Beursdagboek Trader Guy 9 juli 2016, 12:12

...

Wall Street op zucht van All Time High, AEX herpakt zich

9 juli 2016, 12:12 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Vri­jdag een sterke dag op de beurzen, de cijfers over de werkgele­gen­heid vie­len goed voor de markt waar­door de indices na de cijfers fors opliepen. Duidelijk is dat Wall Street uit­breekt en onder­weg is naar de hoog­ste standen ooit, dat wat betre­ft de Dow Jones en de S&P 500 die er nu wel heel dicht onder staat. De Dow moet nog 1% omhoog, de S&P 500 nog een punt of 5 en we zijn er. De Nas­daq die wat verder terug moest vorige maand ligt wat achter maar daar nog zo’n 272 pun­ten te gaan wat goed is voor een pro­cent of 5 en dus haal­baar. De top bij de Nas­daq ligt rond de 5232 pun­ten en werd net een jaar gelden gehaald, op 20 juli om pre­cies te zijn. Zoals u merkt is er op Wall Street nog geen vuilt­je aan de lucht bekeken door het feit dat de beurzen zeer hoog staan en waarschi­jn­lijk nog wat hoger willen de komende weken. Men zal die top­pen niet lat­en wacht­en en ze op zijn minst gaan testen.

Een opval­lend feit is dat als Wall Street nieuwe top­pen maakt ze daar­na nog een tijd­je daar bli­jven hangen, zo kri­j­gen vaak dagelijks nieuwe top­pen zon­der dat er een ste­vige uit­braak vol­gt. Dat zet mooie head­lines via de pers en media, men kan vri­jwel elke dag aangeven dat de beurzen het goed doen en nieuwe highs neerzet want als de Dow Jones een nieuwe All Time High maakt wordt dat in elke media benadrukt zodat beleg­gers ofwel een tijd langer bli­jven zit­ten of dat er nieuwe kop­ers de markt instromen door dat het zo goed gaat. Laat u dus niet ver­lei­den om te vroeg short in de markt te stap­pen, neem uw tijd of ga een tijd­je mee naar omhoog waar dat kan en waar de Risk-Reward dat toe­laat, dat zal ik ook over­we­gen voor onze leden via de sig­naal­dien­sten. Neem daar sinds gis­teren ook de out­per­for­mance van de Dow Jones Trans­port index die met 2,5% hoger de dag afs­loot, don­derdag gaf ik in de update nog aan dat de Trans­port ofwel de rest naar bene­den kon trekken of zou gaan her­stellen in een sneller tem­po dan de rest.

De afgelopen week viel het op dat de indices op Wall Street met 1 tot 2% omhoog zijn gegaan, de indices in Europa (AEX en DAX) ver­loren tussen de 1 en 1,5%. Op week­ba­sis dus wat ver­schil door dat Europa aan het begin van de week moest inlev­eren, we hebben ook een dag meer han­del gehad in Europa door dat Wall Street dicht bleef maandag door de 4e juli, een feestdag in de VS. Daar lees ik op af dat als Wall Street nog wat hoger wil Europa mogelijk nog wat moet inhalen, daarom iets meer kans op verder en sneller her­s­tel in Europa dan op Wall Street waar ik dus ook nog hogere standen verwacht de komende week (de reden kent u, de ATH’s die bin­nen bereik liggen).

Via onze sig­naal­dien­sten op de indices of op aan­de­len sturen we u in detail tips, de komende week voorzie ik mooie kansen op de indices. Zorg dat u zich snel inschri­jft zodat u snel op de lijst komt te staan, mogelijk doen we maandag al iets op de AEX en de DAX, of op de Dow Jones …

U kunt lid wor­den door u in te schri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX bli­jft alles nog achter op Wall Street maar de index breekt wel door de 428 om zich op te trekken richt­ing de vol­gende weer­stand die rond de 438 pun­ten wacht. Daar­na komt de 440 – 442 en de 448 pun­ten weer in beeld als weer­stand, we kijken vaak genoeg op hoe snel alles gaat maar dat is de markt nu met de volatiliteit die enorm bli­jft. Die 438 en/​of die 448 pun­ten lijkt ook een kwest­ie van tijd, het kan snel gaan alle­maal. Ook de beweg­ing daar­na, kan omlaag en het kan net zo snel weer 420 pun­ten wor­den nadi­en, we zien wel hoe de vlag erbij hangt dan. De brede range voor­lop­ig bli­jft de 420 – 444 pun­ten, een range van tussen de 20 en 25 pun­ten dus. Bij de DAX het­zelfde maar deze index bli­jft mijn inziens nog wel wat achter en kan inhalen de komende week, weer­stand nu de 9750 met daar­boven mogelijk snel de 9900 en de 10.050 pun­ten, lat­er wacht­en de 10.150 en de 10.250 pun­ten snel als doe­len. De 10.400 pun­ten zien we ook nog als mogelijk doel voor de DAX als de wind in de zeilen bli­jft blazen. Ste­un nu eerst de 9500 met daaron­der de 9330 pun­ten als ste­un, onder de 9330 waar we deze week nog een paar keer op terecht zijn gekomen zien we de 9250 en de 9100 pun­ten als ste­un. Let er dus ook bij de DAX op dat alles heel snel kan gaan, zow­el omhoog als omlaag.

