Beursdagboek Daïm Boscart 23 januari 2018, 18:26

...

Europa verdeeld, Wall Street positief

23 januari 2018, 18:26 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Een mooie beurs­dag van­daag met de nodi­ge beweg­in­gen op de Europese speelvelden. Zo zagen we de AEX bijvoor­beeld ruim twee pun­ten oplopen na open­ing waar de voor­beurs future zelfs bij­na 3 plus­pun­ten liet zien. Hier was al heel snel weinig van over waar­door de AEX terugviel naar de slot­stand van gis­teren rond de 571 pun­ten. Uitein­delijk sloot de index op de slotveil­ing met een beschei­den koersver­lies van 0,2 punt waar­door de schade mee­valt. Sterk­er nog, de AEX viel hier­mee terug tot de slotko­ers van gis­teren en vulde daarmee de open­ing die was ontstaan op de grafieken. Een Gap­fill noe­men we dit tech­nisch gezien zelfs wat kansen met zich mee­brengt. Men heeft er namelijk nogal een hand­je van om GAPS te dicht­en en nu deze open­ing aan de onderz­i­jde dicht­ge­tim­merd is kan de focus weer naar het noor­den wor­den gericht.

Hele­maal met een mooie her­stel­be­weg­ing van de Amerikaanse beurzen, een sterke DAX en een Euro die tegen een weer­stand loopt ontstaan er mooie kansen voor de AEX. Zodoende bli­jft het koers­doel van 582 pun­ten intact en kan de AEX de komende sessies haar pijlen richt­en op het testen van deze oude top uit het jaar 2001.

Dai­ly AEX:Euro
De Euro liep van­daag intra­day opnieuw op tot de 1,23 ten opzichte van de Dol­lar en hier­mee testte de val­u­ta een belan­grijke weer­stand. In mijn ocht­end TA is op de dag­grafiek van de Euro namelijk goed te zien dat de munt al meerdere keren voor­bij de grens van 1,23 is proberen te komen maar tev­ergeefs. Elke poging om de weer­stand te door­breken wordt verkocht en de intra­day beweg­ing die we zojuist zagen spreekt boekde­len. De Euro liep opnieuw op tot 1,23 waar­na er een scherpe dal­ing vol­gde die de munt weer richt­ing de 1,227 bracht. Eerlijk gezegd verwacht ik ook niet veel meer van de Euro van­daag en zal men hoogst­waarschi­jn­lijk vanavond en mor­gen wederom richt­ing de 1,21÷1,22 dalen wat ruimte aan de Europese indices zal geven.

Intra­day move Euro rond 1,23:DAX
Groot voor­beeld voor de Europese beurzen van­daag was de DAX. Die brak namelijk uit en opende ver boven de oude All Time High van 13.525 pun­ten. De Duit­sers hebben de record­grens daarmee opge­hoogd tot bij­na 13.600 pun­ten en de index sloot uitein­delijk bij­na 100 pun­ten hoger op 13.560 pun­ten. Een mooie beweg­ing dus voor de DAX en hier­mee geeft men een krachtig tech­nisch sig­naal af. De opwaartse door­braak van de DAX is in mijn ogen namelijk een uitn­odig­ing voor de BULLS om door te stoten tot de 13.750÷14.000 pun­ten­zone waar de vol­gende koers­doe­len wacht­en wan­neer we uit­gaan van de weer­stand­sli­j­nen over de top­pen op de mid­del­lange ter­mi­jn.

Dai­ly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Beurzen licht negatief na mooie dag op Wall Street

23 januari 2018, 12:37 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen reageer­den gis­teren posi­tief op het feit dat de Gov­ern­ment Shut­down werd voorkomen en daar­bij hoorde dan ook mooie koer­suit­sla­gen en nieuwe records op de wereld­wi­jde aan­de­len­mark­ten. De Amerika­nen trokken zoals we gewend zijn weer de kar en bracht­en de Europese beurzen van­mor­gen ook even in euforie. De hoge stand van de futures in Ameri­ka en de graad­me­ters in Europa die erg hoog ston­den voor­spelden een zeer mooie beurs­dag maar we zien nu dat de twi­jfel toch toes­laat op de beurzen. Enkel de DAX weet een mooie winst van zo’n 0,5% vast te houden ter­wi­jl de overige Europese indices zoals de AEX, CAC 40 en de Bel 20 in de min zijn gedo­ken. Daar­naast zien we ook de futures in Ameri­ka hard teruglopen en zien we nu de laag­ste stand van de dag op de bor­den staan. Zo zijn zow­el de S&P 500 als de Nas­daq fut zo’n half pro­cent in waarde geza­kt en is het nu dus afwacht­en op de daad­w­erke­lijke open­ing van de Amerikaanse beurzen om 15:30.

AEX
De AEX opende van­daag sterk en daarmee wist de index bij open­ing tot zo’n 573 punte te sti­j­gen. Na het bereiken van deze top onstond er echter direct verkoop­druk op het Dam­rak waar­door de koers inmid­dels is terug gevallen tot zo’n 570 pun­ten. Bij­na 3 pun­ten lager en dus is er sprake van wat neer­waartse druk. Van enkel een gap­fill voor de AEX is geen sprake meer aangezien de index alweer bijne een punt onder de GAP van van­mor­gen noteert. Het lijkt erop dat de AEX het 570 gebied met daaron­der de sterke ste­un­li­jn van 568,5 probeert te testen. Hier wacht een mooi nieuw instap­punt voor nieuwe geïn­ter­esseerde par­ti­jen aangezien de AEX daar zow­el een oude bodem­zone test ter­wi­jl ook de boven­z­i­jde van het oude oplopende trend­kanaal wordt getest. Tevens zien we de RSI meters nu wat teruglopen richt­ing de neu­trale zone, an sich een goeie ontwik­kel­ing aangezien hier­mee wat ruimte zal ontstaan voor de kopende par­ti­jen wan­neer deze bodem­zone daad­w­erke­lijk wordt bereikt.

Hourly AEX:DAX
De DAX is van­daag dfe grote uit­blink­er in Europa en heeft met een mooie plus van 130 pun­ten van­mor­gen een nieuwe All Time High weten te noteren rond de 13.596 pun­ten. Hier­mee werd de oude All Time High van13.525 pun­ten aanzien­lijk opge­hoogd en had­den de BULLS van­mor­gen dus het ini­tatief. We zien nu dat de DAX wat aan waarde ver­li­est en nog maar 65 plus­pun­ten over heeft. Hier­mee zakt de DAX richt­ing haar oude All Time High die rond de 13.525 pun­ten ligt wat opzich een mooi ste­unge­bied is. Enkel zullen de Euro die rond de 1.225 bli­jft liggen en de koersen op Wall Street waar de futures nu in een rap tem­po in waarde dalen de DAX een extra zetje omlaag kun­nen geven. In dat geval zou de DAX haar GAP van van­mor­gen kun­nen dicht­en wat zou beteke­nen dat de DAX rond een koers van 13.470 pun­ten zou uitkomen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.