Beursdagboek Trader Guy 7 augustus 2017, 08:54

...

Bijzondere reeks Dow Jones, AEX naar weerstand 530-532?

7 augustus 2017, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Zo te zien begin­nen we vlak tot iets hoger de week, de futures staan wat in de plus maar we zien nog geen noe­menswaardi­ge ver­schuivin­gen omhoog of omlaag via de voor­beurs indicaties.

Al met al was het vorige week een redelijke week voor de beurzen waar de meeste indices in de plus wis­ten te sluiten op week­ba­sis. Na een matige start van de week sterk­ten de beurzen wat aan vooral tij­dens de laat­ste dag van de week waar­door bijvoor­beeld de DAX en de AEX de week nog posi­tief af wis­ten te sluiten. Op Wall Street waren de mark­ten iets min­der eens­gestemd, de Dow Jones gaf de afgelopen dagen een mooie voorstelling door elke dag van de week een nieuwe All Time High te noteren. De index weet nu zelfs al 8 dagen op rij een nieuwe record slot­stand op de bor­den te zetten wat toch een vrij unieke reeks is. Een nogal opmerke­lijke beweg­ing die aangeeft hoe krachtig de index is gebleken de afgelopen peri­ode maar ik bli­jf zeggen dat de sti­jging slechts gedra­gen wordt door een min­der­heid van de aan­de­len bin­nen de index.

Aan de andere kant is het ook zek­er net zo opmerke­lijk dat de overige Amerikaanse indices niet kun­nen meede­len in de vreugde van nieuwe All Time Highs, de Nas­daq, de Dow Trans­port, de SOX (Semi-con­duc­toren) en de Rus­sell 2.000 hebben allen toch wat moeten inlev­eren de afgelopen weken. Daartegen­over staat dat de S&P 500 amper tot niet meer in beweg­ing komt. Bij de huidi­ge mark­t­con­di­ties zien we de Dow Jones een zware tech­nis­che weer­stand bereiken die ron­dom het huidi­ge koer­sniveau wacht, dat is ook niet echt in het voordeel van de BULLS op Wall Street. De komende dagen zullen we het zien, gaan we door? Of wordt de reeks bij de Dow Jones abrubt onder­bro­ken op korte ter­mi­jn?

Aan het begin van vorige week ston­den met name enkele bedri­jf­s­ci­jfers cen­traal waaron­der die van Apple, de cijfers waren in ieder geval goed genoeg waar­door het bedri­jf ruim 5% aan beur­swaarde wist toe te voe­gen. Het fonds noteerde tussendoor zelfs nog even 160 dol­lar waarmee Apple in ieder geval een nieuwe All Time High wist neer te print­en intra­day. Verder in de VS kwam vri­jdag het banen­rap­port uit dat goed beviel. Deze mee­valler, de cijfers van vorige maand wer­den ook iets naar boven bijgesteld, werd vooral een enorme opstek­er voor de Europese beurzen wat vooral kwam door dat de dol­lar duur­der werd en dus de euro wat terugzakte.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week voorzien we nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen. Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
Op Wall Street zien we een toen­e­mende mate van diver­gen­tie. De indices lopen nu toch al behoor­lijk uit elka­ar wat betre­ft het koersver­loop, zo hebben we de Dow Trans­port de afgelopen weken flink zien terug­vallen ter­wi­jl de Dow Jones het ene na het andere record ves­tigt. Daar­naast zien we nog wat andere onef­fen­heden op Wall Street, de Rus­sell 2.000 staat behoor­lijk onder druk en zak­te in de loop van vorige week al door het 50-MA. Ook bij de Nas­daq staan enkele ste­un­li­j­nen onder druk. Verder zien we amper beweg­in­gen op de S&P 500, de index bli­jft rond de 2.4702.480 top­zone hangen en het lukt de BULLS maar niet om door te drukken richt­ing de 2.500 pun­ten. Zodoende lijkt het erop dat de huidi­ge ontwik­kelin­gen bij de S&P 500 mogelijk voor topvorm­ing kun­nen zor­gen. De verwacht­ing is dat de index de komende peri­ode kan terug­vallen tot rond de 2.3502.355 in eerste instantie en lat­er zelfs tot de 2420 pun­ten.

Wat betre­ft de Dow Jones zien we momenteel dat de index zich rond de 22.000 weer­stand­szone beweegt. De index heeft de afgelopen dagen een indruk­wekkende reeks achter de rug waar­bij er zo’n 8 dagen op rij nieuwe All Time Highs zijn neergezet. De sterke Dow Jones wordt met name gevoed door bedri­jf­s­ci­jfers van de grote jon­gens die de index er doorheen sleept op moeil­ijke dagen. De Dow-fond­sen presteren dus erg goed maar waar het cijfer­seizoen eindigt en de index nu de weer­stand­sli­jn over de top­pen tegenkomt lijkt het erop dat de Dow Jones de komende dagen wat aan waarde mag gaan inlev­eren. Allereerst kijken we naar de 21.750 pun­ten met daaron­der het 50-MA rond de 21.500 pun­ten.

