Beursdagboek Trader Guy 13 juli 2012, 08:38

...

Rentes zakken overal

13 juli 2012, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


gis­teren een vreemde sessie, wel min­nen over­al maar weg van de day­lows voor­lop­ig. Wall Street sloot wat lager af. De AEX bli­jft in ver­houd­ing enorm sterk liggen als we dat meten met Wall Street in deze fase, daar waar de SP Future al van 1370 terug is gevallen tot de 1320 – 1330 pun­ten staat de AEX nog rond de 312 pun­ten. Pri­jshoudend vooral nu, dus niet meeza­kken als Wall Street het lastig kri­jgt en wat sterk­er oplopend als Wall Street zich wat her­pakt. Al is het wel zo dat de Dow alweer een sterk negatieve reeks neerzet, de 6e dag na elka­ar dat de index lager sluit. De aanzet voor van­daag is beter, we zien nu al een indi­catie dat er her­s­tel op komst is, maar houden we dat vast tot vanavond als de markt sluit?

De rente zakt over­al, de lan­gere rente dan wel te ver­staan. Die in Duit­s­land al naar de 1,24% (10 jaars). De rente in Ital­ië en Span­je loopt ook wat terug, maar alles bli­jft bin­nen de gevaren­zone. Een kleine jump en alles staat weer over­span­nen aldaar. Dus, niet te snel gaan denken dat het over en uit is daar met die hoge rente.

De Euro her­pakt zich iets, we staan nu rond de 1,22 dol­lar. Dat is wel niet ver boven de kri­tis­che grens waar we de munt liev­er niet onder zien, om dat gevaar wat te wijken zou de Euro het best snel naar de 1,25 dol­lar toe kruipen, al zal dat wel moeil­ijk gaan vrees is. Aan de andere kant weten we ook maar al te goed dat alles kan in deze markt .…

Grafiek SP Future:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.