Beursdagboek Trader Guy 12 november 2016, 12:15

...

Week vol spanning en sensatie, Wall Street fors hoger AEX matig

12 november 2016, 12:15 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wat een week en hoeveel meer kan ik er naast zit­ten dan wat ik vorige week in het week­end aan­gaf? Al hebben we alle kleuren van de regen­boog gezien op de beurs en is het Inter­mar­ket land­schap behoor­lijk door elka­ar geschud. Inter­mar­ket bekeken ligt nu alles door elka­ar, laat ik het zo for­muleren zodat het voor iedereen wat meer te begri­jpen is. Neem de Inter­mar­ket kaart als een puzzel met kleine stuk­jes, pak die stuk­jes in je hand en gooi alles op tafel en begin de puzzel op te bouwen. Dat is momenteel een vergelijk­ing die we kun­nen mak­en, alles beweegt van elka­ar op ver­schil­lende manieren die op de een of andere manier niet goed te verk­laren zijn. Dan heb ik het over de diver­gen­ties die er ontstaan op de ver­schil­lende mark­ten, en zelfs bin­nen de zelfde regio’s. Neem hieron­der een paar voor­beelden daarvan.

  • Dow Jones, S&P 500 en de Nas­daq bewe­gen los van elkaar
  • AEX-DAX lopen momenteel van elka­ar weg
  • Euro en rente bewe­gen averechts ten opzichte van elkaar
  • Olie, metaal en goud hebben geen echte eenheid
  • Rentes lopen snel op, bonds zakken weg

Om maar een paar voor­bee­den aan te geven, op week­ba­sis zien we dat ook duidelijk terug, zo won de Dow Jones maar lief­st 960 pun­ten ofwel +5,4% en is zo samen met de Dow Jones Trans­port (+6,3%) de grote win­naar van de afgelopen week. De S&P 500 won ook fors, daar een plus van 80 pun­ten op week­ba­sis wat goed is voor +3,8% net als de Nas­daq die ook met 3,8% omhoog ging (190 pun­ten). Europa lag er wat ver­schil­lend bij ten opzichte van elka­ar, zo won de DAX 408 pun­ten wat goed is voor +4%, de AEX daar­ente­gen won slechts 5 pun­ten ofwel +1,1%. De pow­er omhoog op Wall Street was de gehele week behoor­lijk aan­wezig, ook na de semi crash die buiten de reg­u­laire open­ingsti­j­den van Wall Street plaatsvond hebben we een ongeloofe­lijke ral­ly gezien. Hoe dan ook, dit soort zak­en kun je niet voor­spellen vooraf, zoals ik al aan­gaf zat ik er vorige week via mijn analyse com­pleet naast.

Het sce­nario dat we nu door­mak­en had ik op geen enkele wijze voorzien, zo zien we opnieuw dat de markt doet wat die doet en dat nie­mand daar ook maar enige invloed op heeft. Voor mijn leden heb ik slechts 1 actie gedaan de afgelopen week en die werd uit­gestopt op het afge­spro­ken niveau. De resul­teerde in een klein ver­lies helaas.

Het ver­volg:
De komende week zal wederom moeil­ijk wor­den, kan Wall Street deze hoge standen aan­houden? Zal Europa Wall Street vol­gen? Alle­maal vra­gen waar we nu nog geen antwo­ord op hebben, toch voorzie ik dat de markt een stap­je terug zal moeten maar dat kan net zo goed nog een week en mogelijk wat langer duren omdat we nu een­maal varen op euforie momenteel. Maar de markt hangt nu heel hoog in de boom, vooral Wall Street speelt hoog spel met de Dow Jones die de oude All Time High door­brak zon­der ook maar 1 pauze tussendoor. Dat zien we niet zo vaak, ik vraag me dus af of men dit kan aan­houden. De komende weken weten we meer, ik zal de markt op de voet bli­jven vol­gen en waar nodig zal ik schake­len met een posi­tie voor mijn leden.

Zoals ik al aan­gaf heb ik me kalm gehouden toen al dat geweld op gang kwam en me niet lat­en ver­lei­den tot het nemen van teveel risi­co. Dat zal ik bli­jven doen, waar het kan doe ik wat en als het niet anders kan zal ik me rustig houden. De leden kun­nen wel wat kleine ver­liezen veroorloven maar zek­er geen grote uitschuiv­ers, daar stel ik dan ook mijn sto­ploss voor in waar­door een eventueel ver­lies alti­jd beperkt bli­jft. Wel voorzie ik wat mogelijkhe­den de komende dagen, zorg dat u erbij bent door lid te wor­den via de aan­bied­ing tot 1 jan­u­ari. Dan kri­jgt u vanaf maandag al de sig­nalen per mail en SMS.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses proberen we in te spe­len op beweg­in­gen bei­de kan­ten op. Als we een kans zien dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in bij het door ons ontwikkelde sys­teem per mogelijke posi­tie, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Eens we in posi­tie zit­ten wacht­en we zow­el het doel of de sto­ploss af. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvin­den. Indi­en nodig passen we tussendoor als de posi­tie al loopt het doel of de stop aan, de stop zal alti­jd in ons voordeel aangepast wor­den om min­der ver­lies toe te staan, het doel kan bij een sterke ontwik­kel­ing in die richt­ing aangepast wor­den om er meer winst uit te halen. Alleen de STOP zal nooit in ons nadeel wor­den ver­plaatst, stop is stop en dat is dan ook het max­i­male ver­lies op een positie.

