Beursdagboek Trader Guy 25 april 2018, 16:31

...

Update: Dow onder de steunlijn, AEX onder de 550

25 april 2018, 16:31 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


AEX, DAX en Dow Jones update:
Van­daag weer een slechte dag op Wall Street na de start die even­t­jes posi­tief begon, Europa moet er nu ook duidelijk aan geloven waar­door de 558 pun­ten voor de AEX plots weer verder weg ligt. We had­den al winst genomen op de AEX index bij Sys­teem Trad­ing, Index Trad­ing, Polleke trad­ing en Aan­de­len en Indices. Van­mor­gen even bekeken hoe de markt zich zou gaan gedra­gen, het werd duidelijk dat het nu weer SELL the RAL­LY tijd is. De vraag is nu of de ste­un­pun­ten het zullen houden op Wall Street maar het begint er wel wat angstig uit te zien, ook de VIX loopt weer behoor­lijk op van­daag. Uit­er­aard zien we die volatiliteit ook bij de koersen, zo kwam Boe­ing met mooie cijfers waar­door het aan­deel na de start meer dan 15 dol­lar opliep maar na een half uur han­del is die winst alweer verd­we­nen. Duidelijk SELL the NEWS momenteel. Even de 3 indices hieron­der wat nad­er onder de loep nemen …

AEX:
Bij de AEX moeten we nu oplet­ten, de rit naar de 558 pun­ten werd onder­bro­ken, de index deed er de gehele dag alles aan om de 550 – 551 pun­ten ste­un te verdedi­gen maar helaas laat de AEX het nu ook afweten met een dal­ing onder die 550 pun­ten. Wel oplet­ten nu, de index kan maar beter niet onder de 548 pun­ten zakken want dan ligt er een behoor­lijk gat open richt­ing de zone 535,25538 pun­ten waar de 2 belan­grijke MA’s wacht­en, dan heb ik het over het 200-MA (538) en het 50-MA (535,25). De AEX lijkt de dal­ing te hebben ingezet, nu nog de beves­tig­ing zien te kri­j­gen voor het verdere ver­loop. In ieder geval is een slot onder de zone 550 – 551 geen goed teken voor het ver­volg. De AEX ver­lies van­daag meer dan 7 pun­ten, ook al is er wat van de index extra af door het div­i­dend van ING (scheelt 1,5 AEX punt). Mor­gen wordt het een belan­grijke dag voor de AEX, we kri­j­gen het rentebesluit van de ECB en voor­beurs komt Shell met cijfers, het aan­deel staat nu hoog en de oliepri­js lijkt wat in te lev­eren de afgelopen 2 dagen. Belan­grijk voor de AEX wat Shell mor­gen doet, het aan­deel ver­lies van­daag wel.

DAX:
De DAX kri­jgt een behoor­lijke tik en komt zo ver onder de 12.500 pun­ten terecht, zelfs de 12.400 pun­ten moet eraan geloven en dat is geen goed teken voor wat betre­ft de DAX. We kijken nu naar de 12.300 als eerste ste­un (50-MA) en vooral ook naar de 12.150 pun­ten waar we nog een GAP open zien staan (12.00012.150) op de grafiek. Op zich zou die 12.150 en mogelijk bij een GAP close de 12.000 een doel kun­nen wor­den voor de DAX. De steek omlaag vanaf het 200-MA rond de 12.660 pun­ten is in ieder geval niet welkom voor wat betre­ft de DAX. Weer­stand nu de 12.425, de 12.50012.525 en de 12.660 pun­ten. Net als bij de AEX moeten we nu afwacht­en wat de DAX doet de komende sessies, de dal­ing begint wel bod­dy te krijgen.

Dow Jones:
De Dow Jones verzwakt duidelijk, ook van­daag na een posi­tieve start zien we de index heel snel weer inlev­eren. De Dow drukt alweer op de belan­grijke ste­un­li­jn, de lijn onder de bodems. Als de Dow Jones onder de 23.60023.650 pun­ten sluit dan hebben we een prob­leem en kan de index snel terug naar de 22.500 of de 22.250 pun­ten, zelfs de 22.000 zou kun­nen mocht de druk aan­houden en de VIX weer boven de 20 uitkomen. Zo ver is het nog niet maar er moeten niet meer van die grote dalin­gen komen op Wall Street anders wil iedereen weer door dezelfde deur naar buiten. Weer­stand nu de 24.200 pun­ten, lat­er de 24.600 en de 24.870 pun­ten, alles kan snel gaan in deze fase waar de volatiliteit hoog bli­jft. De dal­ing komt omdat beleg­gers vrezen voor hogere rentes, de inflatie en bedri­jf­s­ci­jfers die goed zijn maar men begint in te zien dat de aan­de­len te duur zijn op Wall Street.

