­den. Eerder op de dag wist de AEX nog een mooie plus van ruim 2,5 punt te realis­eren maar door gebrek aan daad­kracht rond de 518520 weer­stand­szone bli­jft de index sukke­len bin­nen de range van 506520 pun­ten. Aan de boven­z­i­jde wacht een zware weer­stand in de vorm van het 50-daags gemid­delde dat de index nu al enkele weken in bed­wang weet te houden ter­wi­jl het 200-MA rond de 506 pun­ten als spring­plank fungeert. Zon­der andere aan­wi­jzin­gen mogen we echter alti­jd verwacht­en dat de trend zal doorzetten en op de korte ter­mi­jn zien we dat de AEX in een neer­gaande fase zit. De 506 ste­un­li­jn zal logis­cher­wi­js dan ook wor­den opge­zocht deze week waar­door ik veron­der­s­tel dat een nieuwe test van de 506 ste­un­zone de komende dagen in de maak is.

Dai­ly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.