We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en zek­er min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen week en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails was iedereen op de hoogte waarom we beter niks hebben gedaan. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Het tech­nis­che ver­loop op de beurzen bli­jft vreemd gezien de enorme diver­gen­ties die er aan het ontstaan zijn. Ofwel de Dow Jones en de Dow Jones Trans­port hebben het bij het rechte eind met hun uit­braak of de rest denkt het is wel goed geweest zo waar­door er druk op komt te staan. Diver­gen­ties zijn moeil­ijk te vol­gen, wel is het zo dat ze enorm snel weg kun­nen wor­den gewerkt.

Europa:
De indices bewe­gen wat los van elka­ar nu, de DAX nog wat hoger maar de AEX ver­loor vri­jdag toch redelijk. Ste­un voor de AEX nu de 443 – 444 pun­ten, lat­er de 440 en de 437 – 438 pun­ten. Weer­stand eerst die 448 met daar­boven de 452 – 453 pun­ten, lat­er de top­zone tussen de 458 en 460 pun­ten. De AEX zou wel eens weer richt­ing de top­zone op kun­nen lopen aan het begin van de komende week. De DAX lag er sterk­er bij dan de AEX, hier bli­jft de weer­stand de top­zone van dit jaar rond de 10.820 pun­ten. Bij een uit­braak kan de DAX naar de 11.000 pun­ten oplopen. Ste­un nu de 10.600 en de 10.500 pun­ten, daaron­der de bek­ende 10.400 pun­ten zone.

Wall Street:
Een behoor­lijk vreemd ver­loop op Wall Street met de Dow Jones waar er vri­jdag opnieuw een record werd neergezet ter­wi­jl de bredere S&P 500 achterbli­jft en met een klein ver­lies de sessie afsoot. De diver­gen­tie tussen de indices op Wall Street bli­jft aan­houden. Weer­stand voor de Dow Jones nu de 19.100 pun­ten, lat­er kansen op een uit­braak richt­ing de 20.000 pun­ten maar dat is wel zwaar over­dreven mijn inziens. Ste­un nu de 18.660 pun­ten (oude top) met lat­er de 18.350, de 18.250 en de 18.000 pun­ten. De S&P 500 bli­jft wat achter met nu weer­stand rond de top­zone 2190 – 2195 pun­ten, ste­un nu de 2160 pun­ten met daaron­der de 2140 – 2145 pun­ten. De Nas­daq won ook vri­jdag maar bli­jft achter ten opzichte van de Dow Jones, hier ste­un rond de 5132 pun­ten. Weer­stand de top­zone ron­dom de 5350 punten.

Euro-dol­lar:
De euro staat onop­val­lend weer rond de 1,085 dol­lar waar we eind vorige maand een bodem hebben gemaakt. Ste­un nu die 1,085 dol­lar met daaron­der de 1,075 en de 1,05 dol­lar. Net na de uit­slag van de verkiezin­gen in de VS tik­te de euro nog even de 1,125 dol­lar aan, sinds dat moment moet de euro al 4 cent inlev­eren, toch vrij pit­tig. Weer­stand nu de 1,095 met lat­er de 1,105 dol­lar, ook ligt dat ver weg het kan snel gaan op de val­u­ta­markt.

Brent Olie:
De Brent zakt ges­taag verder met nu onder die 45 dol­lar op slot­ba­sis, de vol­gende ste­un wacht rond de 41,5 dol­lar waar de bodem van begin augus­tus wacht. Weer­stand nu eerst de 4545,5 dol­lar, lat­er de 47 en de 4949,5 dol­lar. De olie laat een totaal andere beweg­ing zien ten opzichte van de markt ter­wi­jl je eigen­lijk het tegen­overgestelde zou verwacht­en. Komt er een inhaal­be­weg­ing wat betre­ft de olie? Een rebound van enkele dol­lars zou niet zo gek zijn nu, we gaan het zien de komende week.

AEX:


DAX:


Dow Jones:


S&P 500:

Nas­daq:

Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.