Beursdagboek Daïm Boscart 2 april 2018, 17:25

...

Problemen op Wall Street na antwoord China op tariefverhogingen Trump

2 april 2018, 17:25 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




De onrust op Wall Street is nog lang niet verd­we­nen, de Amerikaanse beurzen hebben nog steeds moeite met het vin­den van de juiste vorm en ook van­daag zien we dat de Amerikaanse beurzen een moeil­ijke dag hebben. Ondanks dat men in Europa de deuren ges­loten houdt van­daag kri­j­gen de Amerikaanse indices de dek­sel op hun neus en we zien dat de koersen behoor­lijk teruglopen. Zo vallen zow­el de Dow Jones als de S&P 500 en de Nas­daq behoor­lijk terug en zien we ver­liezen tussen de 1,5% (Dow) tot 3% (Nas­daq). Met name de tech­fond­sen bli­jven hier­mee zwak­te ver­to­nen nadat vorige maand al was gebleken dat deze sec­tor in een moeil­ijke fase zit.

De slechte vorm van de mark­ten kan deels wor­den geweten aan de maa­trege­len die Chi­na vanaf nu heeft lat­en ingaan: extra tarieven op goed­eren als wijn, varkensvlees, bessen maar bijvoor­beeld ook op indus­trie-goed­eren zoals pij­pli­j­nen voor olie etc. Deze ver­hoogde heffin­gen zijn in principe geen kei­harde maa­tregel van de boze Chinezen naar aan­lei­d­ing van de ver­hogin­gen van de Pres­i­dent Trump maar zijn wel een belan­grijk teken aan de wand: nadat Europa en Chi­na dreigden met tegen­maa­trege­len gebeurt dit nu ook echt en dat is natu­urlijk waar beleg­gers en economen zo bang voor waren.

Wan­neer elke reac­tie wordt beant­wo­ord met een tegen­re­ac­tie kri­j­gen we een aaneen­scha­kel­ing van ver­hoogde tarieven en dus uitein­delijk een han­del­soor­log. Daar­naast bli­jven de tech­fond­sen onder druk staan, Tes­la gaf toe betrokken te zijn (autopi­lot) bij een dodelijk ongeval en Face­book bli­jft in de pic­ture door het befaamde datalek” dat natu­urlijk een doorn is voor data-verza­me­lende techbedri­jven.

Voor nu is het dan ook even lastig voor de beurzen om de vorm te pakken. Enkele slechte nieuws­feit­en en veron­trustende ontwik­kelin­gen zor­gen voor strubbelin­gen in de her­stel­be­weg­ing en we gli­j­den zodoende weer af richt­ing de onder­ste regio­nen. De S&P 500 leunt alweer op het 200-daags gemid­delde en de Dow Jones is nog maar 1,5% ver­wi­jdert van deze tech­nisch gezien cru­ciale ste­un­li­jn. Ook de Nas­daq die lange tijd een stuk gezon­der oogde dan de rest snelt nu in een rap tem­po richt­ing deze cru­ciale ste­un­niveaus en het wordt vanavond nog span­nend om te zien of de beurzen het droog kun­nen houden. Indi­en de S&P 500 onder de 2.590 pun­ten sluit van­daag (de koers die het nu ook ongeveer noteert) mogen we voor het eerst sinds ruim twee jaar weer onder het 200-MA sluiten wat nor­maliter een waarschuwing is en een groot verkoopsig­naal voor velen.

Dai­ly SPX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.