Beursdagboek Trader Guy 15 februari 2010, 18:17

...

SAAIE DAG

15 februari 2010, 18:17 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


een saaie dag op de beurs van­daag zon­der Wall Street, de AEX sluit op dezelfde stand als vri­jdag, de DAX wint 10 pnt. Een ongein­spireerde maandag, een beurs zon­der pow­er wederom. Toch was de start veel­belovend, de DAX wist tot 45 pnt te win­nen met een top rond de 5550 pnt, de AEX stond even­t­jes 2 pnt hoger. Wall Street dicht dus, voor ons een vroege sluit­ing van de beurs­dag. Pret­tige avond nog …


...

STILTE VOOR DE STORM

15 februari 2010, 14:16 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


van­daag is er weinig actie op de beurzen, de val­u­ta­markt en de grond­stof­fen, zon­der Wall Street ligt alles weer stil zo te zien. Wel is de kans groot dat de maandag weer hoger weet af te sluiten, iets wat we natu­urlijk gewend zijn ger­aakt. Er veran­ders niks, de AEX range bli­jft dezelfde, de DAX range net zo want de index botst nu toch tegen een weer­stand op uur­ba­sis. Zie de DAX grafiek hieron­der. Niet iets om nu actie te onderne­men, we houden de posi­ties aan, niet leden kun­nen nog mee. Schri­jf u in via deze link …

Grafiek DAX op uurbasis:



...

OPENING VLAK?

15 februari 2010, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


maandag, meestal een sterk­er sessie om de week te starten, dat was zo het afgelopen half jaar want bij­na alle sti­jging die we vanaf de zomer hebben gehad kwam tot stand op een maandag. Alleen van­mor­gen, Wall Street is dicht van­daag door de feestdag Pres­i­dents Day, maar de SP future loopt wel en die staan zo‘n 5 pnt lager (0,5%). Hier­door lukt het in Europa niet om een FREE TICK­ET te kri­j­gen naar plussen bij open­ing. Althans niet de plussen waar na het slot op Wall Street vri­jdag op werd gehoopt. Nog­maals het bewi­js dat de beurs zwak bli­jft momenteel en het aan de bovenkant pot­dicht zit. Aan de bovenkant zien we bij de AEX de zone 318~320 pnt, bij de DAX de 5550~5600 pnt. Bij de Dow Jones, die dus dicht bli­jft van­daag, zien we dit rond de 10.150 pnt momenteel en de zone 1075~1080 pnt bij de S&P Future. Kor­tom, het wordt weer een lastige sessie.

Wat speelt er momenteel? Europa met de PIGS (Por­tu­gal, Ier­land, Grieken­land en Span­je) waar­door er een enome druk staat op de Euro en waar andere lan­den wel ste­un betu­igen maar er weinig aan willen doen in de vorm van geld storten. Plots is Dubai er weer waar Dubai World weer in de prob­le­men lijkt te komen, blijk­baar NIET opgelost dit ver­haal. En er is natu­urlijk het Over The Top (PEAK)” ver­haal van de stim­u­ler­ings maa­trege­len die vorig jaar wer­den genomen. En, de trend van de beurzen bli­jft omlaag gericht na de dal­ing van de afgelopen weken.

Het Sen­ti­ment:
Zoals elke week meten we het sen­ti­ment op US Mar­kets van de beleg­ger, deze week deden er ongeveer 700 beleg­gers mee, en die waren over het alge­meen negatief. Via de grafiek hieron­der ziet u de uit­slag, de gemid­delde stand die men raade was 313,33 pnt voor komende vri­jdag. 54% was negatief, 25% neu­traal en 21% posi­tief. De laat­ste weken zat­en de beleg­gers die deel­ne­men vrij goed met hun voor­spelling. Op de sen­ti­mentspag­i­na kunt u alles in detail bek­ijken natuurlijk. 

Voor de ser­vices, waar ik strikt han­del in de trend, en voorzichtig met goed mee te vol­gen posi­ties werk die via Tur­bo 25 ook in Beheer kun­nen wor­den uit­gevo­erd, heb ik al 2 keuzes gemaakt. Die kunt u nog opne­men, en de kans op een goed resul­taat schat ik hoog in. Wilt u alle details nog kri­j­gen voor maandag of op maandag? Voor niet leden, schri­jf u in via deze link en ont­vang dan meteen onze sig­nalen. Alle details van de SMS ser­vices staan nu bijgew­erkt in het resul­taten­overzicht 2010, de teller met de afgeronde posi­ties sinds de jaarstart 2010 staat nu op BRONS 14%, Tur­bo 10 +18% en Tur­bo 25 op 11%.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.