Beursdagboek Trader Guy 10 december 2012, 08:57

...

Kunnen we door met de stijging?

10 december 2012, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


de AEX doet het goed de afgelopen 2 weken, maar zit er mogelijk nog meer in het vat de rest van 2012? Op zich zou je het denken aangezien onze index duidelijk uit is gebro­ken, net als de DAX trouwens die ook op year high staat momenteel … Enkel Wall Street is nog bezig om zich om te vor­men vanu­it een negatieve ten­dens naar mogelijk ook een ein­de­jaars ral­ly die vanaf de komende week zou moeten starten. Mogelijk kan het halen van de top­pen op Wall Street bij de SP 500 en de Dow Jones nog net voor 31 decem­ber, daar­na zou het wel eens over en uit kun­nen zijn met de pret, in 2013 staat er dan mogelijk weer een slecht beurs­jaar op het pro­gram­ma.

Op de grafieken hieron­der van de AEX, de DAX, de DOW en de Nas­daq ziet u een beet­je het momen­tum waarin we ons nu bevin­den. Enkele zak­en die mee kun­nen gaan spe­len de laat­ste dagen van dit jaar zijn onder andere …

Enkele zak­en die de ral­ly kun­nen doen aan­houden:

1- Mogelijk zal WS ook een ein­de­jaarsral­ly inzetten nu de Dow de 13.100 breekt
2- Apple is aan het uit­bode­men en kan via Win­dow Dress­ing de komende weken fors her­stellen
3- Fis­cal Cliff wolken klaren wat op
4- Bund staat heel hoog, kan dus inlev­eren (van­daar die posi­tie)
5- Euro is geza­kt, en kan zich her­pakken
6- DAX en AEX zijn uit­ge­bro­ken

Grafiek AEX:
alt

Grafiek DAX:
alt

Grafiek Dow Jones:
alt

Nas­daq:
alt




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.