Beursdagboek Trader Guy 22 juni 2018, 08:47

...

Druk omlaag blijft, Dow in moeilijkheden

22 juni 2018, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De Futures staan wat hoger van­mor­gen, Azië in navol­ging van Wall Street wat lager, Wall Street kende een zware dag gis­teren waar­door de Dow plots ver onder de 25.000 pun­ten staat. De Nas­daq komt deze keer ook mee omlaag, iets wat logisch is. Bedri­jven die lij­den door de han­del­soor­log tussen de VS en Chi­na bli­jven wegza­kken en die wegen zwaar bin­nen de Dow Jones, dan heb ik het over Boe­ing, Cater­pil­lar, Apple en 3M.

De olie her­pakt zich wat van­mor­gen, bli­jf kijken naar de spread tussen de Brent en de WTI die klein­er wordt nu. De olie pro­duc­erende lan­den bin­nen de OPEC wer­den het van­nacht eens over een ver­hoging van het pro­duc­tiepla­fond met 1 miljoen vat­en per dag. Of het nu ook tot een daad­w­erke­lijk akko­ord zal komen is nog maar de vraag want tij­dens de bijeenkomst liep de afgevaardigde van Iran tussen­ti­jds weg. Het bli­jft alti­jd een moeil­ijke bevalling als de OPEC bij elka­ar komt. De euro hangt nu al een tijd­je rond de 1,16 dollar.

De AEX en de DAX kri­j­gen het moeil­ijk, de DAX leunt op de belan­grijke 12.500 ste­un ter­wi­jl de AEX weer dicht bij de 550 – 551 pun­ten terecht komt. Dat is ook iets om in de gat­en te houden de komende sessies, eens ze onder die ste­un terecht komen kan er best nog een paar pro­cent vanaf geven de grafieken aan.

Posi­ties:
Er lopen wat posi­ties, dat heb ik richt­ing de leden aangegeven, ik richt me vooral op de indices nu. Volg daarom ook de LIVE­BLOG, de leden kun­nen een mail en SMS verwacht­en uit­er­aard. U kunt ook mee door lid te wor­den, nu €39 tot 1 sep­tem­ber,

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX staat nu weer onder alle 3 de belan­grijke MA’s na onder het 200-MA terecht te komen, het ziet er niet goed uit voor de DAX die nu ook onder de 12.500 ste­un terecht dreigt te komen. Ste­un nu dus die 12.500 pun­ten, lat­er de 12.350 en de 12.150 pun­ten. Het wordt dus hoe dan ook oplet­ten de komende sessies en zek­er als de index onder de 12.500 pun­ten zakt. Weer­stand zien we eerst rond de 12.650 met daar­boven de 12.750 en de 12.850 pun­ten. De DAX kri­jgt het momenteel zwaar te ver­duren door de onzekere poli­tieke sit­u­atie in Duitsland.

Dow Jones:
De Dow Jones zet de slechte reeks gewoon door, voor het eerst sinds lang zien we de index nu al 9 sessies na elka­ar ver­liezen, de Dow Jones koerst richt­ing het belan­grijke 200-MA. De index staat al onder de ste­un­li­jn en door­brak het 50-MA in de negatieve richt­ing. Bij de Dow nu ste­un rond de 24.200 pun­ten, de index staat daar nog zo’n 250 pun­ten boven maar het ziet er wel naaruit dat die 24.200 pun­ten een doel wordt. Wee­stand verwacht ik nu eerst rond de 24.600, lat­er de 24.850 en de 25.000 pun­ten als weer­stand mocht de Dow zich snel her­pakken. Bin­nen de Dow zit­ten er veel bedri­jven die wel eens last kun­nen kri­j­gen door de han­del­soor­log met de VS.

AEX:
De AEX begon ook gis­teren sterk sterk maar na de mid­dag werd alle winst weer ingeleverd om met ver­lies de dag af te sluiten. De AEX bli­jft wel zwak waar­door de term sell the ral­ly” weer kan wor­den gebruikt, het zou goed kun­nen dat de AEX snel onder de 550 – 551 terecht komt waar­door de index daar­na verder zakt richt­ing de zone 538 – 540 pun­ten. Het is nu nog te vroeg om daar meteen van uit te gaan maar de kans wordt wel met de dag grot­er. Weer­stand bli­jft voor­lop­ig de 558, lat­er de 560 – 561 en de 564 pun­ten. Geen sterke indruk meer nu voor de AEX, na de poging om uit te breken eind vorige week zien we nu eerder prob­le­men met de kans op een negatieve uit­braak lat­er deze maand.

Nas­daq:
De Nas­daq moet inlev­eren en dus geen nieuw record, de index gaat op zoek naar de bodem van dins­dag zo te zien. Mogelijk werd er een top gezet want de Nas­daq bereik­te de lijn over de top­pen die we op de grafiek zien. De Nas­daq staat nog wel boven de 3 belan­grijke MA’s, dat bli­jft op de korte ter­mi­jn nog posi­tief maar eens het 20-MA dat rond de 7625 pun­ten uitkomt wordt door­bro­ken wordt de sit­u­atie meteen anders. Ste­un nu eerst de 7625, lat­er de 7505 met daaron­der de 7320 pun­ten. Weer­stand nu de top rond de 7780 pun­ten, lat­er de 7850 waar de lijn over de top­pen nu uitkomt.

Brent olie:
De olie staat onder druk, de Brent zakt wel meer dan de WTI nu waar­door de spread terugloopt tot 7 dol­lar. Ste­un nu de 73 dol­lar nog het­geen we zien op de grafiek maar als de Brent onder de 73 dol­lar zakt ligt de weg open richt­ing de 71,25 dol­lar. Weer­stand nu de 75 en de 78 dol­lar maar door de lagere top­pen wordt dat moeil­ijk. De OPEC kan ook zor­gen voor beweg­ing van­daag, er wordt een besliss­ing genomen over de pro­duc­tie die waarschi­jn­lijk wordt opgetrokken wat meer druk op de pri­js kan geven.

Trad­ing AEX, DAX en Dow Jones:
Vorige week don­derdag heb ik posi­ties kun­nen sluiten met een mooie winst (long posi­ties), er lopen sinds deze week weer wat nieuwe posi­ties. De resul­tat­en voor de maand juni ziet u hieron­der. Ik voorzie weer nieuwe kansen bij de indices om op te han­de­len, zorg dat u de sig­nalen, updates en info via de LIVE­BLOG ook kri­jgt door lid te wor­den. U kunt zich nu inschri­jven via de mooie nieuwe aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER voor €39. Na ont­vangst van uw aan­vraag staat u meteen op de verzendli­jst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE­BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:


AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.