Beursdagboek Trader Guy 10 juli 2012, 09:00

...

Markt blijft zoeken

10 juli 2012, 09:00 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


Wall Street kon zich nog niet her­pakken, Europa deed dat ook niet in de loop van de dag aangezien de AEX amper wan zijn plek kwam en zo toch al een eind­je onder de 316 van mid­den vorige week staat. De grote vraag is nu natu­urlijk tot waar de markt ons zal bren­gen, het was gis­teren al wacht­en op de eerste kwartaal resul­tat­en die via Alcoa naar buiten zouden komen nabeurs, de verwachtin­gen wer­den gehaald, maar blijk­baar vond de markt dat niet vol­doende merken we aan het ver­loop van de Futures deze mor­gen. Nabeurs kwam er ook een behoor­lijke winst­waarschuwing van AMD, iets wat we denk ik bij meerdere bedri­jven gaan kri­j­gen vanaf nu. De economie in de VS verzwakt duidelijk, de bedri­jven geen hier­door een behoor­lijke terugslag van kri­j­gen, de eerste scheurt­jes beginne zich al te ver­to­nen. Maar lat­en we niet tev­er op de zak­en vooruit lopen, er komt deze week nog heel wat meer cijfer­ma­te­ri­aal naar buiten. We zijn benieuwd.

Een waarne­m­ing gis­teren was natu­urlijk dat de Spaanse 10 jaars rente opnieuw opliep tot een eind­je boven de 7%. De Ital­i­aanse tot boven de 6%. Toch iets om ons verder zor­gen over te mak­en, en vooral om ons af te vra­gen waarom de indices het voor­lop­ig nog vast kun­nen houden ver boven de bodems van juni toen die 7% in Span­je wel een heel groot prob­leem was … De euro bli­jft wat hangen rond de 1,23 dol­lar … tot lat­er …

Grafiek SP 500:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.