Beursdagboek Trader Guy 29 november 2012, 08:37

...

Fiscal Cliff opgelost? ... Ja ... Nee ..

29 november 2012, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


de markt moest fors inlev­eren bij de start van de sessie gis­teren op Wall Street, er waren twi­jfels over de vorderin­gen over de Fis­cal Cliff … lat­er op de dag kwam het Witte Huis echter met betere bericht­en waar­door een draai er snel kwam op Wall Street. En, sinds de bodem op de SP future tot de stand van deze mor­gen scheelt dat toch even­t­jes 30 pun­ten (2%) … Europa vol­gt braaf, de AEX bleef al de gehele dag redelijk sterk liggen. Hoe dan ook, we staan plots toch op de weer­standen voor vri­jwel alle indices. De SP 500 rond de 1410 – 1415 pnt, de AEX rond de 337 als we na de open­ing zo ver ger­ak­en en de DAX rond de 7400 pnt … Azië doet ook weer mee met plussen van­mor­gen, al bli­jft de beurs van Chi­na onder de 2000 pnt wat dan weer niet zo best is. De Wall of Fear bek­lim­men we nu, tot een echte dip kwam het niet, die kan er nog wel komen als we hier niet veel verder ger­ak­en, maar aan de andere kant zien we nog maar eens dat de mark­ten veel sterk­er rea­geren met een opwaartse swing dan ander­som op bericht­gevin­gen, zek­er hier in Europa … Hoe dan ook, de AEX bli­jft in zijn brede range 327 – 328 ==> 337 – 338 voor­lop­ig, zolang er geen uit­braak komt zal dat ook zo bli­jven. Van­daag dus de bovenkant goed bewak­en, en mogelijk ligt er daar een short kans tot de 333 of die 328 pnt … Bij de Dow Jones (grafi­iek) zien we een nieuwe test van de weer­stand, daar zit ook het 200-MA bij. Of de index daar boven weet te ger­ak­en is nog maar de vraag …

De Euro doet niet zoveel, van­mor­gen eerder vlak rond de 1,295 dol­lar, weer­stand bli­jft de 1,305 en ste­un zien we rond de 1,285 dol­lar.

Grafiek AEX Index:
alt

Grafiek Dow jones:
alt

Grafiek DAX:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.