Beursdagboek Trader Guy 4 mei 2015, 08:56

...

Europa wacht op Grieken !!

4 mei 2015, 08:56 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Wall Street dat vri­jdag wel open was liet een zeer sterke sessie zien met over­duidelijke plussen over de gehele lijn. De S&P 500 staat zo weer een halve pro­cent onder de top­pen, de Dow Jones komt zo ook weer tot boven de 18.000 pun­ten op slot­ba­sis net als de Nas­daq die de 5000 pun­ten weer door­breekt. Opval­lend is dat ze alle 3 vri­jdag tot boven die ronde getallen wer­den gezet richt­ing het week­end. Mede door de goed­kop­er wor­dende dol­lar zien we de indices wat aantrekke­lijk­er wor­den op Wall Street waar in tegen­stelling Europa wat in moet lev­eren, de rotatie van regio‘s kun­nen we het ook noe­men momenteel want het geld gaat snel heen en weer de afgelopen peri­ode.

Zo komen we uit bij Europa dat de afgelopen 3 dagen ste­vig in moest lev­eren en waar de AEX zelfs tot de 484 terug moest. De DAX zelfs tot de 11.330 pun­ten om zich richt­ing het slot weer te her­pakken tot net onder de 11.500 pun­ten. Het is nu voor de komende dagen inter­es­sant wat er gaat gebeuren, kan Europa na een paar slechte dagen zich net zoals Wall Street her­pakken? Het zou goed kun­nen dat de cor­rec­tie die tot ver onder de top­pen doorzette wordt afgerond en dat de markt zich gaat her­pakken. Trouwens denk ik dat de Euro die tot de 1,13 dol­lar ger­aak­te vri­jdag voor­lop­ig even­t­jes moe kan ger­ak­en. Over de Euro zei ik al enkele keren (zie analyse vorige week en 2 weken gele­den) dat de munt een ste­vig her­s­tel kon door­mak­en, het gaat enorm snel alle­maal en dus ook deze beweg­ing werd bin­nen enkele dagen afgerond. Toen ik sprak van de 1,141,15 dol­lar als doel 2 weken gele­den stond de Euro nog rond de 1,051,06 dol­lar, nu dus al bij­na 7 – 8 cent hoger.

De Olie ook, na diep te zijn weggeza­kt komt de Olie weer goed op gang met de Brent die nu bij­na 67 dol­lar kost voor een vat van 159 liter. Het Goud zakt dan weer wat weg na eerder met een ral­ly te zijn ges­tart tot boven de 1215 dol­lar vorige week. Goud bli­jft wel zwak nog steeds bekeken over een wat lan­gere peri­ode.

We kijken uit naar nieuwe kansen de komende dagen, bij Guy Trad­ing ook zek­er naar de Euro waar inter­es­sante din­gen staan te gebeuren. Olie een Goud kun­nen daar ook aan bod komen. De indices zien er plots ook weer goed uit om wat mee te doen, denk aan de AEX die als de cor­rec­tie is afgerond snel weer naar de 500+ kan. AEX Trad­ing haalde in April 11 pun­ten bin­nen, dat was goed voor €1100 winst met alti­jd een max­i­male inleg van €1500 … Mee­doen is een­voudig, wij sturen u een mail en SMS met de juiste codes zodat u de BOOST­ER aan kunt kopen bij uw bank bijvoor­beeld via uw smart­phone.

U kunt mee­doen door nu lid te wor­den via de nieuwe aan­bied­ing. Dat kan vanaf €39 tot 1 JULI … Schri­jf u in via deze link … http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

De AEX:
Nor­maal gezien zou de AEX kun­nen her­stellen ware het niet dat Grieken­land zwaar op de markt bli­jft drukken hier in Europa. Ook is de Euro wat aan de hoge kant met 1,12 dol­lar op de bor­den. Toch goed in de gat­en houden wat er aan zit te komen, ste­un nog steeds 483 – 485 en weer­stand rond de 492 – 493 pun­ten. Onder de 483 ziet het er min­der goed uit en kan de 470 redelijk snel komen maar dan moet alles wel tegen­zit­ten wat betre­ft de sit­u­atie ron­dom Grieken­land. Aan de andere kant is ieder goed nieuws goed voor 5 tot 10 AEX pun­ten omhoog. Daarom moeten we wel wat voorzichtig bli­jven nu en het dag per dag en zelfs uur per uur bek­ijken.

Hieron­der de belan­grijke niveaus alle­maal haal­baar bin­nen enkele sessies.

Ste­un: 485482477470
Weer­stand: 493497500503510

Hieron­der nog de grafieken van de AEX, de DAX, de S&P 500 en de Nasdaq.

AEX:
grafiek AEX uur 7da41


DAX:
grafiek DAX 5a151


S&P 500:
grafiek SP 500 a73d4


Nas­daq:
grafiek Nasdaq e20b9



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.