Beursdagboek Trader Guy 21 november 2009, 08:35

...

DE ONKREUKBARE?

21 november 2009, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


het lijkt erop dat de Dow Jones, ofwel Wall Street, onkreuk­baar is momenteel. Europa ver­loor de afgelopen week, de AEX rond de 2%, de DAX een halve pro­cent. Wall Street was ook rood over de gehele lijn, wel nog 0,5% erbij voor de sterke Dow Jones maar de S&P 500 ver­loor min­i­maal ter­wi­jl de Nas­daq met 1% terug moest. De Trans­port index ver­loor een halve pro­cent de afgelopen week. Over de gehele lijn bekeken, een sterke start van de week, richt­ing het einde ervan werd alles terug ingeleverd. Enkele indices hebben hun top weer gemaakt, de AEX en de DAX een iets lagere, de indices op Wall Street een mogelijk dubbele top met bij de Dow een uitsch­i­eter omhoog. Daarom noem ik de Dow de onkreuk­bare, want daar gaat het op gaan lijken momenteel, deze index is broodnodig toe aan een behoor­lijke cor­rec­tie maar die komt nog niet op gang, Europa is wel bezig met deze door te zetten want de meeste indices duiken opnieuw richt­ing hun laag­ste pun­ten. De AEX die net boven de 323 uitk­wam de afgelopen week sluit af op 310 pnt, een goeie 4% onder de hoog­ste stand van de week dus. De vraag is nu hoe de markt zal rea­geren als ook de Dow Jones een grotere cor­rec­tie onder­gaat? Ik denk dat deze pijn kan gaan doen. 
De komende week vieren ze in de VS Thanks­giv­ing, don­derdag zijn de beurzen dicht op Wall Street, vri­jdag is er maar een halve han­dels­dag, De grote vraag is nu, hoe lopen de verkopen gedurende de komende week, want nor­maal is het een run op cadeau‘s de komende peri­ode ivm die feestdag en de komende Ker­st­pe­ri­ode. De con­sument zal moeten spreken, en als blijkt dat de hand op de knip bli­jft dan kan ik u alvast zeggen, fas­ten your seat­belts”. Mijn verwacht­ing is dat het behoor­lijk tegen zal vallen, daarom ga ik er niet vanu­it dat we de komende weken omhoog gaan met de beurs. De USD kan verder aantrekken, en de tegen­val­lende shop­ping­pe­ri­ode erbij en we zijn klaar voor een behoor­lijke terug­val op Wall Street waar­door de Dow Jones gemakke­lijk weer onder die 10.000 pnt zal duiken. We houden u op de hoogte uit­er­aard. Dan de ser­vices, de posi­ties bli­jven kan­srijk, ook de komende week. Niet leden kun­nen deze maandag nog opne­men, via de ser­vices Tur­bo 10 en Tur­bo 25 staan we dit jaar nog met een mooie plus. Bent u nog geen lid? Schri­jf u in via deze link … De week­con­test dan, elke week 200 euro te win­nen voor wie de juiste week­slot­stand van de AEX weet te raden. Via deze link kunt u ook mee­doen, even reg­is­teren en uw stand invullen. Daar­na kunt u weke­lijks mee­doen. Verder wens ik ieder een goed week­end en tot maandag­mor­gen voorbeurs.

De Trans­port Index geeft een duidelijk sig­naal af…!!!

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.