Nas­daq:
In tegen­stelling tot de Dow Jones heeft de Nas­daq het wel wat moeil­ijk­er de afgelopen weken. De Amerikaanse techin­dex staat sinds het behalen van de All Time High rond de 6.460 pun­ten wat onder druk en is inmid­dels ruim 110 pun­ten terug gevallen. De index staat hier­mee vlak boven een sterke ste­un­zone die de aankomende dagen verder kan wor­den getest: rond de 6.340 pun­ten wacht namelijk de oude All Time High wat tevens de onderkant is van het oplopende trend­kanaal dat de Nas­daq het afgelopen jaar zo omhoog heeft weten te stuwen. Een door­braak van deze ste­un­zone kan dan dus de nodi­ge prob­le­men veroorza­k­en bij de Nas­daq. Mocht de Nas­daq de komende dagen opwaarts gaan bewe­gen door koop­jes­jagers vanaf het belan­grijke ste­unge­bied zal de index weer een nieuwe poging wagen om de 6.460 weer­stand op te zoeken en mogelijk zelfs te door­breken om ver­vol­gens de 6.500 op te gaan zoeken.

Europa:
De Europese indices hebben het de afgelopen week redelijk goed gedaan, na een slecht begin van de week hebben de Europese index­en de schade weten goed te mak­en en met de sterke sessie van vri­jdag zelfs een mooie plus op de bor­den weten te zetten. Zo sloot de DAX rond de 12.300 pun­ten waar het eerder deze week nog duidelijk de 12.100 pun­ten testte, al met al sluit de index de week met 130 pun­ten hoger af ofwel ruim 1%. De AEX wist de week met 3,5 pun­ten hoger af te sluiten.

Met de sti­jging van eind vorige week is in ieder geval de groot­ste druk van de DAX gehaald. De Duitse hoofdin­dex bewoog deze week namelijk rond de 12.090 pun­ten waar een zeer belan­grijke GAP-zone op de dag­grafiek wacht. Deze GAP dateert nog van eind april toen Macron de Franse verkiezin­gen achter zijn naam kon schri­jven. Sinds­di­en maak­te de DAX een run richt­ing de 12.951 pun­ten waar­na de index de afgelopen weken behoor­lijk wat van deze winst in moest lev­eren. Al met al bevin­dt de index zich nu in een moeil­ijke trad­in­grange waar de BEARS zullen proberen de 12.090 ste­un te door­breken ter­wi­jl de BULLS de DAX weer richt­ing of tot boven de oude All Time High van 12.390 pun­ten willen proberen te duwen. Nu de DAX zich mid­den in dit speelveld bevin­dt zal het vol­gende week inter­es­sant zijn om te zien welke kant men op beweegt. Voor­lop­ig denk ik nog aan een verdere cor­rec­tie tot 11.80012.000 pun­ten. Dit baseer ik vooral op de trend van de afgelopen weken (down), de dure Euro en de Amerika­nen die in mijn ogen ook klaar moeten zijn voor een behoor­lijke stap terug.

De AEX bli­jft bin­nen de bek­ende trad­in­grange van de afgelopen weken bewe­gen en houdt hier­mee vast aan de sterke weer­stand­szone aan de bovenkant van 528 – 531 pun­ten ter­wi­jl er aan de onderkant een sterke ste­un­zone wacht rond de 520 – 521 pun­ten. Ondanks enkele pogin­gen aan de bovenkant slaagt de AEX er maar niet in om de 528 – 531 weer­stands­grens defin­i­tief te passeren. Ook aan het einde van vorige week sloot de index uitein­delijk rond de weer­stand waar­door ik geloof dat de index in de loop van deze week weer onder vuur kan komen te liggen. Vol­gende week zal onze focus dan ook allereerst liggen bij het terugkrabbe­len richt­ing de 520 – 521 zone waar­na de BULLS & BEARS opnieuw hun gevecht zullen moeten aan­gaan rond de ste­un­zone. Daar­naast bli­jft ook de AEX lij­den onder de dure Euro en de mogelijk aanstaande cor­rec­tie van Brent olie. 

Brent olie:
Brent olie zit na het bereiken van de top­zone begin dit jaar rond de 56 – 57 dol­lar nog steeds in een dal­ende trend waar­bij de olie richt­ing de bodem behoor­lijk heeft moeten inboeten. Zo zien we op de grafiek dat de dal­ende koersen van de afgelopen peri­ode hebben geleid tot een dal­end trend­kanaal waar­bij we lagere top­pen en diepere bodems zien. Bij de laat­ste bodem noteerde de oliepri­js rond de 44 – 45 dol­lar waar­door de oliepri­js een duidelijk bear­ish sig­naal heeft afgegeven.

Na de oplev­ing die hierop vol­gde staat de koers van Brent olie momenteel weer rond de 52 – 53 dol­lar en daarmee test de Brent de weer­stand aan de bovenkant van het trend­kanaal. Zow­el de bovenkant van het dal­ende trend­kanaal, het 200-MA en de horzion­tale weer­stand­sli­jn van $53 komen hier nu samen samen. Zodoende verwacht ik een derde top voor Brent rond deze koers waar­na de Brent daar­na mogelijk weer terug kan vallen richt­ing de 44 – 45 dol­lar op ter­mi­jn.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.