Beursdagboek Trader Guy 5 augustus 2017, 10:47

...

Beurzen sluiten positief na sterke slotdag, Wall Street blijft onzeker.

5 augustus 2017, 10:47 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Al met al was het deze week een redelijke week voor de beurzen waar de meeste indices in de plus wis­ten te sluiten op week­ba­sis. Na een matige start sterk­ten de beurzen wat aan gedurende de laat­ste dagen van de week waar­door bijvoor­beeld de DAX & de AEX in de plus wis­ten te sluiten. In Ameri­ka waren de mark­ten iets min­der eens­gestemd, de Dow Jones gaf de afgelopen dagen een mooie voorstelling door dagelijks een nieuwe All Time High te noteren. De index heeft nu acht dagen op rij een nieuwe record­stand op de bor­den gezet, een zeer opmerke­lijke beweg­ing die aangeeft hoe krachtig de index is gebleken de afgelopen peri­ode. Aan de andere kant is het ook zek­er net zo opmerke­lijk dat de overige Amerikaanse indices niet kun­nen meede­len in de winst. De Nas­daq, de Dow Trans­port en de Rus­sell 2.000 hebben allen toch wat moeten inlev­eren de afgelopen weken en de S&P 500 komt niet meer in beweg­ing. Het sen­ti­ment in Ameri­ka is naast de Dow Jones dus over­we­gend posi­tief en men bli­jft wacht­en tot de Dow Jones ook een teken van zwak­te toont om een mark­t­brede dal­ing in te zetten. De huidi­ge mark­t­con­di­ties van de Dow Jones waar­bij er een zware tech­nis­che weer­stand ligt rond het huidi­ge koer­sniveau spreken dan ook niet in het voordeel van de BULLS op Wall Street. Neem daar­bij de Dol­lar die gis­teren voor het eerst sinds weken weer een teken van lev­en gaf waar­door we kun­nen stellen dat er zek­er wat af kan in de VS de komende weken.

In het begin van deze week ston­den met name enkele bedri­jf­s­ci­jfers cen­traal waaron­der die van Apple die wederom mooie cijfers kon voor­leggen en daarmee ruim 5% aan waarde wist te win­nen. Het fonds noteerde zelfs nog even $160 waarmee Apple opnieuw een prachtige nieuwe All Time High op de bor­den zette. Verder in de VS kwam er gis­teren het banen­rap­port dat enorm goed uitviel. Deze mee­valler, de cijfers van vorige maand wer­den ook naar boven bijgesteld, was een enorme opstek­er voor de Europese beurzen. De werkgele­gen­heid en inflatie zijn namelijk twee belan­grijke graad­me­ters voor de VS aangezien bei­de twee belan­grijke voor­waar­den zijn voor een rentev­er­hoging van de FED. De Dol­lar won hier­door ein­delijk weer eens behoor­lijk aan waarde en zodoende zagen we een kleine oplucht­ing op de Europese beurzen naar weken van grote koer­swin­sten voor de Euro.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen, vri­jdag werd er een mooie winst genomen op de posi­ties zodat Sys­teem Trad­ing, Alles of Niets en Polleke op een winst staan voor deze maand (Juli). Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
Op Wall Street zien we een toen­e­mende mate van diver​gen​tie​.De indices lopen wat uit elka­ar wat betre­ft het koersver­loop, zo hebben we de Dow Trans­port de afgelopen weken flink zien terug­vallen ter­wi­jl de Dow Jones het een na het andere record ves­tigt. Daar­naast zien we nog wat andere onef­fen­heden in Ameri­ka, de Rus­sell 2.000 staat enorm onder druk en zak­te deze week al door het 50-MA ter­wi­jl ook de Nas­daq de ste­un­li­j­nen onder druk zet. Verder zien we amper beweg­in­gen op de S&P 500, de index bli­jft rond de 2.470÷2.480 top­zone hangen en het lukt de BULLS maar niet om door te drukken tot de 2.500 pun­ten. Zodoende lijkt de huidi­ge ontwik­kel­ing van de S&P index op topvorm­ing en verwacht ik dat de index de komende peri­ode kan terug­vallen tot 2.350÷2.400 pun­ten.

Wat betre­ft de Dow Jones zien we momenteel dat de index zich rond de 22.000 weer­stand­szone beweegt. De index heeft de afgelopen dagen een indruk­wekkende reeks achter de rug waar­bij er zo’n 8 dagen op rij nieuwe All Time Highs zijn neergezet. De sterke Dow Jones wordt met name gevoed door bedri­jf­s­ci­jfers van de grote jon­gens die de index er doorheen sleept op moeil­ijke dagen. De Dow-fond­sen presteren dus erg goed maar waar het cijfer­seizoen eindigt en de index nu de weer­stand­sli­jn over de top­pen tegenkomt lijkt het erop dat de Dow Jones de komende dagen wat aan waarde mag gaan inlev­eren. Allereerst kijken we naar de 21.750 pun­ten met daaron­der het 50-MA rond de 21.500 pun­ten.

