Beursdagboek Trader Guy 8 augustus 2017, 08:46

...

Europa laat wat divergentie zien, Wall Street topvorming?

8 augustus 2017, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De week begon rustig, er gebeurde amper wat en de vol­umes waren laag. Wel zien we ten opzichte van elka­ar wat tegengestelde beweg­in­gen. In Europa zien we dat de DAX moest inlev­eren ter­wi­jl de AEX juist nog een stap­je extra omhoog kon om ruim boven de 530 pun­ten te sluiten. Op Wall Street leek het erop dat de Dow wat zou inlev­eren maar richt­ing het slot wist de index zich wat te her­pakken om met miniem ver­schil er weer een nieuwe All Time High uit te slepen, de 9e op rij wat op zich al een unieke sit­u­atie is. Nu weten we dat het niet lang meer zal duren voor dat het genoeg is voor een tijd­je, het is trouwens ook al bij­na 60 sessies gele­den dat de Dow Jones (en ook de S&P 500) op een dag meer dan 1% ver­loren. Opval­lende rust op Wall Street dus met toch wat twi­jfels bij de sec­toren onder­ling, het zijn vooral de indus­trieele aan­de­len die de kar trekken. Ook de VIX bli­jft laag maar het lijkt er meteen ook op dat die even niet meer lager wil of kan? Al een tijd­je bli­jft de VIX hangen tussen de 9 en de 10 met toch de inten­tie wat hoger te willen. Als er een cor­rec­tie op gang komt dan voorzie ik een flinke sti­jging van de volatiliteit.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week voorzien we nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen. Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
Op Wall Street zien we een toen­e­mende mate van diver­gen­tie. De indices lopen nu toch al behoor­lijk uit elka­ar wat betre­ft het koersver­loop, zo hebben we de Dow Trans­port de afgelopen weken flink zien terug­vallen ter­wi­jl de Dow Jones het ene na het andere record ves­tigt. Daar­naast zien we nog wat andere onef­fen­heden op Wall Street, de Rus­sell 2.000 staat wat onder druk en zak­te in de loop van vorige week al door het 50-MA. Ook bij de Nas­daq staan nog steeds enkele ste­un­li­j­nen onder druk. Verder zien we amper beweg­in­gen op de S&P 500, de index bli­jft rond de 2.4702.480 top­zone hangen en het lukt de BULLS maar niet om door te drukken richt­ing de 2.500 pun­ten. Zodoende lijkt het erop dat de huidi­ge ontwik­kelin­gen bij de S&P 500 mogelijk voor topvorm­ing kun­nen zor­gen. De verwacht­ing is dat de index de komende peri­ode kan terug­vallen tot rond de 2.3502.355 in eerste instantie en lat­er zelfs tot de 2420 pun­ten.

Wat betre­ft de Dow Jones zien we momenteel dat de index zich ron­dom de 22.00022.150 pun­ten weer­stand­szone beweegt. De index laat de afgelopen dagen wel een indruk­wekkende reeks achter zich, de index plaatst nu al voor de 9e opeen­vol­gende dag op slot­ba­sis een nieuwe All Time High. De Dow-fond­sen presteren dus erg goed maar waar het cijfer­seizoen eindigt en de index nu de weer­stand­sli­jn over de top­pen bereikt kan de Dow Jones het de komende dagen wat rustiger aan gaan doen om zo in ieder geval wat win­st­ne­min­gen toe te staan. Een belan­grijke ste­un zien we nu eerst rond de 21.750 pun­ten, daaron­der kri­j­gen we het 50-MA als richt­punt rond de 21.500 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq werd weer eens de sterk­ste gis­teren op Wall Street, een rebound van een halve pro­cent en tot de weer­stand. We let­ten nu eerst op de 6400 pun­ten met daar­boven de 6450 pun­ten waar de top wacht. Ste­un nu de 6350 en de 6250 pun­ten, daaron­der zien we de 6150 en de 6100 pun­ten als steun.

Europa:
De Europese indices lagen er ver­schil­lend bij de eerste dag van de nieuwe week, de AEX kon plussen maar de DAX moest juist weer inlev­eren. De DAX kon tot rond de 12.300 pun­ten her­stellen maar moest daar­na weer omlaag om de sessie rond de 12.250 pun­ten af te sluiten. Als de index opnieuw tot onder de 12.250 pun­ten terug moet ziet het er slecht uit, dan voorzie ik wederom druk omlaag met als richt­punt de bodem van vorige week rond de 12.080 pun­ten. Ste­un nu dus die 12.250 met daar net onder de 12.080 en de 12.000 pun­ten mocht er een nieuwe bodem komen. Weer­stand bli­jft de 12.390 pun­ten, de oude top­pen, pas daar­boven kri­jgt de DAX lucht met als richt­pun­ten de 12.500 en de 12.600 punten.

De AEX bli­jft bin­nen de bek­ende trad­in­grange van de afgelopen weken bewe­gen en houdt hier­mee vast aan de sterke weer­stand­szone aan de bovenkant van 530 – 532 pun­ten ter­wi­jl er aan de onderkant een sterke ste­un­zone wacht rond de 520 – 521 pun­ten. Ondanks enkele pogin­gen aan de bovenkant slaagt de AEX er nog niet in om de 530 – 532 weer­stands­grens defin­i­tief te passeren. De week begon met een posi­tieve sessie waar­door de index de bovenkant duidelijk aan het testen is, het is nu de vraag of de AEX door kan trekken richt­ing de 535 of zelfs tot de top die rond de 538 pun­ten wacht. De focus bli­jft wel liggen op het feit dat de index terug nog kan draaien om weer terug te zakken richt­ing de 520 – 521 zone waar dan de BULLS & BEARS opnieuw hun gevecht zullen moeten aan­gaan rond de ste­un­zone. Daar­naast bli­jft ook de AEX lij­den onder de dure Euro en de mogelijk aanstaande cor­rec­tie van Brent olie. Opval­lend is dat de AEX veel beter voor de dag komt dan de DAX momenteel, gis­teren (maandag) was er een diver­gen­tie van 1% tussen bei­den, de DAX moest 0,45% terug, de AEX kon tot 0,45% oplopen.

Brent olie:
Brent olie zit na het bereiken van de top­zone begin dit jaar rond de 56 – 57 dol­lar nog steeds in een dal­ende trend waar­bij de olie richt­ing de bodem al behoor­lijk heeft moeten inlev­eren. Rond de bodem noteerde de oliepri­js rond de 44 – 45 dol­lar waar­door er toch een duidelijk bear­ish sig­naal werd afgegeven. De olie her­pakt zich nu vanaf die bodems al een tijd­je maar ger­aakt niet boven de zware weer­stand die we rond de 52 – 53 dol­lar zien. Zow­el de bovenkant van het dal­ende trend­kanaal, het 200-MA en de horzion­tale weer­stand­sli­jn die ook rond de 53 dol­lar wacht komen hier nu samen. Zodoende verwacht ik een derde top voor Brent rond deze koers waar­na de Brent daar­na mogelijk weer terug kan vallen richt­ing de 44 – 45 dol­lar op termijn. 

AEX:


DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.