Beursdagboek Trader Guy 11 juli 2012, 09:16

...

Markten verdeeld

11 juli 2012, 09:16 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


kijken we naar Wall Street dan zien we daar toch weer de nodige druk op de koersen, en dat terwijl Europa gisteren juist het Noorden weer had gevonden. Het valt al een week of 2 op dat Europa zich sterker aan het profileren is, op zich wel logisch na het zwakke verloop van de afgelopen periode. Echter is het wel zo dat we op een gegeven moment zullen moeten volgen, ofwel als Wall Street zich niet kan optrekken aan de bedrijfs cijfers die vanaf nu dagelijks voorbij komen, dan voorzie ik toch een verdre afbrokkeling van de koersen.

Bij de S&P 500 wordt het 50-MA al behoorlijk getest,eens daaronder kan het snel verder afbrokkelen. Andere indices moeten het nu toch ook laten afweten, zo komt de DOW snel weer terug tot de 12.500 punten. Als we dit doortrekken naar de AEX dan zijn de verhoudingen wat scheef aan het lopen, zo kon de S&P 500 tot de 1375 punten oplopen, en de Dow tot de 13.000 punten terwijl de AEX tot de 316 punten aan kon trekken. De AEX die gisteren nog de 314+ op de borden zette staat nu nog boven de 310 punten, de vraag is natuurlijk voor hoe lang, maar voorlopig lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht ... Maar, toch voorzichtig blijven denk ik vanaf nu, er zou wel eens een top kunnen staan voor een tijdje op onze index.


De Euro blijft zwak, iedereen merkt dat momenteel wel, de 1,22 dollar staat er al bijna, nu is het zoeken naar de volgende steunzone, een hele belangrijke zelfs .. de 1,19 - 1,20 dollar moeten we heel goed in de gaten houden dus ... Dat het snel kan gaan met de Euro weten we, vorige week hebben we zelfs nog de 1,26+ gezien, met de 1,22 van nu lijkt dat een eeuwigheid geleden, maar niks in minder waar, de markten gaan heel snel heen en weer ... Hieronder ziet u nog de dag grafiek van de Euro, hoe dan ook, het zit behoorlijk dicht in de buurt van de 1,30 dollar ... Die weerstand zou wel een lang kunnen blijven staan vrees ik ... Tot later ...

EURO-USD dag:
alt

SP 500 dag:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.