Beursdagboek Trader Guy 12 februari 2011, 11:44

...

SP 500 NAAR DUBBEL

12 februari 2011, 11:44 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


het is week­end, na opnieuw een plusweek op de beurzen … Er vallen een paar zak­en op nu, na het wat bestud­eren van de grafieken blijkt dat we nu wel een hele zware horde aan het trot­seren zijn. Van­daar dat ik de grafiek van de S&P 500 er bij pak van­daag, samen met die van onze eigen AEX … De vraag is echter, doet de markt ook wat de TA vraagt?

De ral­ly die we aan het eind van de week kre­gen, was voor het grote deel te danken aan het al dan niet aftre­den van Mubarak, dat wil niet zeggen dat de markt hier niet zou hebben ges­taan zon­der die perike­len, maar wat wel zek­er is de afgelopen 2 dagen is dat de markt 2 keer uit een ver­loren posi­tie terug kwam NA die bericht­gev­ing. Daarom lijkt het alle­maal veel sterk­er dan hoe het in werke­lijkheid is. De komende week, die vol­gens mij niet veel van dat soort frat­sen zal bren­gen, kan er wel eens van een andere soort zijn, het­geen ook de hoog­ste tijd wordt want een cor­rec­tie op die ral­ly van meer dan 15% sinds 1 decem­ber kan niet uit­bli­jven natu­urlijk. Daarom, ik bli­jf reke­nen op een korte en krachtige terug­val van 3 tot 5% of van 5 tot 8%, een LEV­EL 2 of 3 cor­rec­tie dus.

De Olie moest inlev­eren gis­teren na al dat nieuws uit Egypte, ook de edel­met­al­en moesten wat terug. De EURO leunt tegen de 1,35 USD aan, gis­teren zijn we daar een paar keer op terecht gekomen. Vol­gende week kan de Euro mogelijk tot die 1,3425 USD terug, daar kun­nen we een tijdelijke bodem zetten. We zit­ten met Tur­bo 25 nog in die Euro posi­tie met wat winst, in de edel­met­al­en hebben onze leden ook een posi­tie opgenomen die nog wat meer winst op kan lev­eren. Verder zit­ten we nog in 3 indices, waar we ongeveel 1 a 1,5% dal­ing nodig hebben om er met winst uit te kun­nen. De posi­ties kan men nog opne­men na het week­end, dus wie nog geen lid is kan zich snel inschri­jven, u kri­jgt dan het overzicht, en u kunt maandag bij de open­ing nog aan­hak­en. Nog geen lid? Schri­jf u in via deze link .… Hieron­der nog 2 grafieken, op week­ba­sis. De AEX en de S&P 500 … Een goed week­end … en tot maandag …

S&P 500 Weekgrafiek:
Klik op grafiek voor grotere versie

AEX week­grafiek:
Klik op grafiek voor grotere versie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.