Beursdagboek Trader Guy 21 augustus 2017, 08:39

...

Start week zwakjes, let op Wall Street nu

21 augustus 2017, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Van­mor­gen lagere futures op Wall Street maar ook hier in Europa met de AEX en de DAX wat lager voor­beurs. Azië start de week verdeeld op met de Nikkei wat lager maar Chi­na en de Hang Seng weten de dag wat hoger af te sluiten. De trend zie ik nog alti­jd omdraaien naar omlaag om in ieder geval op alle mark­ten de nodi­ge win­st­ne­min­gen toe te staan. De indices op Wall Street hebben in feite sinds eind 2015 en begin 2016 geen echte cor­rec­tie meer lat­en zien waar­door het meer dan logisch is dat er daar een pro­cent of 5 tot 10 vanaf kan. Het zal wat tijd nodig hebben tot we een bodem bereiken maar hou er in ieder geval reken­ing mee, lat­er kun­nen we wel weer omhoog kijken.

Update week­end:
De dal­ing zet door op Wall Street maar er was tussendoor wel een kleine oplev­ing die snel weer werd verkocht. Geen goed teken want op week­ba­sis is het nu de 2e week na elka­ar dat Wall Street lager sluit dan de week ervoor en dat zow­el bij de Dow Jones, de S&P 500 en bij de Nas­daq. Bij de Nas­daq is het zelfs al de 4e week na elka­ar dat we lager sluiten. Als er voor­waar­den zijn die aangeven dat de trend op korte en mid­lange ter­mi­jn aan het draaien is dan hoort deze waarne­m­ing er zek­er bij. Daar­bij komt ook het feit dat zow­el de S&P 500 en de Nas­daq onder het 50-daags gemid­delde terecht zijn gekomen, de Dow Jones nog net niet maar ook deze index is onder­weg om dat te realis­eren want de index staat er nog amper 50 pun­ten boven.

Europa ligt er al een tijd­je min­der goed bij maar de indices hier weten er een redelijk vlakke week uit te slepen. De DAX en de AEX lat­en een kleine plus zien op week­ba­sis. Wel is het zo dat de reeks lagere top­pen en lagere bodems over de afgelopen 2 maand nog steeds de richt­ing bepalen en die is dus omlaag gericht. Dus Europa laat een redelijke week achter zich maar op ter­mi­jn bli­jven de indices zwak presteren. Veel hangt samen met wat de euro doet, de euro liet veel beweg­ing zien in bei­de richtin­gen maar staat nog alti­jd hoog met 1,176 dol­lar op de bor­den tegen het einde van de week. Dus een her­s­tel verwacht ik niet zo snel bij de AEX en de DAX, ik denk dat de bodems weer snel wor­den getest de komende peri­ode. Uit­er­aard doen we daar wat mee via posi­ties, sig­nalen die we naar onze leden sturen per mail en SMS. Mee­doen kan nu via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 NOV vanaf €39https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Diver­gen­ties zijn de reden tot onrust:
Het zijn vooral de diver­gen­ties die dit alles al een tijd­je aangeven, zie het ver­schil tussen de small caps en de big caps en daar­bij de indices die daar­toe behoren. Dan heb ik het over de Rus­sel 2000 die al een eind­je onder het 200-MA staat, het is een index met de kleinere bedri­jven in de VS die een mark­t­cap­i­tal­isatie hebben van tussen de 1 en 5 mil­jard. Het ziet er dus zek­er niet goed uit bij deze sec­tor ofwel de mid­den­klasse bedri­jven, dat zow­el op de korte, de mid­lange en zelfs nu al op de lan­gere termijn.

Verder wil ik op wijzen dat ook het aan­tal aan­de­len op de New York Stock Exchange die nieuwe 52-week lows neer­print­en veel grot­er is ten opzichte van het aan­tal aan­de­len dat met een nieuwe 52-week highs komen (vri­jwel nihil nu). Daarover heb ik afgelopen don­derdag een col­umn geschreven die u kunt lezen, klik daar­voor op de vol­gende link … Lees artikel via deze link …

Deze week zien we wel wat het ver­volg op Wall Street zal bren­gen, het ziet er niet best uit want de indices wis­ten op de nor­maal makke­lijke vri­jdag (9 op de 10 keer omhoog) dit keer niet door te zetten waar­door er bij alle indices weer een ver­lies stond rond het slot.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 NOVEM­BER:
De maand augus­tus loopt tot nog toe steeds pri­ma voor onze leden, we zit­ten nog in posi­tie nu en er zit meer aan te komen in de richt­ing waar we nu op han­de­len. U kunt zek­er nog mee met onze posi­ties als u lid wordt, dan kri­jgt u een mooi overzicht via onze Trader­shop op de site.. Sys­teem Trad­ing wist deze maand al een winst van €700 (MAX inleg €1500) te halen ter­wi­jl Alles of Niets waar we met MAX2000 werken op een winst van €765 staat tot nu toe samen met de nog lopende posities.

Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u de SMS bericht­en verwacht­en om in en uit te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 NOVEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 maakt net als de andere indices op Wall Street geen nieuwe top, we kri­j­gen dus voor het eerst in tij­den te mak­en met een lagere top het­geen niet sterk is. Ook sluit de index lager dan de vorige bodem die vorige week don­derdag werd neergezet. Ste­un nu de 2418 – 2420 pun­ten met lat­er de oude top­zone rond de 2400 – 2405 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 2450 pun­ten, lat­er de zone 2475 – 2480 en de top rond de 2491 pun­ten. Veel aan­de­len bin­nen de S&P 500 mak­en nu al nieuwe 52-week lows, een slecht teken voor het ver­volg de komende peri­ode. Ik verwacht zoals ik al een tijd­je aangeef een grotere dal­ing op Wall Street en dus bij de S&P 500 index, wel is het zo dat het onmo­gelijk is om exact het moment aan te geven wan­neer de cor­rec­tie van start gaat, wel kan ik al een tijd­je dieper in de markt kijken en dan kom ik op de diver­gen­ties die er al een tijd­je zijn samen met het beperk­te aan­tal aan­de­len bin­nen enkele belan­grijke indices die de kar moesten trekken. Als aan­de­len zoals IBM, Exxon, Cis­co en Gen­er­al Elec­tric niet mee­doen met de sti­jging dan moet er een bel­let­je gaan rinke­len, ik bli­jf het op de voet vol­gen …

De Dow Jones ligt er nu veel slechter bij dan pak­weg een week gele­den, de index zakt door tot rond het 50-MA waar de eerste echte ste­un wacht. Andere indices zijn daar al onder geza­kt, nu nog de Dow Jones die er heel snel naar­toe beweegt. Ste­un dus het 50-MA rond de 21.600 pun­ten, als de Dow daaron­der zakt dan ligt de weg open naar de oude top die rond de 21.170 pun­ten wacht. Op de een of andere manier verwacht ik dat de Dow Jones daar wel eens heel snel naar­toe kan, zek­er nu ook de aan­de­len die eerst niets van een dal­ing moesten weten nu ook volop mee­doen. En er zit daar zeer nog meer aan te komen, veel aan­de­len lat­en dus nog amper een cor­rec­tie zien. En het is ook zo dat er nu al enkele aan­de­len bin­nen de Dow Jones zijn die een 52-weeks low neerzetten, dat zijn Exxon, Gen­er­al Elec­tric en IBM, 3 hele grote bedri­jven dus. Weer­stand nu de 21.750, 21.850 en de 22.000 pun­ten. Oplet­ten met de Dow Jones dus de komende peri­ode, het ziet er niet goed uit.

Nas­daq:
De Nas­daq zakt nog wat verder met na de lagere top die werd neergezet in de loop van de vorige week, de bodem van vri­jdag lag ook iets lager dan die van don­derdag waar­door deze index toch een zeer zwak sig­naal afgeeft. De afgelopen cor­rec­ties wer­den de dag erop gevol­gd door een her­stel­be­weg­ing, de Nas­daq probeerde dat vri­jdag wel maar slaagde er deze keer niet in om het ingezette her­s­tel door te zetten. De ste­un die ik aan­gaf rond de 6250 pun­ten lijkt nu defin­i­tief door­bro­ken waar­door we ons kun­nen gaan richt­en op eerst de 6100 en lat­er de 6000 pun­ten. Oplet­ten dus want de bei­de voor­waar­den voor een ver­volg dal­ing zijn er, er is een lagere top gezet en de bodem van vri­jdag ligt lager dan de vorige bodem. Veel grote techaan­de­len zoals Apple, Ama­zon, Alpha­bet en Microsoft kre­gen met ste­vige ver­liezen te mak­en richt­ing het einde van de week, de dal­ing werd dus breed gedragen.

Europa:
De AEX bli­jft nog redelijk liggen boven de ste­vige ste­un­zone 517 – 518 pun­ten maar wel dicht bij de 520 pun­ten, de AEX moet in ieder geval de zone 517 – 520 vast zien te houden om erg­er te voorkomen. Weer­stand nu de zone 523 – 525 pun­ten met daar­boven de 528 en de 530 – 531 pun­ten, lat­er de 535 en de top van dit jaar rond de 538 pun­ten. Nu Wall Street het op lijkt te geven moeten we de AEX en dus ook de andere indices in Europa zek­er goed in de gat­en houden, we kun­nen ons dan gaan richt­en op de bodem­zone van eind juni die rond de 506 pun­ten wacht. Zodoende belan­grijk voor de AEX aan de onderkant de 517 pun­ten en aan de bovenkant de 530 – 531 punten.

De DAX moet in ieder geval inlev­eren na de ral­ly die de eerste dagen van de week op gang kwam en zo’n 300 pun­ten her­s­tel teweeg bracht, de DAX wist tot rond de 12.300 pun­ten op te klim­men na vorige week een bodem onder de 12.000 pun­ten te plaat­sen. Met de indi­caties die we nu hebben en dus Wall Street dat aan het cor­rigeren is kun­nen we ons denk ik weer gaan richt­en op de 12.000 pun­ten waar er een belan­grijke ste­un wacht, eerst tussendoor nog rond de 12.08012.090 ste­un. Onder de 12.000 pun­ten ziet het er snel min­der goed uit maar dan moet Wall Street de ingezette dal­ing wel doorzetten. Weer­stand nu de 12.25012.300 en de 12.390 pun­ten (oude top). Op de korte en de mid­lange ter­mi­jn ziet het er voor de DAX in ieder geval nog alti­jd slecht uit.

Brent olie:
De Brent olie kreeg een behoor­lijke upswing vri­jdag, uit het niets draaide de olie van 51 dol­lar naar 53 dol­lar waar de slot­stand net onder komt te liggen. Waar de sti­jging zo plots van­daag kwam is mij nog een raad­sel maar de Brent staat weer tegen de zware weer­stand nu. De 5353,5 dol­lar bli­jft dus weer­stand, lat­er kri­j­gen we de 55 dol­lar en de 5757,5 dol­lar. Ste­un nu de 50 – 51 dol­lar met daaron­der de 49 en de 47,5 dol­lar. Uit­er­aard kijkt men weer uit naar de voor­raden die woens­dag wor­den bek­end gemaakt in de VS.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Trans­port:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.