Beursdagboek Trader Guy 5 februari 2011, 10:52

...

WEER EEN PLUSWEEK

5 februari 2011, 10:52 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


We kri­j­gen weer een plusweek erbij, over­al eigen­lijk want op slot­ba­sis kon Europa toch nog een plus­je eruit slepen. De mark­ten zijn lastig, dat weten we al een tijd, omhoog schi­eten we eigen­lijk ook niet echt op want de AEX stond 2 vri­jda­gen gele­den ook al op 364 pnt, we gaan het week­end in met 1,5 pnt daar­boven. Ook Wall Street lijkt als een kracht­patser, maar ook hier, amper hoger dan 2 weken gele­den toen we voor het eerst die 12.000 pnt door­breken. De Nas­daq bereikt dan weer zijn dubbele top, en zal de komende sessies moeten tonen of er nog veel meer inz­it, met een uitbraak. 

De markt hangt in feite al een hele tijd aan de bovenkant, langs de weer­stand lopen we op met een min­i­maal aan­tal pun­ten, stap voor stap. De cor­rec­ties ver­lopen nog steeds in tijd, en eens het te warm wordt aan de bovenkant, kri­j­gen we of een dal­ing van min­der dan 1% of de markt bli­jft een paar dagen liggen om daar­na met een paar tien­den van een pro­cent weer die lijn op te gaan zoeken. Echte duidelijke, en nodi­ge cor­rec­ties zien we niet, al weken, zelfs maan­den niet. Er zijn wel wat feit­en die er wat beweg­ing in zouden kun­nen bren­gen, maar de reac­tie op feit­en is omlaag kor­ter dan de reac­tie omhoog als men denkt, het valt wel mee, of het is een non event.

Voor de komende week, het zal wel weer lastig wor­den, zolang het bli­jft als nu dan duurt wacht­en soms heel lang, doen we nu dus ook want we zit­ten in de markt. En, je weet gewoon dat je strate­gisch goed zit, want geef ons 1% dal­ing op alle indices en we pakken al een pri­js. Laat staan dat je het geduld kan houden, en de dal­ing is 3 tot 5% of beter nog, 5 tot 8%, dan pak je meteen bij een nor­male cor­rec­tie de hoofd­pri­js. Daarom moeten we geduld hebben, en niet in paniek ger­ak­en. We hebben al zo strak in proberen te stap­pen dat we niet ver van de break even staan. Daarom, mensen die nog mee willen doen kun­nen dat nu, bent u nog geen lid? Schri­jf u in via deze link .… voor Tur­bo 10, Tur­bo 25 of Polleke. De leden ont­van­gen dagelijks een visie update, en de leden van onze actieve Polleke ser­vice kun­nen ook nog eens met elka­ar van gedachte wis­se­len in een Pri­vate BOX (FORUM) .… Dat ges­loten is voor niet leden … Zo kunt u dagelijks nog extra han­del doen, door hier en daar een extra tip, sug­gestie … Alleen daarom zou men al lid willen wor­den van Polleke … Dus, nog geen lid? Schri­jf u in via deze link .…

We zijn benieuwd natu­urlijk naar de komende week, volg de site dan ook op de voet, we komen dagelijks met nieuwe updates, en columns … Pret­tig week­end … en tot maandag .…

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.