Beursdagboek Trader Guy 28 december 2009, 20:01

...

INSPIRATILOZE SESSIE

28 december 2009, 20:01 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)


zoals de beurs open ging van­mor­gen, zo sluit die ook weer. Een kleine plus in Europa. Op Wall Street zien we het­zelfde zo‘n beet­je, de Dow en de Nas­daq met een kleine plus, de SOX en de Trans­port index ver­liezen wel tot bij­na 1%. Gis­teren liet ik via een artikel uit Bar­rons waar ik naar ver­wees via de beurs­box al zien dat de Trans­port sec­tor te duur zou zijn momenteel. Zie ook deze link . Maar goed, het einde van het jaar is in zicht, men ziet alles groen en posi­tief, veel zal er wel niet meer komen deze week. Beet­je eraf, beet­je erbij, daar moeten we het mee doen. Die goeie LEV­EL 4 komt er wel achter­aan met de AEX een stuk onder de 300 pnt en de DAX weer onder de 5500 pnt. Ook de Dow kan dan de 10.000 pnt opgeven. De dol­lar bli­jft liggen, de Olie wint bij­na 1 dol­lar. Tot straks …


...

OPLETTEN VOOR KLAPBAND

28 december 2009, 12:21 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


de beurs stoomt door, van­daag opnieuw hoger maar min­der hoog dan we voor­beurs hebben gezien. De SP futre doet ook al niet zoveel ter­wi­jl in Azië de Hang Seng ook zijn hoog­ste stand aan het ver­lat­en is. Het zal wacht­en zijn op Wall Street zoals telkens, maar of we daar opnieuw vuur­w­erk gaan zien valt nog te bezien. De DAX wil die 6000 pnt nog voor geen geld vri­jgeven, al de gehele mor­gen drukt deze stand op de bor­den. Bij de AEX is dat de 335~336 pnt, niet eron­der, niet erboven maar ertussen. Even de ste­un­pun­ten, bij de DAX de 5870~5900 pnt, dus nog zo‘n 100 pnt spel­ing voor er een duik komt, bij de AEX is dat de 332~333 en lat­er de 328~330 pnt. Onder de 328 zijn we ver­lost van de gekke BULL want echt gezond is deze sti­jging niet.

Een andere index om goed in de gat­en te houden is de Nas­daq, die speelt met de BULL momenteel, er wor­den nog meer instap­pers gelokt met mooie sti­jgin­gen zon­der vol­ume. Als de uit­braak vals is, dan kan deze index in een gat van 200 tot 250 pnt vallen zon­der echte hou­vast. Een mooie top can­dle staat er op week­ba­sis wel zo te zien op de grafiek hieron­der. Tot straks …




...

MAANDAGSTIJGING

28 december 2009, 08:56 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


het ziet er naaruit dat we goed uit de start­blokken schi­eten, net al elke maandag al weken lang. De beurs maakt er een gewoonte van om de week met een knal omhoog te starten. Azië lag er redelijk bij, de Nikkei wint maar de Hang Seng die zakt dan weer iets. De SP future die tot ‑4 omlaag moest wist met hele lage omzetten het tij te keren om zo weer in de plus te ger­ak­en. De laat­ste han­del­sweek van 2009, het meest vreemde beurs­jaar dat ik ooit heb meege­maakt in meer dan 25 jaar zal vol­gens velen een FREE TICK­ET to high­er lev­els oplev­eren. Bij ons op de site denkt men dat in ieder geval ook, niet eerder in alle metin­gen die we hebben gedaan tot nog toe lag het pos­i­tivisme zo hoog (48%). Negatief waren er maar 18% ter­wi­jl de rest (34%) neu­traal was. Op onze sen­ti­mentspag­i­na kunt u een en ander bek­ijken, zie deze link. De Olie wint wat van­mor­gen net als het Goud. De dol­lar is iets sterk­er. Tot straks.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.