Beursdagboek Polleke 7 februari 2010, 11:44

...

Weekend review - AEX klaar voor nieuwe top ?

7 februari 2010, 11:44 | Polleke | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Einde van het Berenfeest.

Op twee dagen is alles al op. Op 323 zei ik alle neer­waartse doe­len zijn bereikt”. Dat was buiten de waard gerek­end. De door een aan­tal grote par­ti­jen geforceerde hype Grieken­land 2.0” (Span­je) en Grienken­land 3.0” (Por­tu­gal) gaven dan toch nog meer gen­sters dan verwacht. Een AEX 314315 was dan ook een ged­roomde stand om terug long in te stap­pen. Om tac­tis­che rede­nen hebben wij samen geen aktie gevo­erd, maar ik heb vol­doende aan­wi­jzigin­gen gegeven voor diege­nen die het wilden horen.

Vijf van mijn zes indi­ca­toren staan op groen vri­jda­gavond. Maandag komt wellicht met een ste­vige start omhoog. Vol­gens mij kri­j­gen we (niet zoals vorige weken) amper een terug­val, en her­stellen we even res­olu­ut als we naar bene­den zijn gedonderd. 335 is een kwest­ie van dagen in mijn telling.

Nogal wat EW-goeroes waren vri­jdag ste­vig aan het doortellen neer­waarts — een crash in golf 3 van 3 van 3 van 3… neer­waarts is next”. Nou, daar ben ik ook van over­tu­igd. Toch nu effe nog niet. Steeds weer mak­en deze Pro­fes­sionele Ortho­doxe Tellers dezelfde fouten: over­drive count­ing” noem ik het wel eens. Een­t­je had enkele dagen eerder voor laat­ste vri­jdag een stand SenP van 900 voorg­erek­end… Tja. Slechts 180 pun­ten ernaast.

De Ortho­doxe Tellers gaan uit van een 5 struk­tu­ur neer­waarts op de AEX. Ik ben hier niet van over­tu­igd. Ik tel een duidelijke A‑B-C cor­rec­tie op de AEX. Dat betekent dat we golf 5 omhoog nog tegoed hebben. Boven­di­en zijn de meeste groei-index­en nog in een opgaande trend. Reken de AEX hier gerust bij. De Amerikaanse index­en zit­ten inder­daad in een eerste impulsief been neer­waarts; daar komt nu een grotere A‑B-C omhoog aan de beurt.

U kent mijn vooruitzicht­en nu. Aan de Aktie-zijde gaan we anders te werk gaan. Ver­mits op dit moment toch nie­mand durf long te gaan, vind ik het zelf niet erg dat we even niets doen. De vol­gende Aktie zal pas lat­er op de maand vallen, en die zal plichts­getrouw SHORT zijn. Om u toch de mogelijkheid te geven de accu­raatheid van mijn adviezen te vol­gen, zal ik TER INFO mijn eigen trades ver­melden. Zij komen ook in een aparte track­record in de spreadsheet.

U merkt het; ik ga gedeel­telijk mijn Akties vereen­voudi­gen, en ook min­der risi­co­vol voor u mak­en. U hoort het nog in een extra col­umn deze week.

Tot maandag­mor­gen 08.30u !


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.