De grafieken van de AEX, de DAX en de Dow Jones ziet u onder­aan deze update

Han­de­len mee met onze posi­ties:
Wilt u mee­doen met onze sig­nalen op zow­el de DAX, de Dow Jones, de Nas­daq en de AEX? We han­de­len niet teveel maar wel met een accept­abele risk-reward en vooral ook met een goed Mon­ey Man­age­ment. Zo zit­ten we nu in enkele posi­ties en staan al op winst. Er komen uit­er­aard nog meer kansen aan, volg dus de sig­nalen die we ver­s­turen, die zal ik bewak­en voor u en dus voor de leden. Mee­doen kan nu tot 1 JULI voor €39

Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en schri­jf u in, dan staat u snel op de verzendli­jst voor de mail en de SMS.

Grafiek AEX index:


Grafiek DAX:


Grafiek Dow Jones:


Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart



...

Diepe duik Wall Street, AEX kan de 550 verdedigen

25 april 2018, 09:33 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



De sessie op Wall Street gis­teren had ik niet zo slecht verwacht maar het werd wel een feit, feit­en liegen niet dus moeten we ze accepteren. Het bli­jft vreemd dat Europa niet echt reageert op het ver­loop dat Wall Street laat zien, ook van­mor­gen valt de dal­ing eigen­lijk mee bij de AEX, de DAX zakt van­mor­gen ook niet zo ver terug en kan de 12.40012.425 pun­ten nog verdedi­gen als ste­un, de index bli­jft dicht bij de 12.500 pun­ten hangen na de open­ing. Nu is het te zien wat het ver­volg zal wor­den hier in Europa maar tech­nisch is er nog weinig aan de hand momenteel. Wall Street reageerde slecht op de kwartaal­ci­jfers van Cater­pil­lar en 3M, bei­de aan­de­len ver­loren fors gis­teren. Ook Apple en Boe­ing ver­loren, Boe­ing komt van­mid­dag met cijfers, die moeten we zek­er ook in de gat­en houden want Boe­ing weegt het zwaarst mee bin­nen de Dow Jones. Eigen­lijk valt de reac­tie op de cijfers tegen, het begon met IBM, de rest van de bedri­jven die al voor­bij kwa­men vol­gden dat voor­beeld. Wel is het zo dat de indices op Wall Street niet ver meer boven hun 200-MA staan waar­door de kans groot wordt dat ze net als de vorige keer kun­nen opleven vanaf dat punt. Aan de andere kant, als dat niet lukt dan moeten we mogelijk reken­ing gaan houden met nog een forse steek omlaag. We gaan het zien, wel zijn er kansen ron­dom dat 200-MA om wat te doen.

De vraag is natu­urlijk wat we kun­nen doen?
We hebben te mak­en met wat diver­gen­ties op de mark­ten, Wall Street in moeil­ijkhe­den door de cijfers en de oplopende rente maar Europa kan zich redelijk staande houden. Gis­teren op tijd voor Index Trad­ing, Sys­teem Trad­ing, Polleke Trad­ing en Aan­de­len en Indices een mooie posi­tie op de AEX kun­nen sluiten. Aan de andere kant bracht­en de Nas­daq en de Dow Jones niet wat ik ervan had verwacht via Guy Trad­ing zodat we daar wat ver­lies moeten nemen. Maar alles staat nog ruim in de plus voor deze maand, Sys­teem Trad­ing gaat naar €806 ter­wi­jl ook de andere abon­nementen het heel goed doen deze maand. Nu kan ik weer op zoek naar een instap voor de AEX en de indices op Wall Street, u kunt mee­doen want in deze markt kunt u wat hulp gebruiken om te han­de­len en dat doe ik voor u.

Lid wor­den via de nieuwe aan­bied­ing en meteen mee­doen:
Na het sluiten van de long posi­ties gis­teren rond de top (AEX 555 pun­ten) werd de winst voor de maand april en voor geheel 2018 weer wat hoger. Zoals u kunt zien op de tabel hieron­der staan alle abon­nementen op mooie plussen deze maand. Er komen dus nieuwe mogelijkhe­den aan en mogelijk van­daag al, u kunt meteen mee­doen door lid te wor­den. Let er op dat u vanaf nu mee kunt doen tot 1 JULI voor €39 via de nieuwe aan­bied­ing.

