Beursdagboek Daïm Boscart 6 februari 2018, 13:50

...

Europa omlaag, Wall Street Rollercoaster

6 februari 2018, 13:50 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




De Europese beurzen rea­geren van­daag negatief op de ontwik­kelin­gen van Wall Street gis­teren. Over het alge­meen noteren de Europese indices 2% lager en daarmee valt het koersver­lies relatief gezien nog mee wan­neer we naar de koer­suit­sla­gen bij de open­ing van van­daag kijken. De AEX future noteerde van­mor­gen meer dan 20 pun­ten in de min ter­wi­jl de future van de DAX maar lief­st 600 pun­ten in de min stond. Daar­naast zien we in Ameri­ka dat de futures een helse beweg­ing lat­en zien. We zien koerss­chom­melin­gen van enkele pro­cen­ten bin­nen een paar minuten. 

  • De Nas­daq future noteerde van­nacht bij­na 170 pun­ten in de min waar deze van­mor­gen ook 110 pun­ten in de plus noteerde

  • De S&P future heeft ‑80 pun­ten ges­taan ter­wi­jl we ook een plus van ruim 40 pun­ten hebben gezien.
Er is zodoende geen pijl te trekken op de standen in Ameri­ka maar wel zien we dat de Europese indices gematigd rea­geren. De indices hier bli­jven nu met een ver­lies van ruim 2% liggen en wacht­en op de open­ing van Wall Street waar de Dow Jones op het moment van schri­jven op een open­ing die 500 pun­ten lager is dan de slot­stand van gis­teren.

Zet de dal­ing door?
Dat is de grote vraag, de beurzen hebben een behoor­lijk jas­je moeten uit­doen en bli­jft het hier­bij? Daar lijkt het in mijn ogen niet op, de beurzen hebben meerdere malen lat­en zien dat de opwaartse rek er even uit is en dat men zeer bezorgd is over het koersver­loop voor de komende peri­ode.

De dal­ing van de afgelopen dagen is in ieder geval een duidelijk sig­naal: men heeft een aan­lei­d­ing gevon­den om de fond­sen in de verkoop te doen en er zijn vooral­snog ver­schil­lende momenten geweest om de dip” op te van­gen en de kopende par­ti­jen hebben vooral­snog niet thuis gegeven. We zien een grote verkoop­golf waar­bij vri­jwel alle aan­de­len over de toon­bank gaan als warme brood­jes. De S&P 500 had gis­teren slechts 2 fond­sen in de plus, een ver­lies voor 99% van de S&P stocks ter­wi­jl de Dow Jones over de hele breedte min­i­maal 2,5% naar bene­den gleed. Dit zijn teke­nen van ver­moei­d­heid van de mark­ten maar ook een con­fir­matie van de over­waarder­ing over het hele speelveld. Er zijn geen uit­zon­derin­gen te zien en dat maakt het alle­maal nog net even wat span­nen­der op de aan­de­len­mark­ten.


AEX
De AEX opende van­mor­gen ruim onder het 200-MA van 535 pun­ten en viel zelfs nog even terug tot 522 pun­ten. Hier­mee gaf de AEX een duidelijk BEAR­ISH sig­naal af aangezien een noter­ing onder het 200-MA vaak een teken is of een voor­bode voor een draai van de trend. De trend die lange tijd opgaand was is nu veran­derd in een trend waar­bij de focus op het zuiden zal liggen. De koersen zwakken af en we zien daar­bij dal­ende top­pen en diepere bodems. Deze reeks aan negatieve pun­ten op de grafiek zorgt voor extra verkoop­druk en dit zal de komende peri­ode nor­maal gezien lei­den tot nog lagere koersen. Wan­neer de indices op Wall Street terug­vallen tot de 200-MA lij­nen dan mogen we de komende dagen nog een aan­tal pro­cen­ten gaan zakken.

Mocht­en de Amerikaanse indices verder wegza­kken richt­ing de doel­zone van het 200-MA gebied dan kun­nen we op de S&P 500 nog ruim 4% aan dal­ing verwacht­en ter­wi­jl de Dow Jones en de Nas­daq nog ruim 7% dienen goed te mak­en. In dat geval kan men in Europa ook nog zek­er zo’n 5% aan koer­swaarde ver­liezen en wan­neer we de tech­nis­che plaat­jes bek­ijken is dit ook zek­er een mogelijkheid.

Voor de AEX wacht aan de onderz­i­jde een belan­grijke ste­un­li­jn in de vorm van 506 pun­ten. Voor nu wacht mijn koers­doel voor de AEX dan ook rond de 506 pun­ten alvorens we weer serieus koer­sh­er­s­tel mogen verwacht­en.

Dai­ly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.