Beursdagboek Trader Guy 28 januari 2018, 13:15

...

Eens goed naar de Dow kijken, ik zie mooie kansen nu

28 januari 2018, 13:15 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Beste beleg­gers,

Even een update van mijn kant, over de markt, de euro en de kansen voor de komende weken. We lopen verder door op Wall Street zon­der cor­rec­ties tussendoor, de Dow Jones ger­aakt al tot de 26.600 pun­ten, de Nas­daq boven de 7500 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 op een zucht van de 2900 pun­ten terecht komt. Alle­maal plussen de afgelopen week, de Dow pakt weer eens uit met 545 plus­pun­ten over de gehele week waar­door de ver­snelling nog sneller wordt omhoog. De S&P 500 weet zelfs 62,5 pun­ten erbij te pakken ter­wi­jl de Nas­daq een plus van 170 pun­ten laat zien. Op week­ba­sis alle­maal meer dan 2% winst waar­door de indices op Wall Street na het bij­zon­dere 2017 dit jaar al zo’n 8% hoger staan. De sti­jging is parabolisch gewor­den en de index is zwaar overkocht op week­ba­sis met een RSI op 92. Dat wil alle­maal niet zeggen dat het niet meer hoger kan, wel waarschuwen diverse indi­ca­toren ons dat het echt wel iets te heftig wordt ofwel te snel gaat op Wall Street. Dat zien we ook bij de S&P 500 en de Nasdaq.

Opval­lend is dat de Dow Trans­port de afgelopen week met 179 pun­ten terug moest, ook dat wil op de korte ter­mi­jn nog niet zoveel zeggen maar we con­stateren het wel en vol­gens de diver­gen­tie the­o­rie tussen de Dow Jones, de Dow Jones Trans­port en de Dow Jones Util­i­ties een afwijk­ing. De Dow Jones gaat nog in 1 streep vooruit ter­wi­jl de andere 2 al aan het draaien zijn. We moeten dus waakza­am bli­jven de komende peri­ode want het kan wel eens behoor­lijk vreemd aflopen op Wall Street waar men al 15 maan­den geen enkele cor­rec­tie heeft doorge­maakt die de kaap van de 3% over­schreed. Verder is het nu toch al een goeie 25 weken gele­den dat de Dow met meer dan 1% op dag­ba­sis de sessie afs­loot en dat zijn maar amper 250 pun­ten in de min op een dag.

Europa doet dat nog niet, we zien wel een redelijke markt momenteel maar het loopt nog niet echt over, geen lang­durige onver­sto­orde sti­jgin­gen bij de AEX en de DAX, wel cor­rec­ties grot­er dan 1 en 3% tussendoor, maar wel nog in de opgaande beweg­ing die vrij rustig ver­loopt vergeleken met Wall Street. Ook Europa kijkt naar de ontwik­kelin­gen op Wall Street en als die plots omslaan in onrust want iets anders zal het niet wor­den als beleg­gers na 15 maan­den zon­der een echte cor­rec­tie en 25 weken zon­der een 1% move omlaag op slot­ba­sis een andere ontwik­kel­ing tot stand zien komen. Dan zal men met velen tegelijk door dezelfde deur naar buiten willen is mijn beschei­den mening daarover. Nog­maals, ik zeg nu absolu­ut niet dat zoi­ets mor­gen of vol­gende week zal gebeuren maar wel is het zo dat het elke dag snel dichter­bij komt.

Europa moest wat inlev­eren vorige week, niet veel maar toch in vergelijk­ing met Wall Street scheelt het een boel. De AEX moet met 2,5 pun­ten terug over de gehele week bekeken, de DAX ver­loor 95 pun­ten bekeken over de gehele week die eerst nog sterk begon voor de AEX en de DAX. We weten dat het deels door de euro komt, aan de andere kant lijkt men in Europa bang voor wat er op Wall Street kan, en ik zeg nog­maals .… KAN … gebeuren rond deze hoge onwerke­lijke standen. Het lijkt er dus op dat de mark­ten zich aan het her­schikken ofwel indekken zijn voor iets wat op komst lijkt te zijn.

En nu nog iets wat mij enorm opvalt? Zie een hieron­der de dubbele grafiek van de Dow Jones index ten tijde van de CRASH in 1987 en de grafiek van nu. In pro­cen­ten EXACT het­zelfde, de parabolis­che sti­jging is ook nage­noeg gelijk tij­dens de laat­ste fase omhoog, en zie eens de pun­ten schaal? Nu gewoon 1987 keer 10 doen en voila hele­maal gelijk alle­maal. Ik kan ook zek­er niet zeggen, er komt een CRASH, maar wat ik wel kan zeggen en bewi­jzen … deze vergelijk­ing is zek­er iets om in de gat­en te houden.

Mee­doen en han­de­len?
We gaan daarop han­de­len met zoals alti­jd strakke stops, of als de dal­ing echt op gang komt. U kunt begri­jpen dat ik nu even niet meer LONG zal gaan op de Dow of op Wall Street. Lat­er komt dat wel weer, wees gerust. Maar als de dal­ing op gang komt, en dat zal gebeuren op korte ter­mi­jn, of het via een crash gaat of via een gecon­troleerde rustige dal­ing, dat maakt niet zoveel uit. Wel zal ik zor­gen dat we dan klaar zijn om daarop te han­de­len in ieder geval. Dat ga ik doen via Sys­teem Trad­ing en Guy Trad­ing, maar ook via Polleke Trad­ing zullen we daar wat mee doen. Jan­u­ari hebben we het niet zo goed gedaan vooral door de diver­gen­ties die er tot stand kwa­men tussen de VS ofwel Wall Street en Europa, we starten met feb­ru­ari opnieuw en vol goeie moed en vooral vertrouwen aan de nieuwe maand.

Zorg vooral dat u erbij bent als lid want mogelijk kri­j­gen we een zeer, en dan bedoel ik ook enorm volatiele markt. Nu tot 1 APRIL voor €39 kunt u zich inschri­jven, en dat via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html van­daag inschri­jven is mor­gen op de lijst en u ont­vangt de updates, de sig­nalen per mail en SMS en u kunt meek­ijken op de trader­shop en ons afges­loten FORUM voor de leden … En let erop, ik kijk zow­el naar long als naar short momenteel alleen zie ik min­der in long op de indices op Wall Street door de parabolis­che fase waarin die zit­ten. Is zeer gevaar­lijk, dat had de Bit­coin (niet vergelijk­baar in waarde) ook op het laatst en ver­loor daarop 50 – 55%. We gaan zek­er goeie zak­en kun­nen doen in feb­ru­ari en lat­er dit jaar, dus lid wor­den is een goeie zaak.

Dow week:

Dow Jones 1987 en 2018:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.