Beursdagboek Trader Guy 13 juni 2012, 09:01

...

In deze fase toch opletten

13 juni 2012, 09:01 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


een positief Wall Street gisteren, in de zin dat de indices daar een groot deel van de verliezen terug wist te halen die er maandag werden geleden. Europa bleef wat hangen tussen de 290 en 292 punten (AEX) en de 6100 en 6200 (DAX) ... Wederom de onzekerheden binnen de Eurozone die parten spelen, al loopt de rente ook in Duitsland nu plots behoorlijk op samen met die in Spanje. Toch een beetje raar deze gang van zaken, voelt de Obligatiemarkt plotseling aan dat de Grieken binnen boord zullen blijven? We houden dat een beetje in de gaten, want deze ontwikkelingen zijn contrair aan wat we de afgelopen weken hebben kunnen zien.

Even wat belangrijke niveaus om in de gaten te houden, de Dow zou voor een bullish verloop de komende periode boven de 12.700-12.750 punten zone moeten breken, zo niet dan blijft de Bear aan zet de komende tijd. Er werden al enkele pogingen ondernomen om boven die 12.500 te blijven en zo de weg te openen richting het positieve scenario maar deze faalden allemaal tot nog toe. We zijn benieuwd of de opzet nu gaat lukken? Bij de S&P 500 hetzelfde, de 1340-1350 punten zone zal beslissen over doorzetten omhoog of verder afbreken omlaag? De SP Future geraakte maandag al tot rond de 1345-1350 punten. Bij de AEX is het wachten op een doorbraak van de 296-297 punten, dan pas ligt de weg open tot boven de 300 punten wat dan weer nodig is om de index wat vertrouwen te brengen. Al ontwikkeld er zich een mooie omgekeerde kop schouder bij de AEX, het blijft afwachten op wat de rest zal gaan doen de komende dagen ofwel op de korte termijn. Bij de DAX hetzelfde, eerst door de 6250-6300 zien te geraken voor de BULL weer in beeld komt.

De services, met kleine posities hebben we gisteren een mooie winst binnen kunnen halen. We zitten nu CASH en wachten op een nieuwe kans. Wel is het zo dat we in het weekend liever niet in de markt zitten in verband met Griekenland, als dat niet goed afloopt daar dan kan dat helemaal verkeerd uitpakken. Maar daarna weer volop kansen, de markt zegt dat in feite ook nu. Wilt u mee met onze posities? En u bent nog geen lid? Er loopt een nieuwe aanbieding ... Schrijf u in via deze link ... Tot later ...

Grafiek SP 500:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.