Mee­doen kan al makke­lijk met een bedrag dat voor iedereen haal­baar is, bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500 (meestal 1 posi­tie). Voor Index Trad­ing is er €2000 en nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig in. Bij Guy Trad­ing, Polleke Trad­ing en TA-Aan­de­len en Indices werken we met €4000. Dat zijn richt bedra­gen, ieder kan de aan­tallen naar eigen wens opvo­eren uit­er­aard maar die bedra­gen zijn voor ieder haalbaar.

Als u zich inschri­jft dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tabel resul­tat­en deze maand (April):


AEX:

De AEX moet nu wel wat inlev­eren maar bli­jft ook van­mor­gen nog boven de 550 pun­ten, nog­maals zien we dat de AEX zich niet al teveel aantrekt van wat er op Wall Street gaande is. De AEX bli­jft sterk liggen momenteel. Weer­stand nu de 554 en de 558 pun­ten, ste­un zien we rond de 550 – 551 pun­ten met daar net onder de 548 pun­ten. Pas als de AEX onder de 548 zakt zit er meer dal­ing aan te komen, zo ver is het nog niet maar we moeten het wel in de gat­en houden. Via de ser­vices kan ik eventueel weer wat doen met de AEX index, mee­doen kan door lid te wor­den.


DAX:
De DAX kon tot het 200-MA oplopen maar daar­na was het voor­bij, de index kwam in een dal­ing terecht die aan­hield tot het slot. Ste­un zien we nu rond de 12.40012.425 pun­ten, op zich valt de dal­ing nog mee vergeleken met het ver­loop op Wall Street de afgelopen dagen. Onder de 12.400 zien we ste­un rond de 12.300 en de 12.150 pun­ten, eerst maar eens zien wat er rond de 12.400 zal gebeuren van­daag. Weer­stand nu de 12.50012.525 pun­ten, lat­er de 12.665 pun­ten waar het 200-MA wacht. De kans op een hero­plev­ing is redelijk groot, zek­er als Wall Street zich uitein­delijk her­pakt rond de ste­un.


Dow Jones:
De Dow Jones kreeg een behoor­lijke steek omlaag omdat de cijfers niet goed wer­den ont­van­gen gis­teren, ook door de oplopende rente wer­den beleg­gers nerveus. De Dow duikt zelfs onder de 24.200 pun­ten wat het geheel er niet beter op maakt maar de ste­un­zone 23.90024.000 zorgt ervoor dat de Dow daar bleef hangen. Ste­un nu de 23.900 en de 23.660 pun­ten waar het 200-MA wacht. Zo wordt de winst die werd opge­bouwd in 3 weken meteen van tafel geveegd. Weer­stand nu de 24.200 en de 24.400 pun­ten, lat­er het 50-MA rond de 24.600 pun­ten.


S&P 500:
De S&P 500 moet net als de andere indices op Wall Street verder inlev­eren, de ste­un rond de 2670 kon het niet houden, de index lijkt onder­weg naar de ste­un die we rond de 2600 pun­ten zien uitkomen. Het 200-MA dat rond de 2607 pun­ten uitkomt ligt daar net boven. Al bij al een ste­vige ste­un­zone tussen de 2600 en de 2610 pun­ten nu. Onder de 2600 pun­ten ziet het er wel slecht uit voor de S&P 500, dan zou de index de 2 vorige bodems op kun­nen zoeken, dat is dan rond de 2550 en rond de 2525 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 2670 – 2675 pun­ten, lat­er de 2700 – 2705 en de 2725 pun­ten.


Nas­daq:
De Nas­daq ger­aakt dan toch verder in moeil­ijkhe­den, het is best moeil­ijk om de markt goed te lezen, gis­teren kon de Nas­daq na de open­ing zelfs een mooie plus neerzetten maar daar­na ging het snel de andere kant op. Google trok de markt omlaag na de cijfers, die waren goed maar blijk­baar niet goed genoeg. De Nas­daq lijkt nu onder­weg naar de ste­un­zone 6900 punen waar we mogelijk in kun­nen stap­pen, de Nas­daq sluit nog net boven de 7000 pun­ten, de index komt onder de ste­un 7120 pun­ten terecht en dat is zoals ik al aan­gaf geen goeie ontwik­kel­ing. Het kan nu snel naar die 6900 terug en daar wordt het vecht­en om de ste­un te behouden.


Brent olie:

De olie moet wat inlev­eren vanaf de weer­stand rond de 75 dol­lar, ste­un nu eerst de 73 dol­lar met lat­er de oude top rond de 71,25 dol­lar. Het zou best kun­nen dat de olie even terug moet naar min­i­maal die 71,25 dol­lar, daar kan tegen dan de lijn onder de bodems uitkomen en dus een doel wor­den. Weer­stand nu de 7575,25 dol­lar, daar zien we de lijn over de recente top­pen.


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.