Beursdagboek Trader Guy 21 juli 2012, 14:24

...

Donkere wolken pakken zich samen

21 juli 2012, 14:24 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


Een goeie beur­sweek als je elke vri­jdag alleen naar de standen kijkt, maar tussendoor is er natu­urlijk wel een en ander gebeurd. Vri­jdag was het zelfs ron­duit een slechte dag, al bleek de AEX bestand tegen een EXPI­RATIE rond de 320 pun­ten. In het kiel­zog van de andere beurzen moest ook onze index wat inlev­eren, maar de AEX bli­jft sterk liggen. Toch is er opnieuw meer en meer onrust op komst, zek­er als we opnieuw om ons heen kijken. De Euro cri­sis laait weer behoor­lijk op, niet in de vorm van bericht­en maar wel door naar het ver­loop van de 10 jaars rente te kijken. Alles vlucht weer in de Duitse oblig­aties, en de Amerikaanse waar­door de rente daar opnieuw een dieptepunt kent (Duit­s­land nu 1,16%). De risi­colan­den lat­en weer record hoge rentes zien, Span­je gis­teren naar de 7,3% wat een nieuw record is op de 10 jaars (zie grafiek) … Na de ste­vige terug­val van de rente na de nacht van 28 juni zien we dat alles weer terug bij af is, en dat we zelfs een hogere rente kri­j­gen daar. Er broeit weer eens wat, dat moge duidelijk zijn, of de markt heeft het hele­maal mis deze keer. Vergeet niet dat telkens de rente zo hoog opliep we een peri­ode hebben gek­end dat de koersen op de aan­de­len fors in moesten lev­eren. De beurzen staan rond hun hoog­ste stand in maan­den, dus er is in feite weer veel ruite gemaakt voor een nieuwe ronde van dal­ing. Daarom is de kans vrij groot dat de markt een top heeft gemaakt vorige week.

Een belan­grijk cijfer voor de komende week, Apple … Tussen nieuwe pro­ducten in, verwacht men een goed kwartaal maar het zou kun­nen dat mensen wacht­en op nieuwe items van Apple. Met andere woor­den, het kan deze keer wel eens wat tegen­vallen met Apple. De markt is daar heel benieuwd naar … Oplet­ten dus, het wordt hoe dan ook een moeil­ijke week, al zijn we dat al gewend ger­aakt natu­urlijk … Tot lat­er …

Grafiek Rente 10 jaar Spanje:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.