Wall Street sterk vri­jdag, de S&P 500 zet zowaar koers naar zijn hoog­ste stand ooit, op slot­ba­sis slechts een paar pun­t­jes eron­der. De Dow bli­jft iets achter en moet nog 1% omhoog voor we de top breken. Weer­stand nu de 18.350 pun­ten wat betre­ft de Dow Jones, de hoog­ste stand ooit, daar­boven gaan we naar de 18.500 pun­ten maar ik denk op het gemak met dag na dag nieuwe highs mogelijk. Ste­un nu de 18.100 en de 17.900 pun­ten, lat­er de 17.750 en de 17.500 pun­ten als ste­un. Toch denk ik dat de Dow eerst wat nieuwe top­pen zal gaan mak­en maar dat zien we de komende week wel. De S&P 500 staat dus op zijn top rond de 2130 – 2135 pun­ten, nog een paar pun­t­jes te gaan met een slot­stand van 2129 pun­ten. Boven die highs zie ik de 2150 en 2175 pun­ten als mogelijke doe­len voor de S&P 500, ste­un nu eerst de 2110 en de 2090 pun­ten, lat­er de 2075 en de 2050 pun­ten als ste­un. Wall Street ligt er zoals u merkt sterk bij momenteel, maar nog­maals zoals ik al bij de AEX aan­gaf, het kan snel draaien allemaal.

Sig­naal dien­sten:
Gis­teren hebben we via Sys­teem Trad­ing 12 pun­ten winst bin­nen kun­nen halen, met een kleine posi­tie goed voor €512 winst en dat voor de maand JULI ofwel in 4 dagen tijd. Er wacht­en weer nieuwe kansen op de indices waar u aan mee kunt doen door lid te wor­den, we verwacht­en weer een beweg­ing op de indices die redelijk groot kan wor­den … Bij Sys­teem Trad­ing staan we nu op €7223 winst voor dit jaar. We doen dat men MAX1500 inleg, gaan voorzichtig te werk en proberen lange tra­jecten mee te pakken. Lid wor­den kan nu via de aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via de link hieron­der zodat u de vol­gende instap niet hoeft te mis­sen, want er komen nieuwe kansten aan op korte ter­mi­jn ofwel deze week nog.

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De cijfers bracht­en de euro dus in beweg­ing, niet al te fors maar toch even tot de 1,10 dol­lar na de sterke cijfers over de werkgele­gen­heid. Lat­er in de namid­dag her­pakt de euro zich om rond de steun/​weerstand 1,105 dol­lar te sluiten, die 1,105 dol­lar zie je mogelijk niet zo snel op de grafiek maar het is en bli­jft voor mij een zeer duidelijk rust­punt aan bei­de kan­ten ofwel als ste­un of als weer­stand. Die 1,105 dol­lar hou ik dus alti­jd goed in de gat­en en dat zal nog wel een tijd zo bli­jven, behalve als de euro onder de 1,09 dol­lar zakt, of boven de 1,16 dol­lar uit­breekt kri­j­gen we een andere sit­u­atie die wat langer kan duren. Toch ga ik zelf voor het gevaar dat de 1,09 dol­lar zal sneu­ve­len als ste­un lat­er deze maand, de dol­lar wordt sterk­er ten opzichte van de andere val­u­ta ter­wi­jl de euro verzwakt nog steeds. Gewoon een rentev­er­haal, de rente in de VS loopt wat op, die in Europa bli­jft dalen wat het logis­che gevolg aan­wakkerd dat de euro verzwakt en de dol­lar sterk­er wordt. We bli­jven de euro en dus ook de dol­lar volgen …

Brent olie:
De olie bli­jft duidelijk achter momenteel in vergelijk met het redelijk sterke ver­loop van de beurzen, de S&P 500 en de Dow Jones staan dicht of op de ALL TIME HIGH met lagere oliepri­jzen dan pak­weg een week of 2 gele­den. De olie staat nu ook onder het oplopende trend­kanaal ter­wi­jl de pri­js nu ook drukt op de ste­un­zone 46,5 dol­lar. Als de olie daaron­der duikt moeten we oplet­ten voor een ver­vol­gdal­ing richt­ing de 42,543 dol­lar, dat kan snel gaan eens de dal­ing doorzet onder de ste­un. Weer­stand nu eerst de 47,5 met daar­boven de 49 – 50 dol­lar en de 52 – 53 dol­lar maar ik vrees door de trend­breuk dat het moeil­ijk zal wor­den op de opgaande beweg­ing weer op te pakken. We zien kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.