Beursdagboek Daïm Boscart 14 november 2017, 11:13

...

Wederom zwakke start Europa, Altice blijft kwakkelen.

14 november 2017, 11:13 | Daïm Boscart | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




We zien van­daag wederom een matige start van de Europese beurzen die wat weg­gli­j­den en opnieuw aan­to­nen dat er nog geen over­tuig­ing is om terug omhoog te bewe­gen. Na een groene start gle­den de AEX en de DAX wat terug waar­na bei­de indices zelfs even rode cijfers noteer­den. Inmid­dels noteert de AEX een punt in de min ter­wi­jl de DAX vlak noteert. Met de aan­houdende neer­waartse druk op de beurzen lijken de beurzen te ken­nen te geven dat er voor­lop­ig geen her­s­tel in het vat zit. De mark­ten bli­jven nadrukke­lijk de ste­un­niveaus opzoeken die aan de onderz­i­jde wacht­en. Zo zien we de AEX nadrukke­lijk richt­ing de 538542 ste­un­zone opzoeken ter­wi­jl de DAX gis­teren al even op bezoek ging bij de 12.960÷13.000 ste­un­grens.

Verder zagen we gis­teren in Ameri­ka dat de beurzen voor­lop­ig nog niet onder de indruk zijn van de neer­waartse druk. De grote hoofdindices zoals de Dow Jones, de Nas­daq en de S&P 500 wis­ten gis­teren zeer knap te her­stellen na een matige open­ing. Zodoende lijkt hier voor­lop­ig nog geen vuilt­je aan de lucht maar wan­neer we de lens wat uit­zoomen en het grotere plaat­je bek­ijken zien we toch dat er wat gaande is in de VS. De Small Caps (Rus­sell 2.000) zak­ten gis­teren onder haar 50-daags gemid­delde ter­wi­jl de Dow Trans­port al enkele weken duidelijk aan het zakken is en ver onder het 50-MA aan het zakken is.

Zodoende zien we een toe­name in de diver­gen­tie tussen de Amerikaanse en Europese beurzen. Zo bli­jven de Amerika­nen redelijk sterk liggen ter­wi­jl men in Europa echt aan het weg­gli­j­den is. De AEX noteert inmid­dels zo’n 13 pun­ten onder haar top ter­wi­jl de DAX bij­na 500 pun­ten geza­kt is. Zodoende is het kijken naar wie dit ver­schil gaat goed­mak­en, zullen de Europese beurzen sti­j­gen of gaat men in Ameri­ka nou eens omlaag? Ik denk per­soon­lijk dat de Amerika­nen zullen gaan inlev­eren, zek­er gezien de hoge standen van het moment en het gedrag van de kleinere indices in Ameri­ka.

AEX
De AEX lev­ert opnieuw in van­daag en is hier­mee bezig aan een slechte reeks. De index wist exact 1 week gele­den nog de jaar­top van 557,5 te testen ter­wi­jl men op het moment verder wegza­kt richt­ing het niveau van 544 pun­ten waar nu de eerste belan­grijke ste­un­li­jn op de index wacht. De eerste test van deze ste­un­li­jn in de loop van deze mor­gen werd direct opgekocht door de BULLS waar­door een verdere dal­ing voor­lop­ig werd afgewend. Zodoende bli­jft de AEX voor­lop­ig rond de 544/544,5 pun­ten schom­me­len en is het wacht­en op beves­tig­ing vanu­it bijvoor­beeld Duit­s­land of Ameri­ka om de vol­gende neer­waartse prik te plaat­sen. Naar mijn idee zal de AEX de komende uren de 544 ste­un­li­jn slecht­en waar­na het vol­gende doel voor de index wacht rond de 538542 pun­ten.

Bin­nen de index zien we van­daag dat ASML en Aal­berts het van­daag erg goed doen en zodoende een pro­cent aan meer­waarde kun­nen bijschri­jven. ASML werkt zich hier­mee weer op richt­ing de 154160 koer­szone na een test van de 150152 waar een belan­grijke ste­un op de index wacht­en. Aan de onderkant van het lijst­je valt een fonds in het spe­ci­aal op en dat is Altice. Altice zit in de hoek waar de klap­pen vallen en ook nu is het fonds weer aan de beurt. Altice staat zo’n 7,5% in de min en hier­mee duikt het fonds ruim onder de €10,-. Hier­mee tikt Altice het laag­ste niveau sinds begin 2014 aan en is de slechte vorm van het aan­deel beves­tigt. Met het door­breken van de €10,- ste­un­grens wacht de vol­gende serieuze ste­un voor de index pas ronds de €8,5,- waar ik voor­lop­ig dan ook het voor­lop­ige koers­doel voor het fonds plaats. Tot dan nog even afbli­jven van Altice dus, een grote hoop schulden, adviesver­lagin­gen en slechte cijfers.. Nev­er catch a falling knive..

Hourly AEX:Dai­ly Altice:DAX
De DAX index doet het van­daag rustig aan en noteert momenteel vlak rond de slotko­ers van gis­teren. De noter­ing rond de 13.075 pun­ten laat de index onder een aan­tal weer­stand­sli­j­nen staan waaron­der de oude ATH niveaus van 12.094 en 12.145 pun­ten. Eerder op de dag zagen we de index nog een poging wagen om de 13.145 weer­stand te door­breken maar dit liep uitein­delijk op niets uit. Zo zagen we de index ver­vol­gens redelijk gemakke­lijk weer teruglopen tot de 13.075 zone waar de index momenteel weer noteert. Naar mijn verwacht­ing zal de index van­daag opnieuw een poging wagen om de 12.960÷13.000 ste­un­zone te door­breken nadat de Amerikaanse mark­ten de mogelijkheid kri­j­gen om te rea­geren op de cijfers vanu­it Azië en de koer­son­twik­kelin­gen op Wall Street van gis­teren.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.