Nas­daq:
In tegen­stelling tot de Dow Jones heeft de Nas­daq het wel behoor­lijk lastig de afgelopen weken. De Amerikaanse techin­dex lei­dt onder de druk die is ontstaan na het noteren van de All Time High rond de 6.460 pun­ten en is inmid­dels alweer ruim 110 pun­ten terug gevallen. De index staat hier­mee vlak boven een sterke ste­un­zone die de aankomende dagen zal wor­den getest: rond de 6.340 pun­ten wacht namelijk de oude All Time High en tevens de onderkant van het oplopende trend­kanaal dat de Nas­daq het afgelopen jaar zo omhoog heeft weten te bren­gen. Een door­braak van deze ste­un­zone kan dan ook de nodi­ge prob­le­men veroorza­k­en voor de Nas­daq. Mocht de Nas­daq de komende dagen opwaarts bewe­gen door de opwaartse druk van het ste­unge­bied zal de index weer een nieuwe poging wagen om de 6.460 weer­stand te door­breken om ver­vol­gens de 6.500 op te zoeken.


Europa:
De Europese indices hebben het deze week redelijk gedaan en na een slecht begin van de week hebben de Europese index­en de schade weten goed te mak­en en met de sterke sessie van gis­teren zelfs een mooie plus op de bor­den weten te zetten. Zo sloot de rond de 12.300 pun­ten waar het eerder deze week nog de 12.100 pun­ten testte, al met al sluit de index 130 pun­ten hoger ofwel ruim 1%.


Met de sti­jging van deze week is de groot­ste druk van de koers gehaald voor de DAX. De Duitse hoofdin­dex bewoog deze week namelijk rond de 12.090 pun­ten waar een zeer belan­grijke GAP­zone op de dag­grafiek wacht. Deze GAP dateert van 24 april toen Macron de verkiezin­gen van Frankrijk achter zijn naam had geschreven. Sinds­di­en maak­te de DAX een run richt­ing de 12.951 pun­ten waar­na de index de afgelopen weken dus weer wat van deze koer­swinst heeft lat­en doen verd­wi­j­nen. Al met al bevin­dt de index zich nu in een moeil­ijke trad­in­grange waar de BEARS zullen proberen de 12.090 ste­un te door­breken ter­wi­jl de BULLS de DAX weer door de oude All Time High van 12.390 pun­ten zullen proberen te duwen. Nu de DAX zich mid­den in dit speelveld bevin­dt zal het vol­gende week inter­es­sant zijn om te zien welke kant men op beweegt. Voor­lop­ig denk ik nog aan een verdere cor­rec­tie tot 11.80012.000 pun­ten. Dit baseer ik vooral op de trend van de afgelopen weken (down), de dure Euro en de Amerika­nen die in mijn ogen ook klaar zijn voor een behoor­lijke stap terug.

De AEX bli­jft bin­nen de bek­ende trad­in­grange van de afgelopen weken bewe­gen en houdt hier­mee vast aan de sterke weer­stand­szone aan de bovenkant van 528530 pun­ten ter­wi­jl er aan de onderkant een sterke ste­un­zone wacht rond de 520521 pun­ten. Ondanks enkele pogin­gen aan de bovenkant slaagt de AEX er maar niet in om de 528530 weer­stands­grens te passeren. Ook deze week sloot de index uitein­delijk rond deze weer­stand waar­door ik geloof dat de index vol­gende week direct onder vuur zal komen te liggen bij de start van de week. Vol­gende week zal de focus dan ook allereerst liggen bij het terugtrekken tot de 520521 pun­ten­zone waar­na de BULLS & BEARS hun gevecht zullen moeten aan­gaan rond deze ste­un­zone. Daar­naast zal ook de AEX lij­den onder de dure Euro en de mogelijke cor­rec­tie van Brent olie. 

Brent olie:
Brent olie is na het noteren van de top­zone in het begin van 2017 rond de $56-$57 in een dal­ende trend terecht gekomen waar­bij de olie flink heeft moeten inboeten. Zo zien we dat de dal­ende koersen de afgelopen peri­ode hebben geleid tot een dal­end trend­kanaal waar­bij we lagere top­pen en diepere bodems zien. Bij de laat­ste bodem noteerde de oliepri­js rond de $44/$45 waar­door de oliepri­js een duidelijk bear­ish sig­naal heeft afgegeven. Na de oplev­ing die hierop vol­gde staat de koers van Brent olie momenteel weer rond de $52/$53 en daarmee test Brent momenteel de weer­stand die hier wacht. Zow­el de bovenkant van het dal­ende trend­kanaal, het 200-MA en de horzion­tale weer­stand­sli­jn van $53 komen hier samen. Zodoende verwacht ik een derde top voor Brent rond deze koers waar­na de Brent koers weer terug kan vallen tot $40-$44 op ter­mi­jn.

AEX:

DAX:Dow Jones:S&P 500:Nas­daq:Brent olie:Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.